154    5    2  

Legge kjøkkenplate - stikkontakt - enkleste måten

 3     0
Hei, 

Jeg skal montere alloc kitchen wall plate, 
som kun er 2 mm tykk. Har lest at man kan bruke en utforingsring.. men virker va delte meninger om dette må gjøres av en elektriker eller ikke? 


Hvis ja, er det andre alternativet jeg tenkte på er om det er mulig å bruke en utsparingstang å kutte tilsvarende som platen, se vedlagte bilder. 

takk på forhånd! 

Ber om ursäkt för dålig norska, men gjorde mitt bästa ;) 


Legge kjøkkenplate - stikkontakt - enkleste måten - 781BAB4A-CA3A-4F27-9EA7-81F0CDF4E5CD.jpeg - Nick3e

   #2
 23 077     Akershus     1
Formelt er dette en elektrikerjobb, en fikler med det faste opplegget. Imidlertid, mange velger å gjøre slike småting selv. Det krever at en passer på at ledningene kommer på samme plass og en fingerfølelse for hvor hardt en skal trekke til.
Forhøyningsring kan være aktuelt, men de tynneste tror jeg er på 3 mm. Under det kjører en uten.
Hvis det er vridbar ring i boksen, bør denne vries litt slik at festeskruene ikke kommer helt på kanten av ramma til stikkontakten.

For oss eldre er ikke svensk noe problem, vi var så heldige å få vokse opp med Pippi, Båtsmann og Farbror Melker. I moderne Norge er visst dette blitt for vanskelig for små barn, så nå kommer det heller mase-ståke-bråke-barneTV på engelsk mens Malin er dubbet til norsk.
Signatur
   #3
 206     Oslo     1
Det enkleste er vel bare om du skrur løs stikkontakten (uten å fjerne ledningene), lag et hull i plata, før stikkontakten gjennom, fest stikkontakten i de samme skruene igjen og sett dekselet utenpå plata.
   #5
 206     Oslo     0
Tack båda för svar. LtdEdFred, det som var planen, men efter jag läste denna blev jag väldigt osäker:
https://byggebolig.no/el-installasjon-teknisk-installasjon/avstand-stikkontakt-og-deksel-kitchen-wall

Det är så du mena?

Nei, ikke helt. Det TS har gjort her er å "felle inn" stikkontakten i plata. Det er ikke ønskelig (og heller ikke noe poeng). Grunnen til at folk rynker i bryna her er at plastdekselet til stikkontakten her vil stoppe i plata mens innmaten er nedsenket noe som kan føre til dårlig kontakt mellom kontaktpunktene i stikket og pluggene til støpselet.

Om du lager hullet mindre enn TS gjorde i den andre tråden så vil innmaten hvile på plata og dekselet vil monteres på lik måte som om du monterte dette på en gipsvegg.