31 876    39    0  

Elementmur: Isorast, KUB, Bewi, Termomur, Vartdal og Leca

 997     0
Hei
Jeg skal bygge hus i år Smile, har fått i orden tomt og tegnet hus selv. Tegningene er levert til en byggningsingeniør for dimensjonering og for å lage arbeidstegning.

Opprinnelig tenkte jeg å bruke leca, men det har jeg gått bort fra. Det jeg ønsker å bruke er isorast, men isorast Norge virker litt useriøse og er helt ny oppstartet. Er det noen her som har erfaring med dem og isorast systemet?

Hvis det ikke blir isorast, så tror jeg jeg går for kub...men synes det blir for dårlig U-verdi på dette systemet, så det jeg lurer på er om det er noen som har lignende systemer med bedre U-verdi?
Signatur

   #1
 146     0
Deler definitivt dine synspunkter om Isorast. Fikk selv en meget useriøs behandling så dette systemet turte jeg ikke gå videre med.

Vi endte opp med å bruke KUB til hytta - litt usikekr på hva som vil bli benyttet til det nye huset.
   #2
 40     0
Har hørt at Leca har et helt nytt grunnmursystem på trappene TOTALT uten kuldebroer - og som oppfyller de MEGET strenge kravene til isolasjon som er på trappene.

Kanskje dette er noe du bør vurdere?
   #3
 516     0
Jeg var på Lecakurs på Tirsdag, og der ble det kun nevnt 35 cm isoblokk som ny standard. Jeg vet at Scan blokkene har hjørneløsning som er bedre enn Leca, men her er blokken på 33 cm hele veien. Selv ender jeg opp med Leca i 2 etg.
Signatur
   #4
 5 116     Troms     0
Jeg ender opp med BEWI. Ferdig isolert etter TEk07, ferdige spikerslag for hver 200mm og svært enkelt å bygge med. har komplette løsninger for ringmur, skillevegger og ful høyde i grunnmuren.
Prismessig like dyrt/billig som å bygge med LECA hvis du skal ha noen ti å gjøre det. Med egeninnsats er systemet dyrere enn LECA, men du bruker 1/4 av tiden, så det er jo penger spart også.
Signatur
   #5
 175     0
Byggebob, er du fra midten av Troms en plass?

Jeg har husplaner med oppstart til neste år og har vurdert BEWI selv. Men er litt vanskelig og danne seg en mening om ett produkt uten å ha sett det. Selv er jeg ifra sørfylket og lurte på om det var mulighet til å komme og se på BEWI muren din før begynner på resten av huset? 

Detaljene kan vi eventuelt ta på PM.

Chiefen
   #6
 1     0
Kom tilfeldigvis over dette diskusjonsforumet, og kan ikke unnlate å skrive et innlegg.  Ser dere er negative til Isorast, og stiller meg helt uforstående til dette. Skal selv bygge med dette fantastiske produktet til våren, og har utelukkende fått positiv behandling. All teknisk informasjon vi har fått forelagt, dokumenterer en overlegenhet i forhold til det som er tilgjengelig på markedet i dag.  Og når man i tillegg blir tilbudt 90% finansiering kun fordi man bygger med dette systemet, faller vel noe av kritikken på sin egen urimelighet.  Dette er et system som gir passivhus-standard, noe som gir verdier langt bedre enn hva andre systemer kan tilby i dag.  Derfor: Stå på Isorast og ikke la smålig kritikk hindre i den videre prosessen.
  (trådstarter)
   #7
 997     0
Er ikke kritisk til isorast....det er jo genialt. Men er skeptisk til det norske firmaet som selger dette systemet. Jeg har prøvd å ringe dem på et fasttelefon nr, og fikk bare en telefonsvarer fra telenor mobil.... Har sendt dem mail, men de er sene med å svare. Lite informativ nettside, uten noen form for teknisk byggeforklaring
Signatur

   #9
 455     Bergen     0

Er ikke kritisk til isorast....det er jo genialt. Men er skeptisk til det norske firmaet som selger dette systemet. Jeg har prøvd å ringe dem på et fasttelefon nr, og fikk bare en telefonsvarer fra telenor mobil.... Har sendt dem mail, men de er sene med å svare. Lite informativ nettside, uten noen form for teknisk byggeforklaring


Har også sendt de mail, uten å få svar.

Når en levrandør som dette ikke svarer meg innen en uke tenker jeg ikke stort om de..

Produktet er jo meget tiltalende, men betjeningen må være mere ekspeditt.
Står endel om produktene på .com sidene fra produsentene i usa.

Noen som har fått svar fra de og vet ca pris på produktene deres?
Signatur
   #10
 41     Kristiansund     0
Eneste isorast prisene jeg har funnet er på produsentens hjemmeside i Miami
hvor de opererte med $9,500 for 126m2. Med fratrekk av FL salestax
og tillegg for norsk MVA blir det 57.550 kr som er 456 kr pr m2 vegg (uten betong).
Du må ha ca 120 liter betong pr m2.

Så spørs det bare hvor mye høyere avansen er i Norge enn USA da...

Celcon porebetong som jeg tror jeg skal bygge med
(30cm blokk) ligger i underkant av 700 kr inkl MVA pr m2,
så du får nok endel lavere U verdi for pengene med isorast.
Signatur