537    26    4  

Sikring som ryker ofte?

 6     0
Hei. Flyttet inn i rekkehus fra 2015
i desember 2019. I går gikk sikringen på kursen som dekker tre soverom og en bod. Ingen varmeovner, varmekabler, vann, vaskemaskin etc. koblet på kursen  (vannbåren) kun belysning og en stk fryser (2016) som det aldri har vært problemet med tidligere. Trakk ut alle stikkontakter og skrudde av taklamper. Fikk likevel ikke vippet opp sikringen. Etter cirka 20min ville den plutselig holde seg oppe. Alt så bra ut til i ettermiddag, da røk den igjen. Denne gangen hold den seg oppe etter første forsøke på å vippe opp. Men noe må jo være galt? Kan nevne at jeg har sett to taklamper på kretsen flimre siste dagene. Sikringen går altså ikke når man skrur på noe, men går plutselig bare av - og da med «9 av 10» lamper allerede avskrudd. Hvor begynner jeg feilsøking? Hadde satt stor pris på litt hjelp/forslag/tips til konkrete ting jeg kan gjøre, da elektrikerregningen allerede ble skyhøy pga. lørdagsutrykning.

HSt
   #1
 23 925     Lillestrøm kommune     0
flytt fryser over på annen stikk og slå av sikringen før du legger deg.

Du beskriver kanskje overbelastning, var sikringen varm når du prøvde å vippe den opp?

flakkende lys kan bety dårlig kontakt og varmgang, jeg så en gang det gnistret av lyn inne i et sikringskap, der slukket lyset på denne kursen av og til, dårlig kontakt hadde brent av lederisolasjon. Brannfaren var jo ekstrem.

Så kan det være feil i sikringen også
   #2
 3 252     0
Ta bilde av sikringen når den er gått. Tipper det er en jordfeilautomat, den kan gå av enten overbelastning eller jordfeil.
  (trådstarter)
   #3
 6     0
Takk for svar. Sikringen var ikke varm da vi forsøkte å vippe den opp. Den holdt seg også oppe «til slutt , og holdt seg oppe ved første vippeforsøk i går.
Hvordan finner jeg ut om jeg har en jordingsfeil? Jeg har ikke flyttet stikket på fryseren enda. Den er kun 3,5 år gammel. Men den, i tillegg til noen spotter i taket, er det eneste som har stått påskrudd når sikringen plutselig har gått.
Hva er «jordfeil-automat ? Skal ta bilde neste gang den evt. går.
Og hvordan finner man ut om det er feil i selve sikringen.
Har et lite barn og er selvsagt redd for brann.
   #4
 1 353     0
Du kan jo ta bilde av sikringsskapet nå, lurt å flytte fryseren til annen kurs, da vet du om sikringen går at det ikke er fryseren.
Jeg ville mistenkt lamper/spotter.
Det er nok viktig å vite om det er jordfeilautomat, eller hvilken type sikring det er, det får du nok vite her.
   #5
 19 011     Akershus     1
«Sikring er noe som slår ut om du trekker for mye strøm.
«Jordfeibryter er en enhet som overvåker om noe av strømmen «blir borte til jord . F.eks. kan den slå ut om det er blitt dårlig isolasjon mellom selve ledningen og jordingskappa rundt om det er åpen anlegg med PR-kabel.

Jordfeilautomat er en sammenbygning av en jordfeilbryter og en sikring. I nyere anlegg brukes mes jordfeilautomater. Jordfeilautomater har en liten testknapp. Trykker en på denne, lager en en falsk jordfeil og jordfeilautomaten skal falle. «Finere jordfeilautomater kan ha led-indikatorer som angir årsak til at sikringen har falt.

Her ser det ut til at det er jordfeil, eller noe radikalt galt med fryseren. Feil med lys er litt mindre sannsynlig.
Signatur
HSt
   #6
 23 925     Lillestrøm kommune     0
Tok ut alle stikkontakter - skriver TS da burde jordfeil i fryser ikke være med lengre.  Men ta bilde av automaten. Derfor jeg fryktet at det er noe galt i huset ikke i tilkoblete enheter.
  (trådstarter)
   #7
 6     0
Her er bilde av sikringen. Sikringen har ikke slått seg av i dag. Jeg har heller ikke koblet fra fryseren. Forstår hvorfor man mistenker den, da den trekker konstant strøm. Men den er altså ganske så ny. Kan jeg koble denne på en skjøteledning for å koble til annen kurs? Eller er ikke skjøteledning å anbefale? (Brannfarlig?).
Av en eller annen grunn har jeg en liten mistanke om at det kan være noe med belysning i forbindelse med et walking closet. Belysningen er fra IKEA, og flere «lyslister langs skapene er koblet sammen med spot-skinne i taket. Jeg har dyttet litt bagger oppå skapet, og kan ha «konstant dyttet på noen av disse koblingene. Men kan sikringen plutselig gå når denne lyskilden ikke engang er skrudd på (kontakt plugget i, men bryter ikke skrudd på).Sikring som ryker ofte? - 8524C34A-1E4E-4AC7-A0A1-56CBF44AFD25.jpeg - Propella

   #8
 19 011     Akershus     0
Sikringene dine er kombiautomater, en ser utløserstrømmen 30 mA og testbryter.

Jeg mener det er greit å bruke skjøteledning. Fryseren trekker i størrelsesorden 250W den korte stunden den går, knapt noe last. Pass bare på at skjøteledning ikke kommer i klem i ev dører. Skjøteledninger er ok, men skal behandles som skjøre prinsesser.
Signatur
HSt
   #9
 23 925     Lillestrøm kommune     0
Bruksanvisning sier at et blått vindu skal komme frem ved jordfeil, men vinduet er der GE logoen er på bildet ditt, betyr det at de har klart å lage en gammel modell som ikke viser forskjell på overlast og jordfeil ?
  (trådstarter)
   #10
 6     0
Ok, så det dere sier er at ved disse sikringene så kan jeg ikke vite om det var/er jordfeil eller overbelastning? Jeg kan ikke helt skjønne at det er overbelastning siden så lite er koble på, og for det meste skrudd av (lys). Og det har jo funket helt fint i 2 måneder, for nå plutselig å ryke to dager på rad.
Noen ideer på hvordan jeg kan feilsøke?
Jeg har koblet fra denne saken i walking closet og tenkte å ha den frakoblet i noen uker. Dersom sikringen ikke går igjen på denne tiden, så kobler jeg inn igjen og ser. Høres det fornuftig ut?
Går den igjen nå så forsøker jeg å omkoble fryseren. Andre forslag på hvordan jeg kan finne ut hva dette er?