TSt
   #11
 14,509     0
Jeg har bare sett effekten utenifra så fint med tilbakemeldinger hvordan det er andre veien også.  Når isolerglass ble byttet et sted på sent 80 tall var de flinke til å advare om effekten også når det kun ble byttet til energi glass.  Så viktig at alle som skal ha forskjellige typer vet om dette. 

   #12
 24     0
Så kan en fundere på energistrømmen om vinteren. Da er det kanskje gunstig med ikke-dempende glass? En får sjeldent både-og.

Solvarmedempende glass slipper inn varme når det er kaldt ute, så du kan faktisk få både-og....
HSt
   #13
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Soennende, hva er det fysiske prinsippet for den siste glasstypen som nevnes her ?

Sol dempende klart glass trodde jeg ofte var en type energiglass montert «gal vei»
   #14
 321     Oslo     0
Det ligger et par uavhengige videoer ute om solglass. Ble vel ikke helt overbevist om at det var et kinderegg som både kan effektivt stoppe varme, ikke redusere utsyn/klarhet og ikke redusere oppvarming når man ønsker det.

Ingenting er perfekt, men Zip screens stopper varme ekstremt effektivt (når man ønsker det), innsyn kan forhindres (når man ønsker det, og det fungerer på kvelden), det kan mørkelegge rom (sov, kino, TV-rom) og det kan enkelt smartstyres basert på utvendig forhold, scener, innetemperatur, tid etc.

Samt at det ser bra ut på moderne hus....etter min mening selvsagt.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 36     0
Takker for alle tilbakemeldinger. Screens er nok det sikreste alternativet mtp varme. Men tror ikke disse vinduene er så mye dårligere - hvis det er flere her inne som har erfart lignende, si fra Wink
   #16
 5,432     Akershus     0
I en tidligere bolig la glassmester på soldempe film. Dette mørkna litt inne og ga en speiloverflate fra utsiden. Dempet innsyn på dagtid men ikke på kvelden. Var ganske effektivt men ble advart om at det kunne få glasset til å sprekke i sjeldne tilfeller.

Utvendig solfilm vil sjelden medføre skade, der dempes jo varmen før den kommer gjennom første glasslag, mens innvendig i ytterst sjelden tilfeller kan forårsake det, men da skal solen være meget sterk og komme rundt et hjørne som gir sterk varme på halve glasset, kontra andre halvdelen. Moderne solfilm er produsert for å slippe gjennom såpass varme at det sjelden blr så magasinert i mellom vinduene at det er fare.

Er vinduene kledd med annen film, f.eks ripe eller knusefilm i tillegg skal man ikke kle med solfilm innvendig, da kan det magasineres voldsom varme og gå galt.