1,008    7    2  

Drenering..

 1     1
Hei.

Vi Har kjøpt et hus fra 1959 og har noen spørsmål angående drenering. Vi var egentlig fast bestemt på at vi burde drenere, Men etter at vi har pratet med en del folk er vi blitt litt usikker på om dette er nødvendig. Drenering er noe vi ikke har så mye peiling på, og informasjonen vi får i fra forskjellige gjør oss bare med usikker :-O Noen som har noen gode råd å komme med? 

Noen fakta:
Det er litt saltutslag på et hjørne på ene badet i kjelleren omtrent på bakkenivå (altså ganske høyt oppe). 
Der saltuslaget er, kommer takrennen ned - disser er ikke lagt i rør og ledet bort fra huset. Vi tenker å gjøre noe med dette!
Vi merker ikke noe fukt andre steder i huset og ikke noe typisk "kjellerlukt". Takstmann har brukt fuktmåler, et lite utslag på badet under vasken i kjelleren (samme rom som saltutslag). Og litt utslag på eine soverommet men ingen synlige skader. 
Grunnen under huset er sand - noe som visst skal være litt "selvdrenerende" ?

Fra boligtilstandsrapporten:

 Drenering og fuktsikring
Funksjonen av drenssystemet og fuktsikringen er vurdert, sett i sammenheng med eventuelle observasjoner fra rom under terreng.
Ukjent utførelse av drenering og fuktsikring, men utførelse frå byggjeår. Iflg teikningane er utvendig grunnmur påført to strøk gudron
som fuktsikring. Det vart registrert noko innvendig saltutslag i blant anna på eine badet og i yttergangen.
Vurdering og begrunnelse
Fuktsikringen og dreneringen er fra byggeåret og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Tiltak
Ingen spesielle tiltak, men drenering/fuktsikring er frå byggjeår.





   #1
 119     aust agder     0
prøv først å gjøre noe med takrenna, er mye vann som kommer ned der. få vannet vekk fra veggen, om så det er bare et rør oppå bakken til å begynne med for å se om det hjelper. gjorde tilsvarende hos meg og det hjalp.
Signatur
   #2
 204     Oslo - Landsdekkende     0
Saltutslag som starter nede ved gulvet kan være en grunn til å vurdere om det må gjøres tiltak som stopper kapillæropptrekket.
Vi foretar uforpliktende befaringer ved tydelige symptomer på fuktopptrekk. I tilfeller som dette anbefaler vi alltid som forrige innlegg sier, led takvannet ut fra veggen.

Når saltutslaget er oppe ved bakkenivå er grunnen veldig ofte takrenne eller overflatevann som er grunnen.

Skrap/puss vekk saltutslaget og la veggen stå åpen. La tiden gå å se om det kommer tilbake. Skrap vekk på nytt. Kommer det tilbake vil bør det bli mindre for hver gang før det til slutt bør stoppe helt opp.
Signatur
   #3
 65     0
Hei

Salt utsalg er knyttet til vanntransport i konstruksjonen. Dette løser opp saltene i muren og når denne "saltblandingen" når veggens overflate fordamper vannet og saltet blir sittende igjen som "bomullsdotter"

Siden dette er i øvre del konstruksjonen og lokalt så er det neppe knyttet til selve dreneringsledningen eller sagt på en annen måte - at konstruksjonen står med føttene i vann. Som de andre også skriver ville jeg prøvd først på å justere overflaten rundt huset med godt fall vekk fra huset samt sørge for at nedløpet har "utkaster"

På sikt dersom du skal bruke kjelleren til bolig vil jeg nok anbefale å fuktsikre den, med det menes at du isolerer grunnmuren på utsiden slik at kondenspunktet - der varmen og kulden møtes og fuktigheten overgår til vanndråper - blir liggende på utsiden av grunnmuren. Se gjerne vår informasjon om dette på www.isodren.no
Signatur
   #5
 1     0
For riktig vurdering av drenering og metode for nyanleggelse kan man ta kontakt med Enviro entreprenør AS på post@enviroas.no eller tlf 09970.

Best i bransjen Smile
   #6
 183     0
Laughing
Tidenes trådnekrofili for å komme med den reklamen. 6 år gammel tråd..
Lite å gjøre?