HSt
   #11
 36,826     Lillestrøm kommune     1
Slå opp duggpunkt på yr.no slik jeg har beskrevet over og se selv, jeg forteller bare at fuktighet i luft kondenserer hvis den treffer en flate som er for kald. Yr.no viser at vi lett har slike forhold akkurat nå. Eksempelet fra i natt er utstråling fra en flate mot verdensrommet i klarvær. Det er selvfølgelig ikke slik under taket ditt, men et eksempel på at kondensering gir fritt vann.

Jeg synes det ser ut som du har bitt deg bare tak i disse kommentarene og ikke mine positive kommentarer om at jeg tror det du gjør er veldig smart og korrekt, men at en skal ha fokus på å ikke kjøle for hardt og det er det jeg bare ønsker å få frem.

Du kan ellers søke opp andre innlegg om %RF der jeg har lært noen andre om dette, jeg er ganske så trygg på at akkurat dette kan jeg litt om uten at jeg vil gå inn på hvordan jeg har mine praktiske erfaringer.

I en tråd med mange lesere som leser om ukjente teknikker synes jeg det er en fordel at også problemområder belyses slik at når nye brukere tar dette i bruk så forstår de begrensningene også.

Forsett å poste slike tråder er min oppfordring Smile

  (trådstarter)
   #12
 1,749     Norge     0
Ja, jeg har kompetanse på RF(relativ fuktighet). Og derfor blir jeg provosert av kommentarer som: På utebord mot fri himmel (utstråling) og voksduk var det plutselig noen liter vann på bordet i går kveld.
Jeg deler mine erfaringer og gir gjerne svar på spørsmål.
Du sitter å fremfører teoretiske problemområder som om det skulle være frakta. Derfor blir sånne påstander du gir ofte sannhet. Hvorfor ønsker ikke du at folk får en mulighet til å fremskynde ett fremskritt som dette er? Gulvvarme er på dette forumet blitt ett slags "mantra" alle må ha det osv.
Mitt poeng er, at de som skal bygge nytt, tenk nytt!

HSt
   #13
 36,826     Lillestrøm kommune     0
Vi er enige om at fremskrittene bør frem derfor oppfordringen om å fortsette å poste slike. Men siden du kan dette så vet du jo da at er duggpunkt 18C og du kjøler taket til 10C så har du et problem... Men du skriver ikke at du gjør dette. men at reguleringsystemet bør ta med dette er poenget..

Om en foss av vann som renner av et bord når en vipper på det er det ene eller andre volumet er detaljer, poenget var at det var like vått som om en hadde veltet vannmuggen der. Kun et eksempel. på at kondensasjon kan gi fritt vann og selv jeg var overrasket. Det var forøvrig kondens på alle åpne vinduer også, på utsiden av glassene.
   #14
 21     Trondheim     0
Bluesman, kan jeg få spørre om hvilken leverandør av løsning på takkjøling du har brukt? Jeg har kun funnet Variotherm som forhandles av Norsk Varme AS, men har vært skuffet over responsen derfra så langt. Hadde vært greit å høre om det finnes alternative leverandører/forhandlere også.
  (trådstarter)
   #16
 1,749     Norge     2
Hei. Jeg har ikke benyttet annet enn vanlige varmefordelings plater og 20X2 mm pex gulvvarmerør. Lagt det med 30 cm cc da også 30 cm lekt til gips.
Tviler på at de systemene fungerer bedre og er nok MYE dyrere. Ser at rapporten hos sintef ikke ligger tilgjengelig lenger. Men der dokumenterte de målinger gjennom en rapport.
Dette er jo ikke verre enn at man kan gjøre som egen innsats. Jeg har gjort alt selv. Bruker samme turtemp til gulv og tak ved varming.
   #17
 10,486     Akershus     0
Bruker du dette også til å varme huset? Hva slags temperatur kjører du da gjennom?
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 1,749     Norge     0
Husker ikke helt, men tror jeg justerte til minimum 31 og max 36 grader på varmepumpa. Har jo rom termostater. Veldig behagelig varme. Gulvet blir også varmt(stråling).
   #19
 10,486     Akershus     0
Merkelig opplegg. Det strider jo mot alt man har "lært" ..
Signatur
HSt
   #20
 36,826     Lillestrøm kommune     0
Det er flere som har brukt tak og eller veggvarme, Bettum hadde en link til noe slikt for noen år siden. Kan han få ned turtemperatur (større overflate) så er det jo faktisk mulig at han sparer energi også i "varmemodus".