#11
 399     0
Vasker hver år med Jotun husvask (m/sopp og algedreper), sprøyter på med lavtrykksprøyte, lar virke, skyller og vasker med kost tilkoblet hageslange. Ingen høytrykk på mine vegger, kun behov for gnikking noen få steder, tar en dag. Lønner seg å ta dette årlig.

   #12
 270     0
Hadde god glede av denne tråden da jeg skulle forberede vask av hytta. Gjorde jobben i dag og ble godt fornøyd!

Benytter anledningen til å anbefale denne vaskekosten fra Jula for formålet: https://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/bilpleie/bilvask/vaskeborster/vaskeborste-014722/

Teleskopisk opp til 5 meter og med vanntilkobling. Gjorde at jeg ikke hadde behov for stige annet enn når jeg skulle påføre vaskemiddel på de høyeste veggene.

   #13
 4,619     Sørlandet     0
Mitt tips: Ava teleskoplansr og skumkanon og Stabil husvask som er ett skum(!)

Har også roterende vaskekost til HT spyleren men ble så fornøyd med å bare skumme heile driden også bare spyle av med hageslangen. Var veldig fornøyd med akkurat dette. Ligger en video på bilpleiekongen av alle steder. 
HSt
   #14
 36,577     Lillestrøm kommune     1
Alle steder jeg har vasket så må det vaskes mekanisk, med kost, microfiberklut e.l.

vær forsiktig med vaskemidler som evt ikke gir heft for senere maling/beis
kip
   #15
 484     Vestfold     0
Sist gang kjøpte jeg noe "Husvask" produkt på Felleskjøpet, sprøytet det på veggen med sånn såpe-ejektor som kommer med noen høytrykksspylere. Spylte på såpe, røykte og bante og steikte i ca 10 minutt og spylte av igjen med høytrykksspyler. Kjapt og greit.


Godt tips. Jeg kjøpte selv både Husvask og Kraftvask på felleskjøpet. Det var rimelig, så er marginalt, om noe, å spare på å kjøpe Klorin.
HSt
   #16
 36,577     Lillestrøm kommune     0
Sist gang kjøpte jeg noe "Husvask" produkt på Felleskjøpet, sprøytet det på veggen med sånn såpe-ejektor som kommer med noen høytrykksspylere. Spylte på såpe, røykte og bante og steikte i ca 10 minutt og spylte av igjen med høytrykksspyler. Kjapt og greit.

ja dette kan kanskje virke på noen hus, eller noen malingstyper normal må det vaskes med kost e.l.

og kraftvask går kanskje inn under kategorien hudvasklignende, bruker du dette er det fordi du skal male etterpå, vaskemiddelet er for kraftig for vanlig vask. Det er kommet en variant med sopp og algedreper i vaskemiddelet, da slipper en å gå over med dette etterpå.
   #17
 4,619     Sørlandet     0
Og derfor gidder ikke folk flest. Blir for avansert og tidkrevende og børste å styre og behandle med det ene og andre. I tilegg skal det helst ikke gjøres i sol og ikke i regn og kraftvasken skal tynnes 1:50 for å virke som husvask. Men hva enn du gjør; ikke få noe på vinduene. Og bruk maskeringsteip på alle beslag.

Da kan man like gjerne gi bæng også heller male noen år tidligere enn intervallene.

Bedre å sprøyte på noe og spyle av enn å gjøre ingenting.
Fordelen med skummet er at fet ikke tørker og har således lenger virketid. Ifølge boka skal man selvsagt børste. Men for min del betyr det stillas eller lift. Skum på spyl av.

HSt
   #18
 36,577     Lillestrøm kommune     0
Ja en velger selv hvor galt eller dårlig en vil gjøre det. Selv med gode prosedyrer sliter jeg med å holde svertesoppen i sjakk, Butinox dekkbeis med en den
år på eksponering er ikke det beste når en har lys farge på huset (er ikke den moderne typen dekkbeis)

Lar en svertesoppen ta helt over slik du praksis foreslår tror jeg en må beregne å bytte kledning
   #19
 399     1
Hadde en del svertesopp før, selv med årlig vask. Hvitt hus. Etter jeg malte huset med Drygolin Nordic Extreme for 3 år siden har problemet avtatt betraktlig. Jeg vasker årlig med Jotun Huvask med sopp og algedreper, frem til nå med lavtrykksprøyte for påføring og kost tilkoblet vannslange for skrubb og spyling.

Nordic Extreme ser for eg ut som å gi et resultat som en nypolert bil, vannet preller fint av og det er lett å få vekk smuss.

I år har jeg prøvd å vaske huset uten bruk av kost, kun lavtrykksprøyte og slange, med lang virketid på såpe. Så får vi se neste år hva resultatet blir.