#11
 2,044     3
Hvis vi snur på flisa, er det ikke stort sett norskproduserte vinduer vi skifter ut fordi de er råteskadd eller har andre skader? Norskprodusert er ikke alltid bedre.

Edit: Det bor faktisk folk i Litauen, Estland og andre land. Det er vel nærliggende å tro at det er en kundemasse som også vil ha gode vinduer. Det produseres vel neppe dårligere vinduer for det norske markedet?

   #12
 167     2
Vår erfaring er at 70-80-tallet utpeker seg som en litt dårlig periode hva gjelder materialkvalitet på norskproduserte vinduer. Det samme gjelder kanskje også arkitektonisk forståelse hos forbrukeren, da forseggjorte krysspostvinduer med høy materialkvalitet ofte ble erstattet av billige løsninger med husmorvinduer med kort levetid. Dagens vinduer kan ikke sammenlignes med denne epoken når det kommer til treverket og overflatebehandlingen...eller levetid.

Vi har besøkt en rekke vindusfabrikker i Norge, og i Baltikum for den saks skyld. Faktum er at denne bransjen er i ferd med å bli mer automatisert. Flere og flere tunge oppgaver overtas av roboter og maskiner for norske produsenter, og "Labor" utgjør ikke like mye av selvkostprisen på et vindu som det gjorde tidligere, spesielt for de mest moderniserte produsentene med fornyet maskinpark. Selvsagt er det (heldigvis) fortsatt bruk for flinke mennesker i produksjonen og bransjen generelt, men kanskje på en litt annen måte enn tidligere. Det betyr at momenter som trevirke, beslag, overflatebehandling, glass osv utgjør en større del av prisen på et vindu enn det gjorde for bare 10-15 år siden, da langt flere menneskehender var i sving i prosessen.
For å sitere en sjef på en norsk fabikk: "vi har vært innom det meste av trevirke og importert selv fra både Finland og Russland i håp om å ivareta samme kvalitet til en lavere kost. Men vi har funnet ut at kjerneved fra Moelven er det tryggeste og beste valget for oss".
Vårt poeng er: Hvis man finner hvitmalte trevinduer til HALVPARTEN(!) av det generelle prisbildet på norskproduserte, tilsvarende vinduer fra kjente produsenter, så kan kvaliteten på vinduene mest sannsynlig ikke sammenlignes. Formstabiltet på konstruksjonen, kvistmerker, bestandighet på overflatebehandling, levetid på beslag osv er ting som kommer til syne etter noen år. Kanskje mer enn 5 år. Men det er da man først ser forskjellene på FOR billige vinduer fra ....(?) og norske kvalitetsvinduer. I tillegg har de norske produsentene et serviceapparat som er tilgjengelig for konsumenten dersom produktet har en fabrikasjonsfeil.
Nordmenn er generelt sett veldig prisbevisste. Og det i seg selv er fornuftig, men på enkelte ting "sparer vi på skillingen og lar daleren gå". For å sette det på spissen; Noen av oss byr millioner på leiligheter etter en 10-minuters visning, men skal det byttes ut en ytterdør vil vi sjelden spandere mer enn 5-6000 kr, samtidig som vi forventer at den skal vare livet ut.
Det er ikke dermed sagt at dyrt er best, men løft blikket litt før man bytter ut alle vinduene til "halv pris". Husk også på at vi bor i et "furet og værbitt" land, med mye vær og vind...
Signatur
   #13
 6,009     Finnmark     0
Blir nesten OT men :
Blir provosert litt av de norske tilbudene på vindu.... Feks Natre har jo nesten hele tiden 40 % tilbud.... Men sannsynligvis ikke akkurat når man trenger det.
Vi blir lurt litt av all rabatten man får....

OK at de som arbeider i norske byggevareforretning anbefaler norske vindu,  men de får jo uansett tilbudspris  Smile Smile

Vi kjøpte/kjøper bare vindu i Russland.  Kan bestemme alt selv , mål,  tykkelse på glass,  avstand mellom glass,  type gass,  type foringer/farge mm.  Som regel to ukers leveringstid.

Stuevinduet vårt: 2 sammenkoblet vindu og plast/styrofoam foringer kostet ca 3000 NOK.

Og soveromsvinduet ca 2000 NOK (dyrere pga åpningsbart)...
Vi liker at de åpner innover(som hotellvindu),  lett og rengjøre samt luftefunksjon!

Så alt billig er ikke dårlig Grin
......... Men vi kjøper fra "beste" fabrikk/merke i Murmansk.

Erfaring med Sparevindu - sketch-1462704193283.jpg - Linda Beate


Erfaring med Sparevindu - DSC_0832.JPG - Linda Beate
Signatur
   #14
 167     0
Vindusbransjen i Norge bør, og vil forhåpentligvis på sikt, ta et oppgjør med rabatt-strukturen som er bygget opp og forverret gjennom mange år. Dette må nok også forhandlere- og byggevarekjeder ta noe av skylden for. (kanskje er det også et resultat av hva konsumentene "biter på") - Blir litt det samme man har sett på VVS-utstyr hos rørleggergrossistene, at man til slutt opererer med over 80% rabatt osv.
Folk flest bør kanskje fokusere mindre på rabatter og mer på stykkprisen og bunnlinjen?

Men ja, finnmark4ever...dette synes jeg også er litt off topic. Her diskuterte man prisforskjeller på trevinduer mellom norske produsenter og utenlandske tilbydere. Da blir det helt feil å blande inn PVC-vinduer i sammenligningen. Dette blir som å sammenligne pris på "epler mot pærer". Plast og tre blir aldri det samme, på godt og vondt (fordeler og ulemper med begge deler), men dette blir en annen diskusjon.


Mvh Calle
Signatur
   #15
 6,009     Finnmark     0
Det jeg mener er OT er at vi har kjøpt i Russland, og ikke fra aktuelt firma denne tråden handler om.
Som forøvrig leverer alle typer vinduer........

Og TS nevner ingenting om tre/pvc/aluminum, men er opptatt av prisen Smile
Signatur
   #16
 44     0
vi byttet alle vinduer til sparevinduer for 2 år siden. 11 stk mener jeg å huske. Krysspostvindu. Opplever noe trøbbel med maling på noen av dem allerede. Særlig listene inntil vindusflatene. Billigmaling? ellers fornøyd.
   #17
 264     0
Gjenoppliver denne tråden da jeg er interessert i om dere har hatt problemer med disse vinduene i etterkant?

Jeg har bestilt totalt 6 vinduer, og 4 av de har gått opp i liminga i nedre hjørnet og 2 av vindusglassene har holdt på å falle ut.
Jeg fikk først et vindu på garanti og regnet med at dette var en engangshendelse, men nå har det samme skjedd med 3 andre vinduer.
De ble levert i 2013, første vinduet røyk i 2017 og nå har 3 til røket.

Erfaring med Sparevindu - badrom1.jpg - Linda BeateErfaring med Sparevindu - badrom2.jpg - Linda BeateErfaring med Sparevindu - stue 3.jpg - Linda BeateErfaring med Sparevindu - stue1.jpg - Linda BeateErfaring med Sparevindu - stue2.jpg - Linda Beate
Erfaring med Sparevindu - stue 3.jpg - kaffekanne

   #19
 5,432     Akershus     0
PVC eller tre ?

Det burde vel ikke være særlig tvil om materialvalg her? Treverket lyser jo mot en. Skremmende dårlig utførelse, men mye tyder på at det har vært mye fukt på/ i vinduene? Ser ut som fuktmerker på utforingene og mye avflasset maling utvendig.

Mine Uldal vinduer fra 2011, eksponert på åpen sydvegg, utsatt for regn, riktignok i forholdsvis tørt Østlandsklima, har ikke antydning til skader eller fuktmerker. Vinduene ser ut som de er nye.

Ser Skallevold vinduer og dører, en norsk produsent gjennom 50 år, har omtrent like priser som Sparevindu. De produserer nok ikke i Norge lenger, har "egen" fabrikk i Polen. Vurderte innkjøp derfra, men ble nå veldig skeptisk. Kommer nok til å holde meg til helnorsk videre også.
TSt
   #20
 14,509     0
Jeg ble anbefalt at jeg kunne spare penger ved å bestille noen her men det var mange valg / konstruksjoner som ikke er vanlige i Norge, bl.a. måtte en passe på å få lagt til spalte i karm til beslag.  Når Nordan vinduene bare ble litt dyrere gikk jeg for disse.  Nordan har 7 år som overmaling intervall på sine vinduer.  Holder sikkert vesentlig lenger før det trengs men dette ser jo også ut som en svakhet her siden vi ser skader utvendig og som andre sier dette kan også føre til slike problemer.  

Men jeg har begynt med alu kledde vinduer utvendig for å spare en del arbeid i fremtiden, det var en gang de ikke leverte dette jeg sjekket anbefalte overmalingsintervall.