810    7    3  

Fjerne en bit av Leca

 209     0
Hei alle sammen

Jeg har nå fått garasjeporten min, og skal til å montere denne, men stoppet fort opp. Leca ringen som ble satt opp er for bred! :@@

Se vedlagt bilde.

Må fjerne ca 5cm i dybden og 10-15cm innover og helt ned til gulvet. Noe spesielt verktøy som kan gjøre at dette blir ett pent kutt uten mye arbeid, svetting og banning?

Har ingen stor vinkelsliper tilgjengelig eller annet stort morro. 

Har dog den nye 10v vinkelsliperen til bosch, men den har kappeskive på 76mm tror jeg som vil gi radius på 38mm, og kan sikkert ta bort 10mm av radiusen, så 25-28 ish mm dype kutt med den. 

Ellers har jeg 10v bajonettsag fra bosch. Finnes det noe blad til denne?

Har også 18v hammerdrill og 18v multikutter fra bosch. Kanskje jeg kan bruke hammerdrillen og meisle av litt av lecaen? eller multikutter hadde vært fint for å få fine kutt. Finnes det blader til denne som kan brukes i Leca og i murmørtel når jeg kommer ned under lecaen? 
Fjerne en bit av Leca - IMG_2380.JPG - phingoc
Fjerne en bit av Leca - IMG_2381.JPG - phingoc

   #1
 20 056     Akershus     0
Bruk vinkelkutteren for det den er verd og ta resten med hammer og meisel?
Signatur
   #2
 99     0
Hei Phingoc,

Det finnes også tilpassede blad til bajonettsag for kapping av Leca, bør finnes hos de fleste større butikkene. Vil tro det vil gi det fineste resultatet med minst svetting og banning.Smile
Signatur
   #3
 20 056     Akershus     0
Kan en sage rett inn i en Lecavegg med bajonettsag uten forboring og uten at bladet går gjennom?Tar den betong og armering også?
Signatur
   #4
 99     0
Hvis du skal kappe en blokk så skal ikke det være noen problem. Skal du ta en utsparing i en eksisterende vegg så hadde jeg nok forboret først. Et slik blad er tilpasset Leca, vil tro man sliter med betong og armering.

I dette tilfelle forstod jeg det som det var de indre 5 cm av blokket som skulle tas bort der det kun er noen få mm betong på toppen.
Signatur
   #5
 20 056     Akershus     0
Spørsmålet var generelt.

Her er problemet at en skal skjære et vertikalt snitt med dybde ca 5 cm. En trenger dybdejustering (kloss) for sagbladet. Videre ned til begrensning gulvet, en får problemer med å komme til. Neste snitt er betydelig dypere og kravet til dybde er mer underordnet, gitt at en bare når langt nok. Videre er det også her gulv.
Selv med bajonettsag synes det å bli endel håndarbeide her.
Signatur
HSt
   #6
 26 509     Lillestrøm kommune     0
Jula hadde et leca blad for bajonettsag som jeg kjøpte i fjor, det var en "fagverk" konstruksjon i bladet som stivet det av. Jeg brukte det til å modifisere 15cm U-blokker som manglet "hakk" under til de nye Basisblokkene.

Husker ikke at det var så dyrt ..., men her er linken :

http://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/sagblad/bajonettsagblad/bajonettsagblad-181886/

Forstatt kun egnet til Leca og ikke betong og armering.
  (trådstarter)
   #7
 209     3
Ble slik. Kjøpte noen billige grove sagblad beregnet for treverk til bajonettsagen. Kosta 30kr bladet eller noe. Bosch. Kjørte på og meisla av etterhvert jeg kom ned. Brukte 3 blader totalt på begge sider. 15 min pr side. Andre siden ble penere, men der glemte jeg å ta bilde.

Etter kapping kjørte jeg på med Heydi ett eller annet (mørtel/sparkelmasse for å reparere småskader i leca osv). Ble helt strøkent, og portskinne er montert. Grin
Fjerne en bit av Leca - IMG_2385.JPG - phingoc