239    9    0  

Garasje utlufting

 71     0
Har Bygget garasje på 6x9 meter.
Ingen ventiler men garasje porten på gløtt og døra bak på gløtt.
Er flatt tak. Vegger og tak er isolert med 15 cm glava.
Er plastik bak gipsen.(sparket og malt) føler sparkelen begynner og bli myk 🤯😢(myefukt)
Hva er beste løsningen her? Har enda ikke noen ventiler. Er det bare og borre ut en hau for å få ut fuktigheten eller kan jeg gå for varme pumpe eller bare en avfukter ?

   #1
 807     0
Varmepumpe kan øke temperaturen slik at muggsoppen får skikkelig gode groforhold!

Spøk til side, så er det bare utlufting eller avfukter som kan fjerne fukt. Utlufting kan i beste fall redusere fuktigheten ned mot fuktigheten utendørs, som fremdeles kan være ganske høy på denne årstiden. En avfukter kan gi deg et helt tørt rom om du er villig til å betale for strømmen.
  (trådstarter)
   #3
 71     0
Gikk for:
https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/inneklima-og-varme/luftkvalitet/luftavfukter/sandstrom-luftavfukter-sdh20l19e/30025?gclid=Cj0KCQiAz9ieBhCIARIsACB0oGIttgm0mqcEPG9Ug-4c97LWRCClsUxciW_l8KwGzIPVb8lRsCxIqHoaAmgeEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Måleren står nå på 65% luftfuktighet virker som den genererer till varme også. Har en 11 grader i garasjen på morningen når det er 2 grader ute.

Er 2 funksjoner på luftavfukter en: dry og dehydra hvilken skal man bruke ?
HSt
   #4
 33 646     Lillestrøm kommune     0
Nå klarer jeg ikke å se virkemåte for denne, generelt er det lett å tabbe seg ut hvis en ikke passer på for virkemåten må være lik DD8L eller tilsvarende.

Kjøper en kondensavfukter som kjøler ned en flate for å kondensere ut fukt så slutter den å virke effektivt ved 11-14C selv om mange skriver 5C som laveste temperatur

Så punkt 1 med avfuktere er å vite hva slags type teknologi enheten en kjøper er basert på og unngå denne kondens teknologien.
   #5
 180     0
Den avfukteren fra Elkjøp bruker ett kjølemedium, så det er en kondensavfukter.
Ikke spesielt godt egnet i en garasje.

Må være en "absorpsjons" avfukter, gjerne roterende.
De koster ca det samme som den hos Elkjøp.

HSt
   #6
 33 646     Lillestrøm kommune     0
Var det jeg fryktet når jeg leste spesifikasjonen

Jeg hadde en tilsvarende enhet før jeg ble kjent med teknologien til DD8L så jeg hadde førstehånds info om hvor skrekkelig dårlig de virker ved lavere temperatur. Leverandørene burde fortalt at under 12-14 grader er det nesten ikke noen virkning i steden for å oppgi den villedende 5C temperaturen
   #7
 1 729     Norge     0
Kjøp ll varmepumpe. Og fjern vann fra gulv med en våt/tørr støvsuger. Varmen gjør at du blir kvitt problemet.
En viss ventilasjon er nok anbefalt.
Jeg vet hva jeg snakker om, fordi jeg har varme i garasjen. Det har ikke de som vet alt om dette.

HSt
   #8
 33 646     Lillestrøm kommune     0
Varme og ikke avfukte bør gi gode rust forhold for bilen i alle fall og en blir hovedsponsor for strømselskapet sitt

Det er et problem rundt frost og drenering av vann fra slik som DD8L, så helt problemfritt er det ikke (større rotasjonsavfuktere blåser fukten ut som fuktig luft men da får en ikke tilbake fordampningsvsrmen som med DD8L)
   #9
 180     0
Ja sorpsjonsavfukter ala DD8L virker veldig bra helt til 0 grader. Selv bruker jeg en ARIDA S9L i boden som holder 10°c minimum og har nå RF på 40% maks.
I Garasjen står det en Evodry PD, med avkastluft...går med litt strøm vinterstid men holder garasjen under 60% RF året rundt.

DD8L og S9L virker i prinsippet under 0 også, men da fryser vannet i tanken/slangen ganske fort og kan derfor ikke anbefales der det blir minusgrader.

Varme og fuktighet i kombinasjon er ikke optimalt for stål og rust.
Ja, man tørker opp, særlig vinterstid når uteluft er tørr fordi lufting sikrer at relativt tørr uteluft kommer inn mens fuktig varm luft går ut.
Men kort fortalt fyrer man for kråka, for å prøve å få ned fuktigheten.