269    13    4  

Feste drager i grunnmur med plater og isolasjon?

 197     Nordland     0
Litt usikker på om jeg poster dette på riktig plass. Det jeg lurer på er i alle følgende: 

Jeg skal bygge terrasse og vil feste en drager i grunnmuren på huset. "Problemet" er at det på grunnmuren er isolasjon (isopor) og slike plater på utsiden (se bilde, isolasjonen er cirka 5-10 cm tykk). 

Spørsmålet er om jeg kan feste en drager i dette om jeg bruker lange nok skruer, eller hva er alternativet? Støpte søyler i bakken?

Jeg kan ikke feste drageren i kledningen da den vil komme for høyt opp. 

Feste drager i grunnmur med plater og isolasjon? - IMG_7827.JPG - KaNiFeste drager i grunnmur med plater og isolasjon? - IMG_1951.JPG - KaNi

   #1
 2 179     Sørlandet     1
Du bør ha søyler i stedet. Er mulig å feste i men det er bedre for både hus grunmur og terrasse å ha det frittstående med en liten glipe til hus.

Om du allikevel ønsker så lange ekspansjonsbolter kan vel brukes. Men du må nok enten skjære vekk og forsterke på festepunktene eller sette noen 2x4 ned for å ta vekten
  (trådstarter)
   #2
 197     Nordland     0
Takk for svar. Jeg lurer på om jeg kanskje kan skru et bjelkeanker eller en hullplate eller noe lignende til veggen (kledningen) og så deretter feste bjelken i dette under kledningen? Vil dette bli for spinkelt, eller?

Det ligger isolasjon (isopor) i bakken 50 cm ut fra huset, så hadde ikke så lyst til å grave/ødelegge dette for å lage søyler.
jlr
   #3
 101     Oslo     1
Det er helt uproblematisk å feste den til grunnmuren liggende utenpå isoporen. Vi har selv gjort det her, hvor vi har 5 cm isopor + murpuss utenpå grunnmur. Bruk 20 cm lange ekspansjonsbolter, og stram til boltene jevnt over hele bjelken så den drar seg jevnt til over hele bredden uten å skvise seg inn i isoporen.
TSt
   #4
 8 450     1
Da legger du bare en leca blokk e.l. oppå isolasjonen men noe utstrekning. Er du på et blåsete sted må du bare sikre at hele greia ikke blåser av gårde på en eller annen måte. Det er en viss fare for å sprekke platene på grunnmuren tror jeg hvis en drar en bjelke inntil. I tillegg må vi vite hva grunnmuren er laget av, en betong er nok ekspansjons bolt trygt.
  (trådstarter)
   #5
 197     Nordland     0
Grunnmuren er av betong, ja. Det er et lite enetasjes hus bygd på plate. Huset er bygd i 1999-2000.

Jeg lurer på om jeg bare skal forsøke med ekspansjonsbolter; det ville vært det enkleste (eller å legge lecablokker hadde jo vært enda enklere, men han tykje kan bli sterk her, så er nok best å få det festet).

Takk for hjelpen, folkens Smile

jaf
   #8
 5 069     tromsø     0
Sett punktenne 60cm ut fra hus. Så de går klar fra isoporen. Så får du klaring. Gjør gjerne det samme ute mot plen.
   #9
 2     0
@jaf: Er det ikke fare for telehiv da? Bør man ikke grave seg helt ned til evt isolasjon eller legge xps under?
jaf
   #10
 5 069     tromsø     0
Graver du deg 25cm ned. Legger styrofoam og bygger deg opp 20cm Så går det bra. Sjekk at det er harde masser under. Sett terrasse på 4 klosser. Slik at den blir selvstendig. Og klosser 60cm fra hus.