171 749    205    55  

Robotgressklipper

 344     Kvinnherad     4
Noen som har erfaring med de nyester robot gressklipperene på markedet ? Min far lurer på og kjøpe seg en. Vurderer husqvarna eller fk butikkens ROBOMOW. Andre alternativer og erfaringer ?

   #1
 287     Telemark     0
Honda har sin Miimo som er lansert her i landet den siste tiden, har ikke prøvd den i praksis, men har vært på teknisk kurs på den, og den virker solid sammensatt, enkel programmering og skal visst ha mer solide kniver enn bla. Husqvarna.
Har av naturlige årsaker ikke fått sett den i aksjon på gress ennå, men all erfaring med Honda tyder på at det er et solid produkt.

   #2
 660     Bærum     1
Det var mange robotgressklippere på Hagemessen på Lillestrøm i helgen, og Honda sin så interessant ut ja.

Er det fremdeles slik at alle modeller krever at man legger ut en ledning langs hele hagen, bedd etc? Dette høres forferdelig slitsomt ut...
   #3
 325     Søgne     1
Jeg hadde Robomow RM400 for noen år tilbake. la ut ledningen rundt 3 plener med link imellom. Fungerte greit nok det...

Men..

Ledningen rundt er utsatt for indusert spenning ved lynnedslag i nærområdet. 2 ganger var elektronikken i styre-uniten bare askeklump etter lynnedslag! Strømmen kom ikke fra det vanlige nettet, men ble indusert i ledningen i plenen.

Derfor kuttet jeg den ut etter andre gangen.. Ble for dyrt å bytte den hver gang, samt laderen og den siste gangen..

Så de bør finne en annen teknologi for slikt signal..
Signatur
   #5
 287     Telemark     2
Det kan nok stemme ja, husk at den klipper kun 20cm av gangen, den klipper heller ikke på samme måte som oss, vi snur jo gjerne og tar neste rad, Miimoen kan på det meste klippe en rad, også snur den 170(175?) grader og klipper neste rad (eller vilkårlig over plenen hvis man ønsker det, evt en blanding) så den vil ikke kunne klippe hele hagen på 1 runde.

Robotklippere er heller ingen direkte erstatning for "skyveklippere", før man setter ut robotklipper så må man gå over hagen med en vanlig klipper, for å få gresset på en høyde som robotklipperen takler, man burde også fjerne kongler, kvister og steiner som kan komme oppi bladene.

Mtp. arealet den dekker, så er vel tanken bak disse klipperne at de skal kjøre mye oftere enn det du gjør med en "skyveklipper", f.eks klippe om natten, eller mens du er på jobb, så hvis du kjører den 3-4 ganger iløpet av uken vil den holde plenen kort, men bruke lenger tid enn hva du ville gjort selv, bare det at du slipper å gjøre.
   #6
 660     Bærum     2
Ja, det er jo egentlig ikke noe problem at den klipper sakte. Og ser poenget og fordelen med at den klipper ofte. Men en utfordring med dette er jo at den ofte vil være synlig for potensielle tyver som rusler rundt i gatene. Den kan sikkert ikke brukes uten pin-kode og riktig signalkabel, men hvor mange tyver tenker på det.... de ser en kul dings og et mørkt hus=null risiko....
   #7
 105     Vest_Agder     0

11 timer for et måls hage...?


For plener på den størrelsen er det bare sitteklipper (med bio, ikke oppsamler) som funker syns jeg.
Rundt en halvtimes kjøring og man kan nyte pils på terassen resten av dagen  Cool

   #8
 10     1
Kan varmt anbefale automover 305 i alle fall. beste kjøpet mitt ifjor.
Var skeptisk, men ble overasket på alle punkter.
  (trådstarter)
   #9
 344     Kvinnherad     0

Kan varmt anbefale automover 305 i alle fall. beste kjøpet mitt ifjor.
Var skeptisk, men ble overasket på alle punkter.


Hvor stor plen har du ? Er den helt plan eller er det litt oppoverbakke`/nedoverbakke?
   #10
 186     1

Noen som har erfaring med de nyester robot gressklipperene på markedet ? Min far lurer på og kjøpe seg en. Vurderer husqvarna eller fk butikkens ROBOMOW. Andre alternativer og erfaringer ?


Klipperene du nevner er begge kjent som gode klippere, så hvem som er best er mer avhengig av ditt behov enn av kvaliteten på klipperene - De har nemlig helt forskjellig tilnærming til plenklipping:

Husquarna (og lignende klippere) er ofte lette, de klipper smalt, og de klipper og lader "hele tiden". De har små skjøre kniver og klipper ikke helt ut til kantene. Fordelene er at de klipper fint og "holder plenen nede", de setter lite spor og er meget stille.

Robomow (RL2000) har tunge tradisjonelle batterier, den må lade i ett døgn, men den klipper ferdig hele plenen når den først setter i gang. Den klipper bredt og har robuste kniver. Den bruker lite tid på klippingen, den tåler å kjøre over litt kvister o.l. og den klipper helt ut i kantene. Den kan også brukes som manuell klipper. Ulemper kan være lang ladetid, tyngden kan sette spor, den støyer lite men merkbart mer enn typen nevnt over.

Det som passet meg best var sistnevnte. Jeg ville ikke være nødt til å bruke kantklipper i ettertid, jeg har også mange frukttrær, og det er med Robomowen ikke noe katastrofe om det ligger litt småkvister på bakken. Jeg lar den klippe plenen to ganger i uken, på et tidspunkt hvor det ikke er unger i hagen. I tillegg har jeg et par områder hvor jeg må klippe manuelt, og med denne så slipper jeg å fyre opp den gamle klipperen for å ta disse områdene.

Det finnes vel noen GPS klippere også nå som kan være verdt å sjekke ut?