35 130    70    4  

Ettermontere koblingsboks i vegg?

 852     1
Har funnet ut at jeg vil ha en stikk-kontakt der hvor jeg har lysbryter og bryter for varmekabel sitter.
Så har vært å kjøpt en ramme for 3 komponenter og multiboks.

Må jeg ha rør mellom de gamle koblingsboksene og den nye? Er vel noe regler at alt bak vegg  skal ha rør? Men det blir så utrolig knotete å få til når man kun har de små hullene å jobbe med. Noen forslag, tips?

   #1
 21 485     Enebolig     0
Jeg ville nå heller satt stikk i den nye multiboksen. Sikkert krav om kabsling, men vi stikker bare en PR igjennom mellom boksene.
Men aller helst bør du ringe elektriker, hvis ikke det er planen da Wink
RTv
   #2
 918     0
Tips: Ring elektrikker...

Boksen bårer du rett over den øverste veggboksen din, men der går det nok røyr fra før, så du må vær ekstremt forsiktig for å ikkje skade desse. Multiboksen må også plaseres nøyaktig der den skal, visst ikkje så passer ikkje rammen. Så nok ein gang, ring elektrikker!
  (trådstarter)
   #3
 852     0
Fikk det til, lagde et lite hull i begge boksene og førte kablene gjennom der. Boksene ligger helt inntil hverandre så blir ikke noe luftrom mellom dem. Skulle en elektriker ha gjort jobben 100% etter boka tipper jeg på at flere av flisene måtte vært tatt ned og prisen da hadde vært uaktuell=)
   #4
 21 485     Enebolig     1
Jeg skjønner ikke helt greia, du vil ha stikk i tillegg til bryter og termostat? Altså 3 bokser, mot de to du har nå?

Da hadde jeg prøvd å få stikk under termostaten (men det går rør der..)
Uansett hadde aldri en elektriker styra med noe rør ol, hadde satt inn boksen og trekt ledninger mellom dem.
  (trådstarter)
   #5
 852     0
På badet mitt hadde jeg 2 hull i veggen hvor jeg hadde 1 lysbryter og 1 bryter til varmekablene. For da å få et hull til måtte jeg skjære ut i flisa og gips platene. Der monterte jeg den nye koblingsboksen som jeg har linket til over, og ettersom jeg fikk dem helt inntil hverandre laget jeg bare et hull gjennom begge slik at jeg kunne trekke de 3 lederne der, enkelt og greit=)
   #6
 294     1
Det er jo slik en elektrikker hadde gjort det også, skjønner ikke helt angrepet ditt her.

Og hvorfor du spør om dette ETTER at du hadde gjort det er for meg en gåte
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 852     0
Hehe, jeg orket ikke å vente på svar, så jeg bare satte i gang, derfor det ble litt diskusjon etterpå. Men det er vel ikke noe galt i det da? Kanskje noen lurer senere så har dem mulighet til å se her. Se på bildet hvordan jeg endte opp med å gjøre det.

   #8
 54     0
Til dere som er elektrikere på dette forumet:

Kan ikke dere være snille og la være å svare: " Ring elektriker! " så fort noen tar opp et tema som berører volt, spenning, kabler, kurser og sikringer. Tenk om alle rørleggere, snekkere, murere, gravere osv på dette forumet skulle oppføre seg slik? Da hadde dette fort blitt et døllt sted å treffe likesinnende.

Takk til de av dere som bidrar med god informasjon, gode tips, gode råd og informasjon. ByggeBolig gir meg MYE nyttig info, men vi skulle gjerne vært foruten "bedreviterne".
   #9
 294     0


Takk til de av dere som bidrar med god informasjon, gode tips, gode råd og informasjon. ByggeBolig gir meg MYE nyttig info, men vi skulle gjerne vært foruten "bedreviterne".


Hvis du leser litt så ser du jo også at "vi" ikke sier dette hele tiden. Men når det er behov for dette.

Jeg mener du bør passe deg litt. Du er også en som bagateliserer dette yrket og det er for meg ikke greit, men at du setter andre sine liv på spill på grunn av dine tips er helt ok for meg. Det er ditt valg.

Vi gir mange svar på spørsmål, men når det er noen her som ikke vet hvordan man kobler spotter og betviler mine metoder på dette så MÅ man sette foten ned...

Nå kjente jeg det rykket i øyet mitt her, det må da for i helv.... være mulig å svare på et spørsmål på den måten man mener vedkommende bør løse saken

PS: Til deg trådstarter, så gjelder ikke dette på ditt prosjekt! jeg synes du har vært flink og fått et knall resultat som jeg nesten tviler på at jeg hadde klart på så kort tid Smile Og dette er noe man klarer å gjøre selv..
Signatur
   #10
 20     Lillehammer     0

Det er jo slik en elektrikker hadde gjort det også, skjønner ikke helt angrepet ditt her.


Angrep?

Litt hårsåre elektrikere med en overdose yrkesstolthet her  :P

Jeg oppfordrer forumets administratort til å upprette en ny kategori som heter "Heis og rulletrapp i eneboliger".  Da blir det månelyst her. Klubben til heismontørene kommer til å streike umiddelbart  ;D