8 286    30    18  

Kan naboen kreve å få bruke tomta vår!?

 7     3
Det skal bygges hus på nabotomta vår. Her skal det heises inn ferdig elementer. Han ønsker å gjøre dette via vår tomt da den er flat og gir best tilgang. Vi må da ha kran stående en uke og tungtransport inn på vår gårdsplass, noe vi ikke ønsker, da dette medfører en masse bråk og slitasje. Samt at jeg går hjemme i mamma perm. 
Fikk høre at vi ikke kan nekte han dette, men stemmer det? 

Skal sies at han alt har fått kutte ned tre store trær og alt bruker deler av tomta vår til innkjøring uten at vi har krevd noen form for betaling, så vanskelige naboer er vi virkelig ikke. 

   #1
 677     Norge     1
Selvfølgelig kan dere nekte dette, det er deres private eiendom, be naboen finne en annen løsning.
   #2
 107     0
Få det i hvertfall skriftlig dersom du lar han gjøre det.. Få han til å skrive under på at eventuelle skader og slitasje dekkes av han. Ta bilder før.. Litt bråk bør du tåle dersom alternativet for nabo er mye verre..
  (trådstarter)
   #3
 7     0
Vi har gitt beskjed om at vi ikke ønsker at de benytter tomta. Fikk bare høre at de kunne kreve det, og det hørtes merkelig ut i mine ører Smile

Støy blir det av husbygging uansett, men trenger ikke ha det en metervare stueveggen om vi ikke må Smile
  (trådstarter)
   #5
 7     0
Ja, han kan grave seg et platå i grusveien og ha kranen der. Den er forsåvidt også på vår tomt, men vi har gitt han bruksrett på den. Han kan også bygge på vanlig måte, da trailere osv fint kommer seg inn på tomta da vi lar han benytte deler vår.


Om det ikke hadde hvert noe annet alternativ burde han vel strengt tatt hørt med oss før han planla ferdigelement bygging....?
   #6
 1 463     Harstad     0
Hvorfor mener han at han kan kreve å disponere deres tomt? Inngår det en veirett eller noe slikt? Hvor stor er eiendommen deres? Er det inngjerdet eiendom, eller er det utmark det er snakk om?

Høres rart ut for meg, men vanskelig å forstå situasjonen uten mer detaljer. Som regel har ikke noen rett til å benytte andre sin eiendom uten avtale med grunneier (dere).
Signatur
   #7
 5 568     2
Joda, enig i at han burde snakket med dere først. Det er bare ikke alltid så enkelt å se alle 5 sider av saken i slike tråder Smile

Jeg TROR ikke at han kan kreve å få bruke deres eiendom, rent juridisk. Med mindre det finnes noen avtaler, heftelser eller annet som omhandler slikt.

Mitt råd er å se det store bildet, og tenke med litt lengre tidshorisont. Basert på det du skriver har du nå fokus på denne ene uken der det kan komme en kran i hagen din. Men den uken kommer og går, og så kommer det et ganske høyt antall uker etter det, der dere fortsatt er nærmeste naboer. Hvordan ønsker du at naboforholdet skal være om 1 år? Dette blir veldig subjektivt, og vi er alle forskjellige. Jeg hadde nok kanskje strukket meg langt og sagt ja til det han spør om, andre hadde ikke. Om han kan kreve det: Nei, det tror jeg ikke.

Er det noe dere trenger fra han?

   #8
 75     Stjørdal     3
Dere bør iallefall få skrevet en avtale om at nabo har ansvar for og rette opp I eventuelle skader.

Det vil ikke bråke så utrolig mye som du ser for deg. Vil nesten ikke høres innvendig om det er normalt utstyr de bruker.

Er enig med psv om at en uke går jo fort og dere vil isåfall bidra til og gjøre hans prosess enklere og deres forhold bedre I framtiden.
   #9
 5 568     0
Dersom du gir han tillatelsen, skriv en god avtale slik SnekkerJan foreslår, og ta rikelig med bilder først slik at du unngår en ord-mot-ord situasjon dersom det kommer skader og dersom dere ikke blir enige i ettertid.
  (trådstarter)
   #10
 7     1
Vi har gitt han bruksrett på vei, latt han tatt ned tre trær og han får alt benytte deler av tomten. Vi har ei lita tomt på 570 kvm hvor deler av tomta er vei, hvor han har fått bruksrett.

Han ønsker å benytte parkeringsplassen vår og plassen mellom garasjen og inngangspartiet vårt.

Er enig med dere om det store bildet, men her har vi alt strukket oss langt og ikke fått så mye som et takk tilbake. Så i og med at dere mener vi har det juridiske på vår side ender det nok opp med at han ikke får tilatse fra oss. Takk for god hjelp Smile