(trådstarter)
   #81
 8 024     Bærum     1
Prosjektet har hatt sommerferie i sommerferien.... Ellers har det vært så mye dårlig vær at presenningen stort sett har ligget over. Men de siste dagene har det vært fint, så har fått kommet litt videre.

Vindskier, isbord og taktekking ferdig. Montert vindsperre, lekter og nesten ferdig med kledning - mangler bare litt på fremsiden.

Benytter dobbelfalset, ferdig grunnet kledning fra Byggmax. Syns den stadig vekk sprekker når jeg skyter 2.8x75mm spiker mot hjørne/ytterst - selv om jeg holder meg så langt inn som mulig for å treffe lekt.  Vet ikke om det skyldes dårlig treverk, eller om kledning generelt ikke liker spikerpistol så langt mot bordets kortende. Bør nok forborre hull.

Har konkludert med at det ene vinduet skal være 80x100 - ser at Byggmax har noen billige vinduer som kanskje kan benyttes. Det andre vinduet må være 60 bredt, og optimalt sett rundt 100 høyt. Har jaktet på finn.no etter noen brukte vinduer, men ikke funnet noen som er i nærheten av ønsket dimensjon...

Gikk ellers tom for "goretex"-vindsperre eller hva man kaller det, og måtte gå over på vindpapp på den ene veggen. Makan til noe søl å jobbe med. Stiv og uhåndterlig, og tåler INGENTING sammenlignet med goretex'en. I tillegg er den helt ugjennomsiktig, så må jo drive og føle seg frem for å få lektene til å align'e seg med stenderverket bak.

Skjønner at folk ikke bruker såntno' lenger.
cozmo bygger lekestue - spikre shingel.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - vindsperre og lekter.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - musebånd.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - første vegg ferdig kledd.jpg - cozmo
cozmo bygger lekestue - gikk tom for 'goretex' - gikk over på gammeldags vindpapp.jpg - cozmo

   #82
 584     Midt-Norge     1
Ved å ringe byggevarehusene å spørre etter feilbestilte vinduer kan du være heldig å gjøre et kupp. Om du ikke er så nøye kan du spørre etter defekte/skjeve vinduer og.
  (trådstarter)
   #85
 8 024     Bærum     0
Endte opp med  billige ubehandlede vinduer fra byggmax. Hadde håpet å finne noe "b-vare" eller noe på lokale sjapper, men det var ikke noe å hente der. Heller ikke intens jakt på finn over noen uker ga resultat - selv om jeg fleksibilitet mhp høyde da losholter ikke var montert.

Byggmax vinduene var helt kurrante - lett småskeive i karmen så jeg måtte justere hengslingen med noen små fliser bak beslaget. Dro over et par strøk vått-i-vått med visir grunning på kortsidene og da spesielt på endevenden i karmskjøtene før jeg monterte vinduene.

   #88
 5 116     Troms     0
Sinnsykt bra Cozmo. Elsker følge med på slike tråder ja. Mitt tips? Gjøre seg heeelt ferdig når man først holder på.
Jeg er enda ikke ferdig med mi dukkestue.....(ja, byggebob skjemmer seg). mangler listverk inni og et j...a vindu.
Huff...Men unga overnatter titt og stadig der inne med TV, lys og varme. Digg!
Signatur
  (trådstarter)
   #89
 8 024     Bærum     0
Takk for det byggebob. Jeg ser helt klart poenget med å gjøre seg ferdig. Ambisjonen er å gjøre seg helt ferdig utvendig i år, men innvendig tror jeg det må vente til våren gitt - har noen andre prosjekter som er viktigere enn lekestue frem til jul ;)

Jentene "flyttet inn" i dag - og selv om det bare er åpent stenderverk og sponplategulv frydet de seg etter at vi var på Plantasjen og shoppet små plaststoler, bord og satt lekekjøkkenet inn. Artig for far å se at barna gleder seg over timer med selvkonstruksjon :)

I morra blir det å shoppe en dør, 80x190. Mulig det blir byggmax døra - men så XL-bygg hadde noen isolerte dører som ikke var sååå mye dyrere også. Får se. Må uansett få på en dør så ikke nabokattene og grevlingene som vaser rundt om natten lager seg rede der inne  :(
   #90
 864     Sokna, Ringerike     1
Ser ut som jentene dine har fått seg et hus som slår mange eneboliger her i landet, når det gjelder
nøyaktighet og flid under byggingen. Her kan de nok "Bo" helt trygt uten å bekymre seg over lekkasjer, trekk og råte. I motsetning til mange andre huseiere. Flott lekestue.
Skal huske denne tråden når jeg får tid til å begynne på noe lignende
Signatur