213    16    0  

Solbeskyttende glass

 13     0
Hei,


Har noen erfaring med solbeskyttende glass som et alternativ til utvendig screens?

https://www.pilkington.com/nb-no/no/produkter/funksjonsglass/solbeskyttelse


   #1
 753     0
Jeg har nye vinduer i halve huset, og gikk for varmedempende glass når jeg kjøpte de. Angrer ikke et sekund. Erstatter ikke screens (har det også) men komplementerer det fint. På soverom har jeg kjørt "ja takk begge deler", andre rom som kjøkken har jeg bare varmedempende glass. Er ikke så trivelig å sitte med nedrullede screens hele sommeren heller.
  (trådstarter)
   #2
 13     0
Ok Smile dempes varmen nok med bare glasset eller trenger man screens i tillegg? Hvilket glass valgte du?
   #3
 753     0
Tror glasset heter SKN165, har det i trelags vinduer fra Nordan.

Ellers vil jeg være litt forsiktig med å si noe om effekt, det kommer nok an på behov, lokale forhold, snakker vi takhøye vinduer eller bare en liten glugge... Som sagt gikk vi for begge deler på soverom i alle fall, det er der behovet for solskjerming er størst hos oss. Hos andre kan det være andre prioriteringer. Når man først kjøper nye vinduer er det jo ikke mange hundrelappene i forskjell uansett.
   #4
 21 202     Akershus     0
Så kan en fundere på energistrømmen om vinteren. Da er det kanskje gunstig med ikke-dempende glass? En får sjeldent både-og.
Signatur
   #7
 2 358     Sørlandet     0
Har soldempende glass på soverommet men ikke i stua. Angrer på at jeg ikke valgte det der og. Både pga solskinn og at det blir for varmt både sommer og vinter. Vi har ek del vindusflatenig da.

Vinduene er bare to lags men kan knapt se forskjell på disse og de i stua. Selv når alle sto på siden av hverandre.

I en tidligere bolig la glassmester på soldempe film. Dette mørkna litt inne og ga en speiloverflate fra utsiden. Dempet innsyn på dagtid men ikke på kvelden. Var ganske effektivt men ble advart om at det kunne få glasset til å sprekke i sjeldne tilfeller.

Utvendig screens eller lignende er nok i alle tilfeller mer effektivt

TSt
   #8
 9 744     0
Vinduer kan nok se helt forskjellige ut med forskjellige funksjoner i glasset innebygd. Dvs at på hver fasade iallfall bør en begrense antall kombinasjoner som en velger.
   #9
 549     Skien     0
Det blir vel mindre innsyn også med slike vinduer?

Ja, spesielt når det er lysere ute enn inne. Nærmere kvelden når det blir lysere inne, ser man fortsatt fint gjennom.

Vi har også byttet til 3lags vinduer med soldempende glass. Det hjelper godt, men erstatter ikke screens eller annen utvendig beskyttelse.
  (trådstarter)
   #10
 13     0
Man bør tenke estetikk inne også. Med det mener jeg at dersom man har kombinert stue og kjøkken, så bør man skifte ut alle i samme rom. Hvis ikke blir det «solbriller på noen vindu og andre ikke.