423    21    4  

Spørsmål om avlaster vikenfiber

 320     0
Er denne fiberkabelen montert riktig? 

fiberkabel går rett på husveggen og er stiftet fast. Avlaster henger løst etter hva jeg kan forstå. Hvis det blir et strekk på denne kabelen så vil den vel nappes ut av veggen før avlaster har noen funksjon?

   #2
 871     klippdalen     0
dette var nå en snodig innretning. det brukes normalt spennhank eller mallaco til bæreline.


hele poenget er at bærelina tar all vekta (kan bli mye snøvekt selvom kabel er liten og tynn)..

  (trådstarter)
   #3
 320     0
Så du er enig i at dette er spesielt?

Jeg har klaget på det og de har til og med vært her på nytt etter installasjon med lift og nektet å gjøre noe med det i etterkant fordi de mener det er sånn det skal være. Dette har altså vært via serviceavdelingen hos vikenfiber/altibox og videre til installasjon.

Og alle sier at det er mitt problem hvis kabel detter ned og de vil heller ikke gjøre noe med det.

De la for øvrig fiberkabel gjennom og rundt en stor busk hos naboen så den sto i spenn vridd rundt før den gikk til stolpen. Og ingen sa noe. Jeg måtte over til naboen å rydde/kappe.

Helt elendig kundeservice.
   #4
 871     klippdalen     0
jeg kjenner ikke til løsningen som er brukt her.


er det egen bæreline på kabel, eller er dette en slags avlaster som er tredd utenpå fiber, som så bruker friksjon rundt ytterkappe på kabel for å holde seg på plass?

om kabel detter ned grunnet slett uført arbeide, så er det visserligen installatørs ansvar.. du som kunde kan ikke gjøres ansvarlig om kabel detter ned, med mindre det er egen uvørenhet som er årsaken

  (trådstarter)
   #5
 320     0
De sier at det er en avlaster. For meg ser det ut som en teip som er surret rundt kabel og gjennom øye. Den skal vel ha en fuksjon som avlaster men jeg kan ikke skjønne annet enn at man kan dra kabel ut av veggen før denne strammes og hindrer kabel i å nappes ut av vegg
   #6
 871     klippdalen     0
tape er det nok ikke, ser mer ut som om det er metallisk..


sær måte å henge opp fiber på, vi gjør ikke slik Smile men mulig fiberen vikenfiber bruker er av typen som tåler å henge av seg selv uten bæreline
   #7
 20 517     Akershus     0
Kan jo være at bærelinja er integrert med fiberen. Dvs at fiberen er en ferdig rund kabel. Utenpå er omviklet med en form for wire. Minner litt om en coax. Ved enden er ytterlaget viklet av, bøyd tilbake og viklet rund «coax en.
Signatur

  (trådstarter)
   #9
 320     0
Ok. Men det ser ikke ut som at den tar noe spenning i kabelen nå? Den er slakk?
   #10
 53     0
Utifra bildene ser den ikke ut til å være slakk. Endefeste ser ut til å gripe rundt kabelen, krok fra festet til øyebolt er stramt. Ser ikke ut til å være spenn på kabel fra festet og inn mot stiftene på veggen.
Hvor langt kabel spenn er det fra stolpe til hus?