#11
 5,569     0
Vår bank godtok meglervurdering fra et annet selskap, ingen problem. Når det gjelder pruting, så har du i praksis kun ett eneste kort på hånden: Du kan ta med deg lånet ditt til en konkurrerende bank. Det betyr at for å prute, må du ha konkrete tilbud fra andre banker. Dersom din bank er interessert i å beholde deg som kunde, matcher de tilbudet. Tilsvarende kan du si til en annen bank at de må gi deg betraktelig lavere rente enn den du har i dag, for at det skal være interessant for deg å bytte bank.

Du må rett og slett spille bankene opp mot hverandre. Funket bra i vårt tilfelle. Startet med tre banker, så datt den ene av - og de to andre fulgte hverandre et stykke nedover før den andre ga seg. Da følte vi oss relativt sikre på at vi hadde fått OK rente. Dette var før finanskrisen, riktig nok.. Smile

  (trådstarter)
   #12
 134     2-roms     0
Noen idè om hva slags rente jeg bør forvente hvis jeg får en verdivurdering på 1 800 000 kr? Lånet er på ca 1 670 000 kr.
   #13
 822     Stavanger     0
Det e jo grisehøy rente...
Jeg kjøpte leilighet til 2.5mil i juni og hadde 10% egenkapital, altså 250.000!
Lånet mitt nå som er på 2.25mil har en effektiv rente på 3.52%... Dette er gjennom DNB og jeg er 25år gammel!

Du skal uansett be en megler komme og få en ny takst, gi denne til banken slik at du gjerne blir kvitt kausjonistene som også (jeg antar) sikkert er grunnen til den høye renten..

Hvis det er tilfellet har du bare en verdi på snaue 8% ifht lånet så det i utgangspunktet gir jo ingen god rente, men syntes alikavell den renta du sitter med er latterlig i dagens happydays!

Kenneth
Signatur
   #14
 361     Bortevekk     0

Noen idè om hva slags rente jeg bør forvente hvis jeg får en verdivurdering på 1 800 000 kr? Lånet er på ca 1 670 000 kr.


Hvorfor ikke sjekke finansportalen? Drevet at konkurransetilsynet og inneholder mesteparten (om ikke alle) av bankene. Det vil jo hjelpe deg å vite hva du kan forvente/forlange av bankene.

Er du statsansatt, er det ingen som er i nærheten av SPK sine lånsvilkår. Ellers er det velge og vrake. En ting man bør være oppmerksom på er vilkårene bankene har rundt lån. Eksempelvis, da jeg søkte lån hos DNB, kunne jeg få en hyggelig rente, men da ville jeg måttet ha en rekke tilleggsprodukter (f.eks. forsikring, kredittkort) hos dem og måttet ha et kort med minst 10 transaksjoner i måneden (!). For meg var det en uakseptabel begrensning, men sånt får være opp til egen vurdering for enhver.
   #15
 188     Kristiansand     0

Eksempelvis, da jeg søkte lån hos DNB, kunne jeg få en hyggelig rente, men da ville jeg måttet ha en rekke tilleggsprodukter (f.eks. forsikring, kredittkort) hos dem og måttet ha et kort med minst 10 transaksjoner i måneden (!). For meg var det en uakseptabel begrensning, men sånt får være opp til egen vurdering for enhver.


Jeg mener å huske at de heldigvis fikk på pukkelen for urimelig konkuransevilkår fra konkuransetilsynet for akkurat dette. Jeg fant ikke noen referanser til noen avgjørelse, bare til selve "helkunde" innføringen.
   #16
 42     Drøbak     0
Du kan enkelt la profesjonelle ta seg av denne oppgaven, å prute i banken er ikke akkurat det samme som å prute på loppis!

Vi kjøpte hus i sommer og valgte å benytte eFinans som "megler" mot bankene. 15 % EK og 3,4 % rente i DnB. Hadde sikkert fått det til selv også, men sparte masse tid på å la noen som kan dette ta seg av det. Helt gratis å benytte seg av, megler mottar provisjon av banken dersom du som kunde velger å flytte/ etablere kundeforhold.

Jeg regner også med du vil få gjennomslag for ett høyere lån ved å bruke en slik tjeneste enn du klarer selv, men økonomien må selvsagt være forsvarlig.

Koster i allefall ingenting å forhøre seg med noen slike aktører...

Lykke til!

   #18
 822     Stavanger     0
Jeg er 25 år og har boliglån i DNB!

Har lånt 90% og har 2 stk lån, ca 500.000kr på 3.55% EFFEKIV og 1.700.000 på 3.50%..
Ingen andre banker som kan tilby meg noe lignende, selv ikke KLP (kommunal ansatt)
Signatur
   #19
 2,044     0
Bytter du bank vil den som arbeider med lånet ditt i din nåværende bank ikke skjenke det en eneste tanke neste dag. Ingen grunn til å være trofast.
Overføring av boliglån fra bank til bank er også relativt billig, tinglysingsgebyret er mindre enn ved ny-lån, litt over 200 kr. (dette har myndighetene satt ned i pris, nettopp for at konkuransen mellom bankene skal fungere i praksis).
Husk å prute på etableringsgebyret! Sjekk pris på korthold, gebyrer og slike ting, det varierer en del fra bank til bank.
   #20
 361     Bortevekk     0

Hvorfor ikke sjekke finansportalen? Drevet at konkurransetilsynet og inneholder mesteparten (om ikke alle) av bankene. Det vil jo hjelpe deg å vite hva du kan forvente/forlange av bankene.


Unntatt DNB? De har jo en av de beste rentene hvis man er under 34.


(Bedre sent enn aldri).

DNB har ikke "en av de beste rentene hvis man er under 34". Det varierer naturligvis etter parametre, men akkurat nå for serielån med et par parametre jeg puttet inn endte DNB opp på 22 plass med 3.563% eff rente. Gjensidige er på 2. plass med "fordel org" og 3.443% eff rente. Det må dog sies at det er ikke de helt store forskjellene helt i toppen.

Jeg endte opp hos dinBANK, og det utelukkende fordi at jeg ikke ble prakket på det som jeg oppfattet som unødvendige produktpakker (ej heller måtte jeg signere under på å måtte ha et bankkort hos dem som jeg måtte bruke minst 10 ganger hver måned. Det er ikke det at det er en reell utfordring i seg selv, men ideen der en bank skal legge inn slike finansielle føringer byr meg såpass mye imot, at jeg velger heller å akseptere 0.1% høyere rente).