#101
 504     Helgelending i Østfold     0

Mulig vi snakker forbi hverandre her, men jeg mener ikke at linoljemaling blærer.


Mja, innlegget mitt var ikke svar på noe du har sagt. Det var bare en kjapp oppsummering til forsvar for l.o.maling, da et par andre rakket litt ned på den

   #102
 308     0
Er det noen som har erfaring med Butinox oljebeis? I følge reklamen er det ikke nødvendig med grunning, og vedlikeholdsintervallet er 8 år.  Da blir dert under halvparten av arbeidet og kostnaden som ved Jotun visir + Trebitt.
  (trådstarter)
   #103
 602     oppland     0
Høres ikke riktig ut, de har egen grunning. Og beis er bare en overflatebehandling. Hvor er den reklamen? Kombiprodukter er som regel ikke det det lover. Men nå er ikke jeg ekspert på Butinox
  (trådstarter)
   #105
 602     oppland     0
Det jeg tenker om å hoppe over grunningen: er at med tid og stunder, vil oljebeisen slites ned og det blir "huller" i overflata. Og hvis det da ikke er grunning under, har man ikke beskyttelse mot råte der. Men hvis de garanterer at det går bra uten. Har du isåfall et klagegrunnlag, og en reklamasjonsrett iht det. Så sånn sett skulle det gå bra. Men ville selv aldri velge å hoppe over grunningen. Husk isåfall å bruke en klar grunning, og ikke en pigmentert en. Det hender seg at det blir brukt oljebeis, som grunning i vinterhalvåret, da det er bedre enn ingenting. Men det er ikke en anbefalt løsning. Trebitt blir også brukt til dette. Men nå kan man bruke Visir oljegrunning, i den kalde årstiden i stedet.
   #106
 308     1
Forstår egentlig ikke helt hva du mener med at beis er en overflatebehandling, da beis og grunning er samme sak. Er ikke så mange år siden det ikke fantes noe "grunning" å ha under beisen, som nettopp er en "base".

Han i forretningen forklarte at behovet for Visir oppsto da det ikke ble lov å ha tilstrekkelig med soppmiddel i den vanlige Jotun  beisen/malinga. Men at Scanox mener de har klart å putte nok i Butinox beis.

For meg er uansett ikke valget så vanskelig: Fire eller to strøk?
   #107
 919     Norge     0
Tjæralin som jeg har brukt tidligere skal heller ikke brukes grunning før påføring...

  (trådstarter)
   #108
 602     oppland     0
Forskjellen på beis og grunning. Grunningen er laget for å trekke lenger inn i treet, enn oljebeis. Og i dag er det tatt bort noen løsemidler i beisen generelt, da det ikke lenger er lovlig å ha det i beisen lenger. Fra og med i fjor. Tjeralin er tjærebeis og har en helt annen oppbygging, og kan ikke sammenlignes med vanlig oljebeis annet enn på holdbarhet. I reklamen du henviste til, står det også at du kan ha den på oljegrunning klar....Og vil da tro at det er det beste uansett. og du måtte bruke sopp og algedreper før beising. Så den mangler noe den også. Jotun sa det helt til i fjor at man kunne bruke Trebitt som grunning på vinterhalvåret, nå sier de visir oljegrunning klar. Så jeg ville ha undersøkt hvor gammel reklamen er og hvor oppdatert selgeren er på det nyeste. Men det kan jo være rett. som sagt ikke ekspert på Butinox. Nå bare myldrer jeg litt over det som gjelder generelt, iht nye regler og siste årenes utvikling Smile Mye som er skjedd fra i fjor
   #109
 919     Norge     0
http://www.viivilla.no/beis-eller-maling-hva-skal-du-velge.aspx?menu=&area=&noarea=0&category=&std=false

Min erfaring er det samme. Har benyttet tjæralin i alle år men med tyrolerhus er det en utfordring med svart farge og glans..

Brukte Baron vannbasert maling for 2 år siden på garasjen og den ser nymalt ut ennå. Huset som ble tatt med tjæralin oljedekkbeis for 3 år siden er falmet mye..
Blir nok å ta sørveggen et strøk på huset i år..
  (trådstarter)
   #110
 602     oppland     0
Finner to typer tinnova VX på Nordsjø sin nettside og her står det på begge: på nytt treverk skal det grunnes med Tre-Bas. Det står i artikkelen at den kunne brukes uten,og tørrstoffinnholdet var oppgitt 20% for høyt. har hørt denne skal være bra.Men vanntynnet alkydmaling, er og blir et godt produkt Smile