#21
 3     0
AEG sikringene hos Claes Olson er for 400V TN anlegg. Dvs du kan ikke benytte disse hvis du har et 230V IT anlegg, som de fleste installasjoner levert i Norge før 1995 har (bortsett fra i Stavanger området). Disse vernene beskytter kun den ene lederen og verner ikke begge ledere. Dette er et krav i IT installasjoner.
På renovering av skap har Møller og Gewiss en variant som kun er 2 moduler bred ( 36 mm) og som verner begge ledere. Dette er å anbefale hvis du har et plassproblem. Men er det mange kurser kan det oppstå et varmeproblem. Det beste er å benytte 3 moduler bred som alle leverer. Her mener jeg at MG, Møller, ABB, Siemens og Chint alle er av god kvalitet. GE/AEG har vi hatt mye problemer med. Vi har levert mange prosjekter i det siste med Chint og det har vært helt problemfitt. i tillegg er de utrolig montasjevennlige i motsetning til MG.

  (trådstarter)
   #22
 22 346     Akershus     0

AEG sikringene hos Claes Olson er for 400V TN anlegg.

GE/AEG har vi hatt mye problemer med.


Sikring 36-3074 står det er topolt og det står Norge som kommentar denne må vel kunne brukes på IT.

GE=AEG? Jeg har hatt problem med GE sikringer.
   #23
 1 786     Skogsvåg på Sotra     0
Jeg klarer ikke å forstå annet enn at det du sier her "Montør i 15 år" er nissefakter.
Samtlige AEG-automater CO selger bryter på alle fasene såvidt jeg har sett iallfall. Se selv , eller sjekk denne.

Jeg er ikke elektriker, men i mitt hode er det ingen tvil om hva skissen på sikringen forteller ...

Vær snill å opplys meg om jeg tar feil!
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 22 346     Akershus     0
Etter symbolet til høyre på automaten bryter den på begge. Jeg ser den har maks kortsluttningsstrøm på bare  6000 A.

Ser at GE og AEG er det samme. Jeg har hatt problem med GE da de består av deler som er brennbare.
   #25
 123     1
Automaten dere viser har vern og bryter i begge faser. Det er noen automater som er merket 1+N. Disse har også bryter i begge "faser" (Fas og N), men bare vern i den ene. Disse er kun for TN-nett, da automaten ikke kobler ut ved overstrøm i kun N-lederen. Men ved overstrøm i faselederen, bryter den begge.

Clas Ohlson har jordfeilautomater som har vært litt dårlig merket. AEGs to- modulers jordfeilautomater er kun for TN-nett. For "vanlig" (IT) nett må det benyttes typen som er tre moduler bred. Samme forklaring som for automater.
Merkingen i nettbutikken har blitt tilføyd "Kun for TN" for ikke lenge siden.

Det har nok medført noen utfordringer for Clas Ohlson å "flytte" med seg produktspekteret fra Sverige, da det er forskjeller i nettsystemer etc. mellom landene. Det er viktig å vite hva man skal ha når man handler elektroutstyr i disse forskjellige butikkene. Mitt inntrykk er at betjeningen har begrenset kunnskap om produktene.
  (trådstarter)
   #26
 22 346     Akershus     0
Det er ikke bra at betjeningen ikke vet hva de selger på Clas, MEN de som skal montere må vite hvordan de skal montere det de kjøper.
   #27
 266     Øst Finnmark     0
Ser på Clas Ohlson at de selger flere typer sikringer. Det er jordfeilautomat og det er kombijordfeilattomat også er det jordfeilbryter. Hva er forskjellen på disse? Og er det bare jordfeilautomat man kan bruke på IT nett 230 volt ?

   #29
 26     0
Jeg har et hus fra 78/79 med porselensikringer og jordfeilbryter som jeg har lyst å bytte ut med automater.

Hva anbefaler dere meg å bruke ?
   #30
 1 786     Skogsvåg på Sotra     0

Jeg har et hus fra 78/79 med porselensikringer og jordfeilbryter som jeg har lyst å bytte ut med automater.

Hva anbefaler dere meg å bruke ?


Hehe, du hiver bensin på bålet her nå... Her inne er det flere trikkere som "tilter" når de mistenker at en som ikke er elektriker, spør om slikt. Du skal kanskje montere selv? Fysj og fysj. ;D

Men jeg er fullstendig skruppelløs i så henseende, og viser deg glatt inn til denne siden , hvor de selger Moeller sikringer, som visstnok er av det bedre som er å skaffe. Her er det noenlunde fornuftige priser også, ca 1/3 av hva min lokale trikker vil ha for samme bitene. Selvsagt finnes det andre merker, som andre vil like minst like godt, men nå har jeg hørt fra så mange trikkere at Moeller er duganes greier, så nå tror jeg og på det.

Disclaimer: Om du tenker å gjøre det sjøl, så gjør det og dine en tjeneste, tenk deg godt om, om det er verdt å ta sjansen. Sikringsskap er ikke det første man plukker på. Selv om det ikke er rocket-science, så er det et par vesentlige detaljer det er vanskelig for "Hr. Kvikk På Dunken" å kjenne til, som kan få fatale følger. Herved er du advart, og lykke til  ;D
Tenker du å hyre inn en trikker, vær obs at en del firma (ikke alle!) vegrer seg for å installere utstyr de selv ikke har levert. Så du risikere å sitte igjen med en kasse med dyre deler "ingen" vil ha. Min lokale trikker har ingen"problemer" med å installere andres utstyr, så sant det er god vare. Men så har denne trikkeren eksistert siden tidenes morgen, og det er kanskje en grunn til nettopp det...
Signatur