134    9    1  

Drenering anneks

 15     0
Hei!

Bygger nå et anneks på støpt såle, har brukt ringmurselementer fra Jackon (typ 450mm). Grunnflaten er ca 50kvm. 

I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt til å legge drensrør ved ringmure. Årsaken er at det er lagt et drensrør ca 1.5 meter fra veggen for å trekke av vann som kommer fra kommunens eiendom.

Når jeg nå skal legge markisolasjon ser jeg at vannet alikevel ligger ca 10-12 cm under ringmuren. Vannet ligger i pukken, og under pukken ligger duk og hard leire. 

Er det verdt å grave ned et drensrør her for å lede mer av vannet bort?

Tenker mest på om fuktopptak i muren kan føre til problemer (ser finpukken blir "fuktig" opp til ringmuren). For telehiv gjør vel markisolasjonen susen?


Siste redigering: 1. august 2020 19:19:49 av Sig1234

  (trådstarter)
   #1
 15     0
Ingen som vet?

Ser ut til at flere anbefaler drensrøret ligger minst 10 cm under isolasjonen til sålen, så jeg utfra at dette er Ok siden det minst 25-30 cm opp til isolasjonen. Kommer dog til å følge med på nivået på vannet...
HSt
   #2
 25 825     Lillestrøm kommune     0
Høres ut som du skulle hatt drenering, Men den må jo gå et sted ...
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Ajaj, tror ikke vannet går noe sted. Det er tettpakket leire, så hvis man graver et hull blir det et slags lite 'basseng' det samler seg vann i.

Og, joda, da jeg slenger da ned et drensrør Smile

Takk for hjelpen HSt & Chuck!
HSt
   #5
 25 825     Lillestrøm kommune     0
Du skjønner da at du må grave grøft vekk fra huset som leder vann bort. Har du noen steder der vann trekker ned i grunnen ? Frodes har tråd med synkekum.
  (trådstarter)
   #6
 15     0
Ja, det ligger en drensledning i en oppukket dike ca 1.5m fra annekset for å ta bort vann fra en ishall som ligger rett ved (har tidligere hatt problem med at vann renner fra ishallen da noen av takrennene går rett ut på asfalten!). Denne går til en kum ca 15 m lengre bort. Denne dreneringen fungerer bra, men den ligger nok litt høyere enn pukken til annekset.

Kommunen har allerede gitt oss beskjed om at vi kan koble til der hvis vi trenger drenering. Det blir ekstrajobb med graving, men tenker jeg graver langt nok til å få fall, og tar vannet gå renne ut til diket.

  (trådstarter)
   #8
 15     0
At takvann ikke går i return ordnes vel med fall og at vannet går ned i kum? Eller er det noe fiks her man bør tenke på?
HSt
   #9
 25 825     Lillestrøm kommune     0
Er det lite fall på rør frem til sammenkoblingspunktet er det større risiko for tilbakeslag