69    4    0  

Bruk av leca ISO 10-20

 286     0
Hvis man legger leca ISO 10-20 i et bed, tar det liv av plantene/buskene? Eller å bruke det som et dekke for å unngå ugress der det ikke er plantet noe.
Vi har for mye og vil finne ut av alternativ bruk. Fylle hull i grusveien etc.

Signatur

   #1
 3 707     Akershus     0
Kan brukes til jordforbedring vet jeg. Funker ikke som dekke for å unngå ugress, de gutta vokser opp av mikroskopiske sprekker i asfalten. Kombinert med duk kan det funke som "pyntelag" - a la bark

Fylle hull? Tviler, men har aldri prøvd.

.Thag
Signatur
   #2
 665     0
Leca/lettklinker til jordforbedring fungerer vel bra fordi det kan akkumulere fukt, det absorberer fukt når det er fuktig og avgir fuktighet når det er tørt. Iso 10-20 er belagt med et belegg som er kapillærbrytende sånn at det IKKE skal absorbere fukt. Så det vil vel ikke virke mer jordforbedrende enn singel eller annen inert fyllmasse. Tror ikke det vil skade, men det vil heller ikke ha noen effekt i den andre retningen heller.

Til å fylle igjen hull er jeg skeptisk, med mindre du fyller tyngre masser på toppen.
  (trådstarter)
   #3
 286     0
Grunnen til at jeg lurer er at de skriver - kan ikke benyttes til planter. https://byggeshop.no/leca-lettklinker-i-storsekk-1m3-iso-10-20
Leca/lettklinker til jordforbedring  fungerer vel bra fordi det kan akkumulere fukt, det absorberer fukt når det er fuktig og avgir fuktighet når det er tørt.

Svaret på hvorfor de ikke skal benyttes til planter fordi mine kuler har belegg? Forstår det som du snakker om Leca til planter her. Byggeshop skriver at det er et rent naturprodukt produsert av leire som er tørket, så ikke noe forurensende stoffer i hvert fall.

Leca.no skriver Iso 10-20 brukes også som frost- og telesikring i kalde konstruksjoner. Mens lagring i kuldegrader kan medføre isdannelse. Da blir det vel også isdannelse ved bruk ute og er det negativt? https://leca.no/produkter/leca-kuler/leca-iso-10-20/

Noen av kulene har knust. Så kan hende det skjer når man kjører over. Tyngre masser på toppen: pukk i hvilken størrelse hvis det er verdt å prøve ut?

Hvis man legger Leca foran husveggen har jeg hørt at musene på loftet ikke klarer å klatre opp Smile
Signatur
HSt
   #4
 26 551     Lillestrøm kommune     0
Leca ISO 10-20 er impregnert så de suger mindre vann enn vanlig. Om de da er farlig for planter vet jeg ikke, vil tro det vokser greit. Men vanlig plante leca kuler fungerer sikkert bedre pgs fukt opptaket.

Men hopp over ISO 10-20 i kjøkkenhage for å være sikker.