115 670    194    3  

Jordfeilautomat: Pris og produktanbefaling

 22 342     Akershus     0
Er det noen som vil dele sine erfaringer med automatsikringer?

Jeg må bytte noen automatsikringer (MG) fordi jeg har hatt for mye tull med dem etter ca ti år.

Hadde tenkt å bytte dem med noen fra Møller, men har fått et litt dårlig inntrykk av dem. Etter litt tøff bruk har noen sikringer blitt defekte og andre løser ut så hurtig på jordfeil at tiden ikke kan måles.

Er det noen som har noen anbefalinger, eller noe de vil fraråde?

   #1
 665     Oppland     0
moeller er et bra merke som kan anbefales på det beste! i firmaet jeg jobber i bruker vi bare moeller og vi har sjelden problemer med de!
   #2
 21 481     Enebolig     0
Hva er tøff bruk? Stor belastning over lengre tid?

Moeller er kvalitet (skal ha det selv) men det er MG også.
   #4
 21 481     Enebolig     0
MG er bra. Har aldri hørt noen si noe negativt om Moeller heller. Personlig er de to av mine favoritter.

Fraråde: Chint, Kopp....alt som er billig.
  (trådstarter)
   #5
 22 342     Akershus     0

Hva er tøff bruk? Stor belastning over lengre tid?Sikringskapet ble satt opp før huset ble ferdig. Det ble koblet opp to stikk på to kurser med jordfeilautomater ved sikringskapet som ble brukt til "byggestrøm". På disse kontaktene ble det brukt slik som vinkelslipere, halogenlamer osv. Den ene sikringen var det brudd i. Ingen strøm selv om den sto i på posisjon. Den andre satte seg av med en gang den ble satt på. Dette selv om utgående ledninger ble fjernet. Kanskje noe tull med jordfeildelen av sikringen. Dette var c16 sikringer.
  (trådstarter)
   #6
 22 342     Akershus     0

Har hørt at Merlin Gerin skal være ganske bra...


16 a sikringene til to vv beredere(3000w) jeg har løsete ut så ofte som en gang i uka. En annen løste ut på vaskemaskin/tørketrommel på 2000w.

MG ble solgt på biltema for noen år siden så de må være billige.
   #7
 21 481     Enebolig     0
Moeller kan selvfølgelig ha defekte/mandagsprodukter de som alle andre, men de skal da tåle høy belastning over en byggeperiode. I byggestrømsskapene våre er der sikringer som er 15 år gamle, minst! Men trenger ikke være høy belastning som har tatt knekken på de.

Uansett tror jeg ikke du trenger å bekymre deg over sånt  i en vanlig boliginstallasjon  :)

Solgte de MG på Billtema?  Smile Jeg ble overrasket når jeg så Gewiss der jeg, som jeg anser som god kvalitet. Dog kun en (enkel) og trefas sikringer.

   #8
 1 292     Ålesund     0
Enig med sopp her ja.. Moeller og MG er vel av de beste merkene som i alle fall jeg har vert borti.. Liker best Moeller selv da, men.. Kopp er vel det verste vi har vert borti på jobb-har vel byttet nesten samtlige! Clint har vi ikke brukt så mange av, men har rukket å skifte noen allerede.. Garo er vel sånn såvidt under midt på treet synes jeg.. Byttet noen, men ikke brukt så altfor mange av de heller da, så..
Men selvfølgelig, alle merker kan ha varer som slipper ut på markedet innimellom, som ikke er like bra som de vanligvis er, men dette er jo likt uansett hva man skal kjøpe, så.. ::)
  (trådstarter)
   #9
 22 342     Akershus     0


Solgte de MG på Billtema?  Smile Jeg ble overrasket når jeg så Gewiss der jeg, som jeg anser som god kvalitet. Dog kun en (enkel) og trefas sikringer.


Det sto ikke MG på dem. Men de var HELT identiske ellers, med til minste detalj i støpen.

Trodde Gewiss var dyrt. Hvorfor selger de enkle sikringer? De kan jo ikke brukes på IT nett.
   #10
 45     1
Mener å huske at det kom et skriv på jobb for noen år siden der det ble påpekt at disse automatene fra biltema ikke hadde noe med MG å gjøre, men at de bare var kopier. De var påstemplet med en Icu på 10kA, men det var tilfeller der de hadde eksplodert ved en kortslutning med en mye lavere kortslutningsytelse. Vet ikke om det er de samme automatene som selges i dag.