172    11    1  

Betongdekke som lekker

 3     0
Har nylig fått utvidet min veranda i betong med skifer oppå.
Problemet jeg nå opplever er at det kommer vann inn i veggen, over inngangsdøren, på sokkelleiligheten i kjelleren min. Den ligger ikke direkte under den utvidede verandaen, men har «felles ende vegg». Det lekker ikke noe synlig gjennom verandaen mår jeg går under å ser. Det er heller ikke brukt membran under den nye skiferen som er lagt. Halvparten av verandaen har fortsatt den gamle skiferen.

Er litt rådvill her.
Hva er det som gjør at vann renner inn i veggen? 
Hvordan få ordnet dette?

Betongdekke som lekker - IMG_5655.jpeg - klausen
Betongdekke som lekker - IMG_5867.jpeg - klausen
Betongdekke som lekker - IMG_5559.jpeg - klausen
Betongdekke som lekker - IMG_5866.jpeg - klausen

HSt
   #1
 35 405     Lillestrøm kommune     0
En må ha membran med oppbrett og beslag, det er alt for liten klaring opp til panel her

Det er ofte bare et tidsspørsmål før en får lekkasjer hvis en kun har støpt inntil

Det er stor fare for at bunnsvill også råtner her
   #3
 24 011     Akershus     0
Løsningen med kledning som står ned på er undeliggende horisontalt bord er en kjent gammel løsning, men også kjent for å være råteutsatt. Ny støp mot gammel, malt grunnmur vil trolig aldri holde tett.
Signatur
HSt
   #4
 35 405     Lillestrøm kommune     0
Når jeg var på visninger på hus for en del år siden så var heg overrasket over hvor mange hus som var våte, alle med TS sin løsning var våte
TSt
   #5
 13 699     1
Men det er ikke så kjekt med dekke umiddelbart under det horisontale bordet. En utsatt løsning blir enda mere utsatt med dette.
   #6
 417     Søgne     1
Ville revet ned "vannbordet" i bunnen og skåret litt opp på kledning. Så lagt blikk ned langs veggen og ca 5-10 cm ut på platting. Og så impregnert med feks Betongtett fra undersiden og i fugene mellom steinene på toppen.. Det kryper inn og krystaliserer seg og hindrer kalkutslag.

Bør absolutt være fall på plattingen, slik at ingenting renner mot veggen, og det ikke blir betydelige dammer.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 3     0
Hei,
Takk for svar.

Det er fall bort fra veggen ved kledning, og fall mot glassrekkverk som har hull slik at vann renner ut.

Se bilde vedlagt her på hvordan det så ut over. Er ikke mye vann som ligger igjen. I helgen har jeg hatt presenning over området mot veggen/kledningen, som var tørt når jeg sjekket etter regnet, alikevel kom det vann inn i etg under. Så er ganske rådvill på hva som er årsaken.
Tenkte kan skje noe vann trakk ned i betongen andre steder på verandaen og fulgte armeringsjern som er boret inn i veggen, men da ville kanskje vannet hatt rød/brun farge etter armeringsjern? Vannet som drypper ut er helt klart.
Betongdekke som lekker - IMG_5649.jpg - klausen

Betongdekke som lekker - IMG_5651.jpg - klausen

TSt
   #8
 13 699     0
Uten membran under så kan vel vannet trekke tilbake til veggen gjennom fuger, i tillegg kan ting blåse inn til veggen. Men vann som trekker inn under det horisontale bordet siden dette ser ut til å være fylt opp under og ikke lenger ha noe drypp kant vil jo komme inn i kontruksjonen.
  (trådstarter)
   #9
 3     0
Det er ca 3-4 cm glippe mellom skiferen og det horisontale "vannbordet" under kledningen.

Så min eneste tanke er at dette trekker inn under skiferen og inn i veggen.

Men hvordan få fikset dette? Ta opp/pigge opp all skiferen, legge membran og deretter skifer igjen? Eller er det noen enklere (billigere) ideer til løsning på dette?

Betongdekke som lekker - IMG_5654.jpg - klausenBetongdekke som lekker - IMG_5877.jpg - klausen
TSt
   #10
 13 699     0
Men hvis en har hatt prssening over hele opp under kanten så byrde det ha stoppet men vann kan ta tid å komme igjennom denne konstruksjonen så kan jo ha vært vann fra midt utpå fra før som finner seg vei ned. Har ikke pressening dekket hele ville jeg skaffet større for å være heøt sikker på at det stopper. Men ville absolutt vurdert å gjøre noe med vegg samtidig siden avstand til treverk er alt for liten. Ser også ut som om det er pusset opp under den horisontale siden farge på vegg og underkant er maken. Kutt av panel. stikk beslag opp bak som går ut på terassen. Opp langs veggen er dette utenpå membran som er brettet opp på samme måte. Pass på å få på plass musetetting.