#131
 29     norge     0
Det beste er å kutte vekk falsen mot vegg viss det er mulig.
Er meir arbeid å sparkle enn å kappe vekk falsen på plata

   #132
 2,264     0
Samtidig tar det mindre tid å sparkle falsen enn en vanlig skjøt, og er enklere. Ikkeno stress hvis det medfører ulemper andre steder.
   #133
 18     1
gipse tak er en meget enkelt sak.
Lekt ut med 40 system. så blir gipsen skrudd på 3 rader. skru med ca 15 cm mellomrom. alle skruene må være ordentlig skrudd inn, regelen er at man ska klare å dra fingeren over uten å kjenne noe mot hakk. skru du for langt inn så må du skru en ny skrue rett på sia.

Ikke start med en sparkel kant inntil veggen. Da blir maleren glad. Du trenger ikke å legge gipsen forbant, det har e aldri vært borti, det gjør sparklinga og malejobben mye mer mong.
skru med 3,8" gips skruer.
skaff deg en gips heis. Bruk innvendig gips, ikkje utvendig.
og smart å gipse tak før vegg, da blir det hundre ganger lettere.

gipsing i tak kan du gjøre dritings!
   #134
 29     norge     1
Lekter du med 40 blir ei gipsplate på 120cm skrudd på fire raster.
Lekte på 60 er heilt ok og det mest vanlige
   #136
 18     0
ekke no vits å hjelpe folk med å gjør dårlig arbeid. da hadde de ikke spurt om hjelp.
   #137
 22,342     Akershus     0

ja d blir 4:)

for all del ALDRI bruk 60 system i tak.
Hvis finish er viktig så ja. Kjeller, garasje, utleiebolig osv 60. Jeg har kun sett at dette har seget slik at det merkes der det har vært fuktig.

   #138
 29     norge     1

ekke no vits å hjelpe folk med å gjør dårlig arbeid. da hadde de ikke spurt om hjelp.Er sjølv tømrer, å lekte med 60 er heilt vanlig å ikkje dårlig arbeid. Har aldri hatt problem med det iallefall.
Rart dei merker platene på 60 der en skal skru visst det er så ubrukelig..
   #139
 305     Akershus     0
Nå sier vel monteringsanvisningene til norgips at man ikke skal bruke 60 i tak, men 40 eller 30.
   #140
 1,003     buskerud     0


ekke no vits å hjelpe folk med å gjør dårlig arbeid. da hadde de ikke spurt om hjelp.Er sjølv tømrer, å lekte med 60 er heilt vanlig å ikkje dårlig arbeid. Har aldri hatt problem med det iallefall.
Rart dei merker platene på 60 der en skal skru visst det er så ubrukelig..Når man skal gi råd bør de være riktige, grunnen til at man har merket platene på 60 er at du skal treffe stendren på midten når du skrur på vegg . Derimot i tak skal platene skrus på tvers av lektene ikke på langs. Dette fordi platene er stivere der de er falset , skal man legge platene på langs ,så skal det lektes 30cm cc. Lekter selv 40cm cc og legger platene på tvers ,ulempen med 60cm cc kan være at du får heng på platene mellom lektene hvis det blir stor fugtighet i bygget