12,502
29
11
Stikkontakter med 230V og USB porter. Finnes det?
336
Oslo
0
Dette har man altså tilgjenglig i 110V land: http://coolmaterial.com/home/usb-wall-outlet/
Finnes det tilsvarende for 230V og europeiske kontakter? Jeg har ikke sett det. Altså kombinerte kontakter. Finnes det kanskje bestemmelser eller begrensninger som forhindrer at man kan produsere og selge slikt materiell og å få det godkjent?
Finnes det tilsvarende for 230V og europeiske kontakter? Jeg har ikke sett det. Altså kombinerte kontakter. Finnes det kanskje bestemmelser eller begrensninger som forhindrer at man kan produsere og selge slikt materiell og å få det godkjent?
Signatur
Elektroingeniør fra NTH, men har glemt mye da jeg utvikler programvare dagen lang.
Du kan kjøpe en dobbeltramme fra elko f.eks, hvor du har jordet støpsel i den ene modulen og usb plugg i den andre (dobbel).
+1
Det tror eg hadde sett jælla bra ut
Elektroingeniør fra NTH, men har glemt mye da jeg utvikler programvare dagen lang.
Mener du at vi selvfølgelig ikke får tak i disse i norden fordi det er 110v og annen fasong på stikk og støpsel i USA eller sier du at det er pga el-systemet i norden at det ikke går an å ha en usb-enhet integrert i et normalt stikk-deksel?
USBen er for stor til å trøkkes inn i en pinnehull for 230v, så det skulle vel være trygt nok.
Du kan jo også ha to bokser i veggen, en boks for vanlig stikk. og en for usb.
Utrolig dårlig design på alle stikkontakter og brytere jeg har sett. Elektrobransjen er konservativ og ofte utdatert med dagens trender. Selv ELKO+ serien har store mangler. (teknikk og design)
Utstyret er ikke tilpasset dagen idag. F.eks har ELKO kommet med radio/lydsystem for fast installasjon. FM radio og mulighet for å stikke inn en USB penn med mp3 filer på.
Hallo? Vi lever ikke på 90 tallet.
Idag kan man glemme usb pennen, nesten alle har Iphone/ipad/Ipod med airplay (trådløs musikkoverfåring). Selvsagt mye enklere enn å rote med minnepenner.
Videre er FM radio snart utdatert, dvs det skal stenges om noen få år.
Lurer på hvilke ingeniører de egentlig har hos ELKO ::)
http://www.elko.no/elko2_nor/frontend/files//Nyhetsbrev%20Eliaden.pdf
Elektroingeniør fra NTH, men har glemt mye da jeg utvikler programvare dagen lang.
Vel. USB er en internasjonal, 15 år gammel standard man ikke trenger å lisensiere fra noen. Det andre du sikter til er en kontakt og en protokoll Apple har patentert og nå straks forandrer. Igjen. Noe så grunnleggende som fastmontert elektromateriell bør ikke være offer for motesprell og skiftende trender. Det produserer bare søppel i forbindelse med oppussingen du gjør om fem år.
Grunnen til at du kan plugge en moderne hårføner i en stikkontakt fra 1948 er at elektrobransjen er konservativ, noe jeg derfor syns er helt OK. Det er ikke alle som har som mål for huset sitt å få det som midtsideoppslag i Bonytt og få klapp på ryggen fra allverdens ny-hipstere og trendnisser.
Airplay er apple ja, men er andre trådløse muligheter med åpne standarder.
Saken jeg beskriver omhandler ikke de som er fornøyd med elektromateriell fra biltema, men de som i utgangspunktet er interessert i integrerte løsninger i huset sitt. I og med at vi bor i et av verdens rikeste land, er interessen blant folket relativt høy.
Derfor Elko og andre satser på slikt utstyr. Da hjelper det ikke være gammeldags.
Du får ha meg unskyldt, men hvor kom Biltema inn i bildet?
Man kan da bruke kvalitetsmateriell selv om man ikke nødvendigvis har så stor interesse for smarthus!
Å basere fast installasjon på Applestandard er nok greit for de som bygger nytt hvert år. For meg ser det ut til at slikt utstyr har en levetid på et, kanskje to år. Hvor lenge USB har igjen? Kanskje fem år. FM har politikerne bestemt skal bort, og vi får trolig noe DABgreier som allerede er foreldet og utfaset i flere land. Jeg ville ikke brukt mye penger på slikt. Jeg hadde heller hatt integrerte høyttalere og en boks jeg lett kunne byttet.
Det produktet er selvsagt ubrukelig her til lands. Men jeg vil gjerne ha veggkontakter bygd etter noenlunde samme lest. Finnes det i Norge i 2015?
De samme folkene som nevnt over, har også dette produktet:
https://www.kickstarter.com/projects/snappower/the-snaprays-guidelight-illuminate-your-life
Finnes det noe sånt på det norske markedet?
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
http://proff.elko.no/aktuelt/usb-lader-article1186-448.html
Er vel ikke så mye av utstyret som krever mere enn 700mA. Det tar bare (litt) lengere tid å lade opp...
Ser dog fordelen med USB uttak som kan lever både 1,4 og 2A (Om ikke mere)
http://www.elektroimportoren.no/evoline-square80-hvit-1x-stikk-230v-og-1x-usb-lader-1000ma/1504326/Product.html
http://www.elektroimportoren.no/pop-up-stroemsoeyle-3-stikk-2-usb-hoey/1504898/Product.html (og et utvalg varianter)
Likevel ikke en regulær veggkontakt sånn jeg ser det for meg. Og lite strøm fra USBkontaktene. Fant også den som KaMaZ linker til.
Beslektet spørsmål: siste revisjon av USB- standarden tillater inntil 100W effekt.
"An interesting, if little discussed, aspect of the USB 3.1 specifications is the USB Power Delivery Specification. It defines three power profiles and allows devices to request higher currents and supply voltages than they could previously. One profile allows devices to request up to 2 A at 5 V (for a power consumption of up to 10 W). Another profile allows a device to request up to 5 A at either 12 V (60 W) or 20 V (100 W)."
Jeg syns dette høres veldig interessant ut. Men ikke om det innebærer nette små, flate dingser, med en jumångus svart powerbrick liggende ved siden av.
Selv høyeffektive switchmode strømforsyninger har noe tap. (Typisk 5-15%) Finnes det normer/standarder for hvor mye effekt man kan avgi inne i en veggboks av standard norsk type?? Og er det fysisk plass til en SMPS som kan tilfredsstille de høyere effektprofilene, inne i en normal veggboks? (Eller i huset til en utenpåliggende veggkontakt?)
Man får anta at det dukker opp single-chip løsninger som kan ta seg av forhandlingen med tilkoblet device om hva slags spenning som skal leveres.
Men om det ikke er plass i en veggboks til selve strømforyningen, eller om effektttapet medfører for mye varme til at det kan bygges inn i veggen, så spiller jo det fint liten rolle.
Gir det noen mening å distribuere DC fra et sentralt punkt (separat sikringsskap?) og ut i huset? Terminert i de samme punktene som 230VAC? For denne amatøren høres ikke det helt bra ut.
Ting som ikke er laget for å stå på 24x7 bør selvsagt slås av. Av flere gode grunner.
Men dingser *kan* lages for å dra minimalt med strøm når de ikke brukes. F.eks Samsung UE55F8005 som drar 0,3 Watt i standby. Over ett helt år er det fortsatt mindre energi enn jeg bruker på en dusj. I alle fall inntil LV-varmepumpen er i drift...
Printere, ymse kabeltvmodem, DVR står nok i praksis akkurat like godt tilkoblet, om det er via USB power eller via en ekstern powerbrick. Så jeg tipper den eneste måten å faktisk få ned sånne vampyrlaster er forbrukerbevisstgjøring (yeah, right...) og lovgivning.
Ser uansett ikke for meg USB-fyrte kaffetraktere. På ordentlig.
Hvorfor kan de ikke levere 2*2A feks? Det er ikke akkurat dårlig plass i en veggboks, det er for slapt i mine øyne.
Hvorfor skulle man trenge kjøleribber på utsiden av boksen? 2A-ladere er ikke særlig store i det hele tatt.
Er skeptisk til å bygge inn for mye varmeavgivende apparater i en isolert vegg, men det finnes sikkert tall for slikt. Videre, elektronikk som ikke kan slåes av? Jeg blir oppfordret til å slå TV helt av, den trekker ca 0.2W i standby.
hehe, i 2015 så er vel ikke dette noe problem når det er mulig med nesten 90% effektivitet
Tipper at når USB C nå blir standard så er det ikke lenge for det kommer bedre løsninger med mer Watt (hvis ikke får vi lage en). Når USB C kan levere opptil 100W så håpe jeg den bare blir standard for det meste fremover inkludert skjermer. USB C har rimelig enkel styring for at host/device skal bli enige om strøm/spenning så kan bli en super løsning for ladere og power supply.
-kristian