#151
 492     Trondheim     0

Tapetlim klarer lime uten å bygge. Limsparkel (vanlig gipssparkel antar jeg) mister limeffekten når du har klemt bort sparkelen bak papirstrimmelen fordi du ikke ønsker å bygge høyde.


Limsparkel eller fugesparkel, vanlig gipssparkel beregnet for ilegging av papirremse må som du sier dekke hele baksiden av remsen, også etter at du har dratt sparkel spade over når du har lagt remsen. Det fine med denne type sparkel er at det er veldig mye krymp i den slik at den nærmest trekker remsen inn mot platen. Selv bruker jeg scotte J som funker bra for meg.

   #152
 519     1
Hei.
 Ref stefanvh: "Hvis man står med ei lampe og lyser på overflatene fra siden, så blir man aldri ferdig med sparklingen - ikke er alle gipsplatene perfekte heller. Det kan være nivåforskjeller mellom platene, de kan bule litt, eller være kuvet."
"
Mitt gipstak såg helt perfekt ut helt til jeg lyste på det med en led lykt. Maler ble overrasket over hvor mye som ble synlig i dette lyset. Mitt problem er at jeg skal ha indirektebelysning(led strips), og taket får da slikt slepelys som medfører at den minste ugjevnhet blir synlig(sparkelskjøter, og sparkel over skruhull vises). Mine gipsplater er sparklet og papirremset. Er det noen alternativ metode som vil gi meg et bedre resultat? Rullesparkle? Duk?(evt hvilke?) Malingstype(skal ha hvit)?

Mvh
Siste redigering: Thursday, December 4, 2014 5:33:02 PM av innafør
   #153
 5,569     0
Tror ikke du (automatisk) vil få bedre resultat med noen av de forslagene du lister opp. Jeg har fått de beste resultatene når jeg sparkler mye (!), slik at jeg har mye å pusse på. Pusser med svært lette (!), lange (!) drag med myk klosse. Men prisen man betaler er selvsagt en mye større jobb, betydelig mer støv - og ingen garanti for mye bedre resultat...
   #154
 519     0
Himling ble ikke særlig bra med kun skjøt- og flekksparkling. Selv etter 5 strøk med maling er resultatet ikke bra. Alle plateskjøter vises godt når led lysstrips i taket settes på. Maler hevder at det ikke kan gjørest bedre, og at mitt forslag om helsparkling ikke vil gjøre resulatet noe bedre. Har derfor tatt en ringerunde til leverandører av sparkel for å høre hva de anbefaler for krevende overflater(slette flater med høg eksponering av slepelys) Her er svar jeg fikk: Jotun anbefaler helsparkling og duk. Flugger anbefaler helsparkling, Nordsjø anbefaler helsparkling, Gjøco anbefaler helsparkling, og Dalapro anbefaler helsparkling. Ble henvist til en dreven maler av Gjøco, og han sa at dette var elementær lærdom i maleryrket at slike flater skal helsparkles.
Dalapro skriver: Grunnbehandling av skjøter omfatter først festing av skjøteremse og deretter to oversparklinger. Slepelysvegg helsparkles
Ser også at ifi skriver:I himlinger er kravet om overmalingsprodukt av praktiske utførelsesårsaker erstattet med helsparkling etter skjøt- og flekksparkling,

Etter denne gjennomgangen føler jeg at min malar ikke har valgt beste løsning for min himling. Noen kommentarer på dette?
 
   #155
 20     0
Noe sånt, prinsippielt hvertfall
Vekker denne til live igjen.. Har 2 lag med vanlig gips i taket og vil sette opp rehabgips etter å ha revet ned takess. Bør platene legges i dette mønsteret også når det er snakk om rehabgips? Vil tro det er betydelig enklere å få skjøtene pene med nedsenkninge som er på rehabgipsen.

Planen er å legge rehab på tvers av eksisterende tak slik at jeg får 6 "belter" med skruer oppover platen, og lime med Tec-7 mellom "beltene" og i alle sider. Hva med veldig korte plater? Rommet er 2,80 bredt mens platene er 2,50 lange.

   #156
 5,760     OSLO     0
hvis du allerede har 2 lag gips i taket, trenger du da enda et lag? kan du ikke bare sparkle det som er der nå?
   #157
 20     0
Platene ser mildt sagt forj**** ut. Jeg tror faktisk det enkleste vil være å sette opp rehabgips

TSt
   #159
 14,666     0
Skal en sparkle selv så har rehab gips ingen forsenkete kanter så her får en utfordring på alle kantene mener jeg.
   #160
 625     0
Skal en sparkle selv så har rehab gips ingen forsenkete kanter så her får en utfordring på alle kantene mener jeg.  


Rehab har forsenket lang-kant. Men hadiels får en himla vekt med gips i taket her, og min erfaring er at rehab-platene var vanskeligere å få skrudd pent (skruene gikk veldig ofte dypt gjennom papirlaget). Rehab-platene er vel også kun i 90 cm bredde?
Har handiels vurdert å rullesparkle?