582    13    1  

Hva er kravene til spotter i tak i forhold til montasje?

 44     0
Jeg skal bytte ut 12 V GU5,3 med 230 V GU10. Jeg skal kjøpe inn utstyret som elektriker skal montere. 

Hvordan kobler man sammen ledningene i første takboks, der trafoen var før?

Selve pæreholderen passer begge pæretypene. Er regelverk tilfredsstilt hvis elektriker monterer denne?
https://www.elektroimportoren.no/lampeholder-230v-gu10-sokkel/3209319/Product.html

   #1
 2 617     Asker     0
Ville fått en total pris på dette. Av to årsaker. 1; er ikke så stor prisforskjell til syvende og sist. 2; dersom nor skjer vil det bli en evig diskusjon rundt skyld og garanti.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 44     0
Takk for tilbakemelding, men det var ikke spørsmålet. Med Philips Hue kan det være stor forskjell mellom min pris på Black Friday, og elektrikerens fullpris. Det sa iallfall de to elektrikerne som har vært og kikket. Dessuten tenker jeg at det er begrenset hva som kan gå galt, bortsett fra at en pære kan ta kvelden.
   #3
 2 617     Asker     0
du linker til en lampeholder og ikke en downlight. Er ingen krav til at elektrikker skal sette i pæren, men usikker på om det du linker til kan brukes.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 44     0
Hei igjen! Det vil jo funke, fordi det er sokkel for gu10, og pæra passer i den gamle "pæreholderen" som stod der før. Men jeg kjenner ikke til eventuelle krav som kan slå inn her.
  (trådstarter)
   #6
 44     0

Takk! Det står maks 10A; betyr det belastning eller størrelse på kurs/vern?

Elektrikeren som var her sa de ikke bare kunne bruke wago, men at de måtte gjøre det skikkelig. Da mente han sikkert en sånn sak som du linket til. Men hvorfor ikke wago, egentlig? Lasten er jo fryktelig liten, og de er vel godkjent for langt mer? Spør av ren interesse og undring.
   #7
 383     Landet     0
Last 10A holder i massevis til spotter ( er det dem er laget for.)

Problemet er at en downlightkasse ikke er godkjent koblingspunkt så løse wago er ikke lov.
Signatur

   #8
 28     1
Istedenfor å starte en ny tråd så prøver jeg med en spørsmål i denne relativt ferske tråden. Jeg antar at det kan være relevant for TS også.  Jeg har i likhet med TS 12V downlights og kabelføring er derfor lagt opp med forgreining fra 12V trafo. I flere rom så har vi fått byttet til 230 LED downlights og en slik forgreiningsboks har blitt benyttet (SG AC BOX). Denne er relativt dyr. Er det noen grunn til at ikke denne forgreiningboksen kan brukes? https://ledlyskilder.no/transformator/2155-smart-koblingsboks-med-klemme-og-strekkavlaster-ip20-innendors.html?gclid=EAIaIQobChMIzNaZsY_P5wIVixsYCh3XNQ3WEAQYASABEgLh3fD_BwE

Den har strekkavlastning og er lukket på lik linje med AC Box fra SG.
  (trådstarter)
   #9
 44     0
Godt spørsmål. Skjønner heller ikke hvorfor boksen til SG er så stor. For å forsvare prisen? Ser ikke poenget med å etterligne en trafo i størrelse.
   #10
 73     0
Når ble wago i downlightskasse ikke ok? I to hus jeg eier bygget på 2000-tallet har begge wago i downlightskasse.