#71
 22,342     Akershus     0

Hvis man har trefase inn til huset og kobler på et enfase aggregat på hele installasjonen vil to av fasene bli seriekoblet. Dette vil føre til redusert spenning som igjen vil føre til ødelagt utstyr. Hva skjer dersom tv får bare litt over 100 volt f.eks.
Spennningen på de to andre fasene blir helt uforutsigbar. Fra 0 til 230V, men dette er kun ved IT nett. Ved TN kan man parallellkoble fasene. Har du motorer som trenger trefase forsyning sliter du uansett.

   #72
 22,342     Akershus     0

Ustabil spenning og frekvens kan definitivt knekke elektriske komponenter. Er spesialist på kraftsystem offshore og har sett generatorer ødelegge utstyr for flere hundre tusen kroner. Switchmode PSU? Definitivt. Hva skjer med noe så enkelt som en solenoid som blir utsatt for underspenning? Den brenner opp..

Transiente(forbigående) situasjoner som kan vare i et tusendels sekund kan være nok.
Smps tåler mye hvis spenningen etter glatting er innen toleranseområdet, men det er mye tvilsomt på markedet. Overspenning kan lett knekke halvlederne og kondiser selv om det kun er en spiker.

Viklete saker kan tåle lite tull, det er jeg enig i.

Innen offshore brukes det mye greier som ikke er vanlig i en husholdning. Strømforsyninger og vekselrettere/frekvensomformere som brukes der er ikke det du finner i tv'n din.

Bruker dere ikke sikringskretser for å koble ut hvis ting går over styr? Selv med de smågreiene av gensett vi bruker på jobben kutter systemet ved det minste avvik.
   #73
 663     0
Da kan jeg ta en test på dette da hvilken faser jeg skal koble aggregatet på. Måle meg ut i huset slik at jeg vet hvilken kurser jeg kan bruke evt. Hvilke kontakter. Om det klaffer dårlig kan jeg kanskje høre med elektrikker om han kan legge kjøkeskap, fryse og evt. En kurs i hver etg. Til litt lys. På samme fasen i tilegg til sikringen til tanken.
   #74
 3,210     Vestlandet     0
Husk å få installert en løsning slik at du ikke risikerer å sende strøm ut på nettet.
   #75
 663     0
Løsningen må da bli en sikkerhetsprosedyre på dette. Husk å slå av hovedsteønsbryter etc.
   #76
 3,210     Vestlandet     0
Da er det fort gjort å gjøre en menneskelig feil. Tipper det er krav om en bryter som velger enten nett eller aggregat. Kjedelig å være elektriker som jobber på nettet hvis du sender strøm ut på et nett som skal være spenninsløst... 
   #77
 4,251     0
Hvis det skal bli et problem må aggregatet være så stort at det ikke blir overbelastet når en prøver å forsyne alle naboene rundt seg.
Et vanlig aggregat på 10-20kw vil kutte tvert hvis det blir innkoblet på en trafo og 5 bolighus.
Jeg tror ikke akkurat det vil bli et problem.

   #78
 628     Bergen     0
Medmindre bruddet/arbeidsstedet er mellom deg og naboene...
-Man må tenke på at et strømbrudd ikke tilsier en normal driftssituajon.
(Det er jo og heller ikke kult at aggregatet ligger mot nettet når strømmen kommer tilbake.)
  (trådstarter)
   #79
 24,668     Akershus     0

Løsningen må da bli en sikkerhetsprosedyre på dette. Husk å slå av hovedsteønsbryter etc.


Hvordan har du tenkt å koble til dette aggregatet?

Det er to metoder:

1) Skikkelig. Da må du ha riktige kontakter snudd rette veien, 3-fase aggregat i ditt tilfelle, overbelastningsvern og omkobler mellom mating fra lysnett eller fra aggregat. Høy WAF gitt at fruen klarer å starte aggregatet.

2) Jalla. Skjøteledning med støpsel i begge ender, 1-fase aggregat, ev 2 stk. Prossedyrer, sjekk av at ingenting er endret fra prossedyre (samme skjøteledninger !) ....osv. Lav WAF og kanskje også lav HAF?

Jalla kan fungere, men en skal virkelig holde orden på hva en driver med.

Signatur
   #80
 1,505     0
Er vel "skikkelig" med en aggregat/nett-vender på en spesifikk kurs også. Om det er nok til å redde situasjonen er jo det både billigst og greit.
Signatur