#11
 155     Trondheim     4
Da har du to valg: husmorvindu/toppsving, og sikkerhetsvindu. Får enkelt utsiden inn på begge.
Ang. U-verdi for vindu, så husk at også karmen teller med i regnskapet. Dermed kan det være litt meningsløst å bare bytte glasset i et gammelt vindu.

  (trådstarter)
   #12
 55     Fredrikstad     0
Jeg er ikke sikker på om jeg skjønner dette med toppsving. Husmorvindu har jeg og skjønner prinsippet. Men hvis det er hengslet i toppen, da er det vel ikke samme prinsipp? Hvis det er festet i toppen kan man vel ikke få snudd det rundt?

Betyr det du sier at det enten må bli Husmorvindu med stor H, eller sikkerhetsvindu?

I så fall slipper jeg å studere så mange prislister...
  (trådstarter)
   #14
 55     Fredrikstad     0

Husmorvindu er vel det samme som toppsving er det ikke ?


Det tror jeg ikke. Husmorvidu er, sålangt jeg kan forstå, basert på en spesielt konstruert opphengs/hengselmekanisme. Når det åpnes beveger bunnen seg utover som om det skulle være topphengslet, men når bevegelsen fortsetter vil det øvre hengslet gli nedover i et spor. Toppen av vinduet vil altså gå nedover og bunnen oppover helt til vinduet er snudd helt opp-ned, med utsiden inn.

Dette har jeg oppfattet som et patentert system og navnet som et registrert varemerke. Så når jeg leser topphengslet, leser jeg kun 'hengslet i toppen' og ikke mere enn det. Det burde vel heller hete vippevindu for å indikere at det kan vippes rundt?
DWT
   #17
 15     Sarpsborg     0
Kanskje H-vindu rett og slett er akkurat det samme som Husmorvindu, samme vindu. Smile
Signatur

   #18
 202     ..     0
Det er ikke helt feil det byggevarehuset har fortalt deg tror jeg, 2 lags vinduer med argongass har litt bedre u-verdier stort sett en 3 lags vinduer fra 80-90 tallet. Ifølge vindu produsentene er det ikke noe problem å lage f.eks 3 lags med argongass, men problemet med et for "godt" vindu er at det fryser is på utsiden, da det slipper for lite varme gjennom.
   #19
 1 292     Ålesund     0


Her kaller h-vinduet toppsving det samme som husmorvindu
http://www.h-partner.no/produkterDet er altså et H-vindu, jeg tipper det er Husmorvindu som har fått et mere tidsriktig navn.

Toppsving er ikke det samme som topphengslet?

De skiftet navn fra husmorvinduet til h-vinduet for en 25-35 år siden.. Har vel blitt brukt begge navnene siden forskjellige plasser, ikke alltid uten forvirring Grin
   #20
 142     Oslo     1
Moderne 2-lags vinduer er bra nok ift. TEK-07, men moderne 3-lags har selvfølgelig noe bedre U-verdi, spørsmålet er om denne forskjellen veier opp den ekstra kostnaden. 3-lags er vel dyrere i innkjøp og noen byggerfirmaer jeg snakket med, nevnte at de er så tunge at du må ha kran på byggeplassen ved montering, som også da gjør vinduene enda dyrere.