169,191    33    13  

Tegneprogram og symboler for elektrisk anlegg

 13     7
Skal tegne inn stikk-kontakter,lysbrytere og lampe-punkter o.s.v. på hus tegningene mine. Er det nokon som har ein link til et enkelt skjema/program eller liknende som gjer det litt enklere? Eller andre gode tips? Smile

   #1
 157     0
Vi gjorde det så enkelt at vi tok plantegningene og satt en stor prikk i forskjellige farger rundt om der vi ville ha saker og ting. F.eks rødt til stikkontakter, grønt til downlights osv. Ikke så avansert, men gir en grei oversikt  Smile Bruk f.eks Paint.
   #2
 2,172     Oslo     0
Hei!

I denne tråden kan du se hvordan vi løste dette.

Scannet inn byggetegningene fra BoligPartner og plottet inn med fargekoder for de ulike elektriske komponentene. Amatørmessig, men det dreper endel missforståelser :-)

I denne tråden kan du se litt ulike løsninger på dokumenter som sendes ut for å få pristilbud.

Elektrikerne som skulle gi tilbud synes dette var veldig ok.


   #5
 407     Buskerud     0
Tenkte jeg skulle få tegnet opp alle punkter mest mulig plassert som jeg ønsker før jeg tar med tegninger og og annet underlag for å få pristilbud etterhvert. Greit å ha best mulig underlag tenker jeg. Men, lurer på hvilke symboler som brukes på forskjellige ting, som stikk, brytere, dimmere, lampepunkter, downlights... antar at det er noe standardisert?

Noen som har eksempler på tegninger?

Tenker å legge inn el-punkter som eget layer på DWG/DXF av plantegningene.
Signatur
   #6
 5     0
Hei, Du kan enklest bruke Magicad plugin i Autocad for dette, evt lage symboler selv. Om du lager symboler selv så kan du lage en symboloversikt hvor du kan forklare hva symbolene betyr.
   #7
 407     Buskerud     0
Bruker ikke Autocad, bruker et 2D cad program, "Solid Edge". Greit å lage symboler selv forsåvidt men lurte på om det fantes en oversikt over standard symboler til slik bruk, og evt noe eksempel på en tegning.
Signatur

   #9
 39     rogaland     0
Hei, noen som bruker noe program til å teikne inn el-instalasjon i hus? eventuellt om d er noen plass en kan laste dette ned?

Har hatt ett program tideligere, ett vi fikk på skolen da jeg gikk elektro Gr.K men det begynner å bli en stund siden så det er borte:)
   #10
 339     Fræna i M & R     0
Finns det noen gratis programmer du kan bruke til å tegne opp hvor du skal ha de elektriske punktene?
Må man ha en detaljert tegning når man skal begynne å instalere el.pkt?(slik proff sak fra pc) eller holder det med hustegninger og påtegnet pkt?
Skal dra en del av kablene selv.(med veiledning) Smile
Signatur