#41
 1,355     0
Mulig, men da har en kanskje kastet bort mye penger på nye Homelvik skole?
Tilsvarende vil ikke viftekonvektorer for kjøling ha særlig virkning? Dette er jo en viftekonvektor med «kjølegjenvinning og ytterligere kjøling av innblåsningsluft.

Viftekonvektorer fungerer supert til frikjøling, vi har 4 stk. hjemme som går mesteparten av tiden nå. Stua holdes på 24-25 grader, samme gjelder hobbyrom. Soverommet er innstilt på 22 grader.

Til balansert ventilasjon tror jeg det fungerer dårlig fordi kjøleeffekten blir spredt i hele huset og lufta blir ikke kald nok.

   #42
 24,774     Akershus     0
Enig i at en trenger stort nok kjølebatteri når arealet er stort nok. Det er jo også et spørsmål om en ønsker å kjøle ned både stua og soverommene.
At lufta ikke blir kald nok er jo også et spørsmål om stort nok batteri.

Som sagt, kan godt hende at dette blir for dårlig, men jeg ser fortsatt ikke forskjellen på disse.

En annen sak er at muligens vil kalde flater i gulv, vegger og tak kunne oppleves som kjøligere enn bare kald luft?
Signatur
HSt
   #43
 36,826     Lillestrøm kommune     0
Det er mere luft gjennom en viftekonvektor enn det kommer ut av et lufuttak på ventilasjon, dermed er det lettere å kjøle med en viftekonvektor.
   #44
 24,774     Akershus     0
Klart et poeng. Her varmes huset med varmluft, det blåser ikke akurat orkan. Kjøling vil kanskje kreve mer?
Signatur
HSt
   #45
 36,826     Lillestrøm kommune     0
Du ser bare på deltaT, men lettere å lage en høy positiv deltaT. Bare se på innedel til LL varmepumpe også det sirkulerer mye luft sammenlignet med ventilasjon. En får da avgitt mest varme med lavest mulig delta T
   #46
 409     0
Har 2 stk viftekonv. til frikjøling der den ene levere 300m3/timen til 2 sov og den andre 800m3/timen i stue. Disse kjøler ned den ene etg her på ca 130m2 til akseptabel temp.

Ventilasjonsanlegget leverer ca 300m3, så det ville vært alt for lite alene til at det er verdt investeringen med installasjon av batteri imo. Samtidig som at jeg ikke trenger kjølinga I alle rom.

Men nå har jeg et batteri liggende, så mulig det blir installert. Hjelper nok litt å få senket temp fra 25-28gr inn som det har vært nå til kanskje 18gr? på tilluft.
Viktig med kontroll på duggpunkt på en slik Installasjon

  (trådstarter)
   #48
 1,749     Norge     1
Ble lei av varmen inne i går så satte på takkjølingen, etter bare 2 timer var det levelig. I morges var det 21,4 grader. Fungerer overraskende bra/raskt. Var jo bare 27 grader utetemp. Men på balkongen, der vinduene er over 30.
   #49
 120     Oslo     1
@Bluesmann, jeg ser ditt innlegg fra 2021 og tidligere. Er det en spesiell grunn til at du ikke har automatisert systemet med takkjølingen? Jeg vurderer selv Uponor Smatrix wave Plus nå på et nytt prosjekt med en Thermia Atlas, men helst ville jeg hatt et system fullintegrert mot varmepumpen slik som min Danfoss/Thermia Link (kun varme).
Signatur