#121
 62     Telemark     0
Du har skjønt hva som er viktig her i livet ja! Hvordan har du tenkt å innrede, skal du ha to plan siden det er så høyt? Eller er det kun for å ha plass til smygere Wink

  (trådstarter)
   #122
 4,110     Akershus (Follo)     0
Det er først og fremst terrenget som bestemmer. Hadde det vært lavere så kunne (små)folk krabbe opp på taket på baksiden. Men med det skrånende terrenget så blir den ikke dominerende selv om den er høy. Jeg ser det selvfølgelig heller ikke som noen ulempe at det blir plass til løftebukk.  ;)

Og det er plass til monumentalt rungende brakfiser her, ikke bare smygere.  ;D

To plan ville bragt den over det arealet som går inn under forenklet byggemelding, så det blir nok bare noe lagringsplass langs deler av langveggene. Det er også hendig med litt høyde så jeg kan endevende full lengde materialer i høyden når det skal jobbes der inne.

Signatur
   #123
 645     Østfold     0
Hvor mange timer brukte du sånn ca med å legge undertak, lekte og legge platene på taket?
  (trådstarter)
   #124
 4,110     Akershus (Follo)     0
Nei det kan jeg ikke svare på da jeg ikke tok tiden. Jeg bestemte meg tidlig for at dette gjør jeg bare en gang. Det skal bli skikkelig så får det heller ta den tiden det tar.
En annen ting er at jeg har høydeskrekk!  :-\
Når en føler seg uvel ved å gå med sko med tykke såler så går det veldig smått og forsiktig når man balanserer på taksperrer 5m over betonggulvet!

Dessuten gjorde jeg store deler av det alene, og da blir det urimelig mye opp og ned i stigen. Så hadde jeg hatt timeliste så hadde den neppe vært mye sammenlignbar med "proffer".
Signatur
   #125
 645     Østfold     0
Ok, skjønner det.
Grunnen til at jeg spurte er at jeg skal renovere et tak på ca 80M2 med samme tak type som deg. Ikke gjort det før, så er litt spent på hvor lang tid slikt tar.
Eiv
   #126
 241     Moss     0
Dersom du bare skal ha 1 etasje forstår jeg ikke hvorfor du har valgt å bygge det så høyt under taket. Er jo tross alt en god del over nødvendig høyde for løftebukk. Og dersom du skal ha noen løftekroker og taljer så må det jo gå med noe alvorlig lengder med kjetting.. Men blir jo selvfølgelig dritkult, det må jeg bare si  ;D

Skal garasjen kun varmes opp med gulvvarme, eller har du planlagt noe tileggsfyring?
  (trådstarter)
   #127
 4,110     Akershus (Follo)     0
Gå tilbake 3-4 poster så ser du hvorfor det er høyt. Det har mest med terrenget å gjøre. Det er også tanken å lage et "galleri" for å lagre deler. Når man plukker fra hverandre en bil for restaurering så tar det ganske mye mer plass enn når det er der det skal være. Seter, tepper, kalesjer o.l. lagres best på et tørt sted. Også må det jo være plass til et horn på veggen så jeg har et sted å være når jeg får noen år til på baken.

Det blir gulvvarme som grunnvarme. Så får jeg heller fyre på med vifteovn om det trengs mer temperatur over kortere tid. Men jeg ser jo at selv når det er 20 blå ute så trengs det ikke mer enn en 1kW vifteovn for å holde en grei temperatur nå før jeg har lagt ferdig opplegget for gulvvarmen. Og det føles ikke kaldt når gulvet holder 10 grader, så her kan det holdes varmt uten store kostnader.

Signatur

  (trådstarter)
   #128
 4,110     Akershus (Follo)     1
Nå har jeg ikke vært særlig flink til å oppdatere her. Så jeg får ta igjen litt. Det har gått med mye tid til å planere og anlegge plen på 250 m2 lenger bort på tomta. Men det var også noe som måtte gjøres.

Etter endel diskusjoner med meg selv om hva som skulle på gulvet så endte det opp med porcellenato fliser. Jeg var lite sikker på om jeg ville fikse flisleggingen. Særlig ettersom jeg ikke liker det slik som det ofte gjøres her hjemme med kjempestore fuger. Spesiellt ettersom jeg regner med at i en garasje blir det fort misfargede fuger. Men jeg lot det stå til og kjøpte 2mm fugekryss og satte i gang. Første bilde viser en forsiktig start. Mye pes med fugekryssene så etter noen få kvadratmeter gikk de ut med søpla. Det ble på øyemål med laserkontroll av hver 4. rekke parallelt med kortsiden. Langsiden kun pr. øyemål.

På neste bilde var jeg halvferdig og allerede passe lei. Det ble endel ekstra arbeide bare å fuge. Fugemassen må overtales litt for å komme helt ned i så smale fuger. Det ble gjort med sparkelspade. Endel mer arbeide enn fremgangsmåten som stod beskrevet, men til gjengjeld skikkelig fylte fuger. En ting jeg var skeptisk til før jeg satte i gang var om jeg klarte å få alle flisene i samme plan, men det gikk over all forventning. Det blir mye flytting av ting & tang med jekketralle og det går helt fint.

Nå er gulvet ferdig og jeg har begynt å snekre porter. Etter å ha lett vidt og bredt etter ferdige slagporter med isolasjon kom jeg til at det nok går raskere å lage dem enn å finne noen som selger slikt. De neste bildene er tatt i dag og der synes et halvferdig portblad satt opp innenfor avblendingen av portåpningen. På gulvet ligger det andre portbladet just påbegynt. Øvre del blir vindu i nesten full bredde. Størrelsen bestemt av noen termoglass jeg allerede har. Resten blir fylt med 10cm XPS tilkappet og limt inn. På utsiden oljeherdet huntonit som jeg hadde tenkt å kle med tynt trepanel. Helt til naboen som stakk innom spurte hvorfor jeg ikke skulle kle det med tynn aluminium. F.eks. slik som brukes til campingvogner. Det hørtes ikke dumt ut.

Oppe i venstre hjørnet synes en bordvifte som henger "etter haka". Den blåser ut av hullet som er laget til for ventilasjonsanlegget. Et Flexit VG1200. Det er nok godt overdimensjonert, men prisen bestemte. Det går jo alltids an å senke hastigheten på viftene. Så bråker de også mindre og jeg går ut fra at en stor varmeveksler blir mer effektiv ved lavere gjennomstrømning enn den kan klare. For å slippe 2 hull á 35cm diameter har jeg laget firkantet hull og en "manifold" som tilpasning.

Nå er også inntak av strøm lagt om så det kommer inn i garasjen og er videreført derfra til huset.  Dermed har jeg nok strøm tilgjengelig. 3x16A og 1x32A. Pr. i dag like ved siden av sikringsskapet. Jeg vil finne ut av hvor maskinene skal stå før videreføring av kursene.

Utvendig gjenstår nedløp til takrenner og tetting i raftene. Terrenget ut fra endene og bak er planert. Og på østsiden har jeg lagt duk og singel over. Om noe grønt skulle prøve å slå rot der skal det ikke bli vanskelig å lugge det opp igjen.

Når porten er ferdig så gjenstår maling av betongveggene. Så blir det innflytting av løftebukk og maskiner. Heldigvis ligger jeg godt an til at det skal skje før vinteren melder seg. Da rykker vel også varmekolbe, pumpe osv. for gulvvarmen opp på prioritetslista. Det ser jeg litt frem til å pusle med.

Einar_S: Min garasje blogg. - DSC_7892r.jpg - Einar_S
Einar_S: Min garasje blogg. - DSC_7944r.jpg - Einar_S
Einar_S: Min garasje blogg. - DSC_7957r.jpg - Einar_S
Einar_S: Min garasje blogg. - DSC_7959r.jpg - Einar_S
Einar_S: Min garasje blogg. - DSC_7960r.jpg - Einar_S
Signatur
   #129
 2,264     0
Hva er tankegangen bak å ha flis på gulvet i et verksted?

Jeg har gått noen runder selv med hva jeg vil ha på gulvet i en garasje selv, og har begynt å lure på om flis ikke er så lurt? (Flislegginga fikser jeg). Har mest lyst på flis utseendemessig sett, men er usikker på holdbarheten.

Hvis man slipper ned noe i metall på gulvet?
Kan en jekk stå på en flis eller sprekker det?
Vil verktøy/jekk på hjul kunne sette seg fast i sprekken, slik at det ikke ruller fritt?
Kan ikke hamre løs på noe som ligger på gulvet?

Harde hjul på flis med 2 mm fuger og flat flis burde dog ikke være noe problem, men hva med utstyr med metallhjul? (Jekk).

Hjertet vil ha flis, men fornuften drar hardt i andre retningen... (Epoxy eller annen betongbehandling).
  (trådstarter)
   #130
 4,110     Akershus (Follo)     0
Jeg blir å sveise her. Da er plastfliser ute. Epoksy er heller ikke særlig motstandsdyktig mot det.
Det blir stående en dreibenk der. Når en 7Hk motor drar spon som spruter avgårde så er de rimelig varme! Igjen er plast, epoksy eller brennbare materialer ute. Jeg måtte bruke avrettingsmasse på etpar kvadratmeter. Det vet jeg av erfaring ikke holder som underlag for epoksy. Mister man noe på det så er det et stort hakk med en gang.

Fagskoler bilmekanikk, verksteder og andre industrier bruker ofte fliser. Jeg besøker ganske mange slike og har hatt øynene åpne for gulvbeleggene. De er sjelden skadet. Fugene er ofte misfarget, men det er jo ikke en spisestue vi ser her. Og med smale fuger blir det ikke helt horribelt. Så jeg landet på 2 alternativ: Fliser eller slipt og behandlet betong. Den siste diskvalifiserte seg grunnet avrettingen. Jeg kjøpte etpar kvadratmeter ekstra med fliser så jeg har i tilfelle skader. Om det går unna på dem så får jeg vurdere innkjøp av Ergo Durk matter der det er fare for skader.

Så langt er jeg skikkelig fornøyd. Enkelt å holde rent og ja, jeg har allerede kjørt jekketralle med nesten 2 tonn lass på. Og ingen problem.

Men jeg har vært veldig nøye med god limdekking og fuging helt til bunns og uten bom. Spesiellt i hjørnene, der har jeg skviset fugingen ned så den tøt opp bortforbi. Flisene er tykke gjennomfarget porcellenato og kan om det ønskes på senere tidspunkt slipes. Også er det litt fordi en kamerat har eikeparkett på deler av verkstedet. Og jeg kan jo ikke da stille med noe simpelt.  ;D

Jeg har heller ingen planer om å banke og slå på gulvet. Hvorfor skulle jeg senke meg på det nivået? Jeg har da bord i normal arbeidshøyde med støpejernsplater på flere hundre kilo til denslags.  :D

Så for min del var det leggingen som voldte litt bekymring. Men det gikk etter mitt syn helt strålende. Også så lett å gjøre rent! Limsøl er det bare å skrape av med sparkelspade og/eller vindusskrape. Nei følg hjertet og legg flis du! Men pass på at du ikke får bom i limet.
Signatur