53 493    157    1  

Fjerne kontakter - lov?

 41     Langangen     0
Har hatt vannskade i kjelleren, og må rive veggene, strømledningene går langs taket til kontaktene (ikke skjult).

Kan jeg koble fra disse ledningen, eller må jeg betale for å få en elektriker til å kjøre 1 time hver vei, for å gjøre denne jobben for meg, som tar 2 min?

   #1
 744     Hønefoss     0
Egentlig må du ha elektriker til denne jobben også, men jeg ville gitt blaffen og gjort det selv... Det tror jeg for å være ærlig at de fleste elektrikere vil være enig i.
hro
   #2
 1 574     Trondheim     0
Som man roper i skogen får man svar. Da det her er snakk om full rehab, ville jeg ikke engang tatt telefonen til elektrikern før jeg rev. Derimot i det du skal bygge opp igjen - er det kjekt å ha samsvarserklæringen i orden.

Er du heldig finner du en elektriker som er villig til å la deg trekke rør og kabler, slik at hans arbeid blir bare å koble det sammen.

Lykke til
Signatur
   #3
 350     Rælingen     0
Riv det ned selv, er ingen vits i å få trikkern til å gjøre det. Sørg for å sikre deg selv med å skru ut begge porselensikringene (hvis du har gammelt el-skap). Mål så om du har spenning i stikkontaktene du skal rive. Ingen spenning = riv i vei...

(Regner med at sOPp kommer med en moralpreken utover i tråden)  Wink
Signatur
   #5
 21 481     Enebolig     0

Riv det ned selv, er ingen vits i å få trikkern til å gjøre det. Sørg for å sikre deg selv med å skru ut begge porselensikringene (hvis du har gammelt el-skap). Mål så om du har spenning i stikkontaktene du skal rive. Ingen spenning = riv i vei...

(Regner med at sOPp kommer med en moralpreken utover i tråden)  ;)


Nei, folk gjør som de vil uansett. Jeg kan gi svaret på spørsmålet, det er ikke lov.
   #6
 29     Trondheim     0
Jeg strippa et rom for all elektrisk installasjon, og satte elektroteip på lederstussene mens jeg pussa opp rommet. Hadde to seriøse elektrikerfirma på befaring før jeg fikk den ene til å gjøre jobben. Ingen av de var i tvil om å gjøre jobben.
   #7
 21 481     Enebolig     0
Man avslår jo ikke en jobb om å bygge opp igjen, og i en bolig er det forsåvidt lite problem for elektrikeren. Det er verre når folk river ut en 4 par av et apparat uten å ta hensyn til hvordan de var koblet. Et apparat som man sannsynligvis aldri finner koblingskjema til.

Men svaret er fremdeles at man ikke har lov til å verken skru opp eller ned fast el anlegg som ufaglært.

   #8
 693     0
er bare å koble fra selv.  men vær forsiktig og forsikre deg om at det er avslått mens du holder på da : D  og blende lederene godt fra hverandre etterpå.som ufaglært har man jo kun lov å skifte dekse,  og koble til lampetter med støpsel.  svært lite m.a.o.
   #9
 2 044     0
Jeg pleier å løsne innmaten fra veggen og skru den på en trebit. Da slipper jeg å røre selve koblingen, samt skumle ledninger med isoleringstape på enden.
Forøvrig hadde vi kontroll på det elektriske akkurat da vi hadde en slik løs kontakt, han hadde ingenting negativt å bemerke angående den. Elektrikeren som skal gjøre det endelige arbeidet bemerket det heller ikke.
   #10
 21 481     Enebolig     0
Fordi det var under oppussing og fordi det er vanlig å komme til slike jobber. Men loven er klar, det er ikke lov.