jaf
   #51
 6,408     tromsø     0
Ok. Tenkte at det tar så lang tid å bore 30mm...... Smile Men fjellet må være hard som granitt eller betong for at det skal "virke"..Har du noe å kile i mellom med (10mm *10mm firkantjern) kapp på 15cm lengde så kan kansje mindre kiler brukes. Litt teknikk det med kiler....Og ikke lån bort kilene, de varer lengst når en betaler dem selv... Smile

   #52
 482     Søgne     0

Ja, jeg har forsøkt Trollkraft med hell, men har ingen erfaring med fjellkiler.  Innbiller meg at fjellkiler er arbeidssomt. Tar jeg feil? Ankepunktet mitt mot Trollkraft er at det er kostbart. Nøler likevel med å prøve et nytt produkt som er 50 % kraftigere (og billigere) fordi det er under grunnmuren.


Trollkraft har en presskraft på 800 kg/cm2, mens fjellsprekk har er kraft på 1,2 tonn/cm2!

Fjellsprekk importeres direkte fra produsent av Forbruksimport AS
Forbruksimport har ingen fordyrende mellomledd, noe som gjør at vi kan slå "alle" på pris!
Vi har ingen forhandlere, utenom 2 hentelagere og pakkeavdeling. Og vi selger ca 2 tonn fjellsprekk i uka!
Ofte prøver kundene fjellsprekk mot trollkraft for å finne ut om det virkelig funker bedre, og det med utmerket resultat. De fleste mener det ikke kan sammenlignes.

Kan brukes overalt, særlig der det er risiko ved sprengning.
Sjekk www.fjellsprekk.com for bilder, tips og ideer.
Jobber selv med trygg oppdeling av fjell, og da tar vi ofte ut av kjellere med fjellsprekk. Gjerne "helt" inltill grunnmuren, uten problem.
Ønsker man en rettest mulig avslutning mot muren, bores en "søm" og fylles med fjellsprekk. Da sprekkes det langs hullene. Det er ofte det første vi gjør når vi tar ut fjell av kjellere.
Var for et år siden og tok ut fjell av to kjellere på enebak, 150 tonn av den ene og 75 tonn av den andre, stort sett med fjellsprekk.

Når det gjelder videoen http://www.youtube.com/watch?v=cBMcMGBhUVk som "jaf" henviser til, så kunne vi klart det med 30% av antall kiler som brukes der! Bruk av kilefett er også meget viktig, uansett type kiler. Kilefett inneholder mye grafitt, noe som smører under ekstremt trykk.
På dyrskue i lyngdal demonstrerte vi kiling av stor-stein.. En stor hard stein uten svekkinger med en snittflate på 100x90 cm boret vi et hull på 32mm og 35 cm dypt. Vi brukte en av våres 32mm kiler og delte denne steinen i 2! Senere på dagen delte vi samme snittflate lenger borte på samme stein med 2 stk 20mm kiler, en fra hver side. Ikke mange tilskuere som trodde sine egne øyne da..
Og så delt vi en stein på ca 1 m3 med 5 kg fjellsprekk! 5 hull med 32mm diameter og 55 cm dypt var nok.

Flere smeder anbefaler en 25mm kile til en snittflate på 30x30 cm (http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=22859114) Men vi anbefaler 20mm kile til en snittflate på 70x80 cm!, noe som er over 6 ganger større flate! på en mindre kile!
Kilene er og mye enklere i bruk! de henger "alltid" sammen, og dermed sparer du mye tid og irritasjon! Bommer du mye med hammeren/slegga, klekker ikke sideblikket som på smidde kiler, men bare gummien ryker etter en lang stund, og den kan byttes.

Fjellsprekk anbefales på større partier med fjell som skal fjernes, kiling på småting av fjell som skal fjernes. Kiler kan brukes greit på stein opp til ca 5-6 tonn.

For å sammenligne selger en utleiebedrift i kristiansand ca 2 paller trollkraft på en sesong.. Det selger vi på en uke i sesongen av fjellsprekk!

Strømp til hullene selges både i rull og metervis. Den er utmerket hvis det er sprekker i fjellet eller hvis det er konstant vanntilsig.
Man knytter en knute i enden, og kutter riktig lengde. Så bruker man feks et kosteskaft som man trer strømpen innpå og stapper til bunns i hullet. Deretter fylles det med fjellsprekk eller trollkraft.

Wink
Signatur
   #53
 7,686     Bærum     0
Man kan lure på om dette innlegget er faktaopplysninger eller markedsføring. Det tipper vel litt over.
   #55
 7,686     Bærum     0
Joda, det var derfor jeg skrev man kan lure. Noe faktaopplysninger kombinert med egne produkters fortreffelighet.
jaf
   #56
 6,408     tromsø     0
fjellsprekk er sikkert ok. Bedre en diamantblad...Smidde kiler er kjempe enkelt å senke kjellermur med. Bor inn, legg inn 2 små motkiler, press ned hovedkile. Virkepunkt er langt inn i hull. Bruk mange kiler. (minst 3 stk gjerne 5) Bruker ikke gris og får den piano (syngende) lyden som på video. Selv om ørene går av virker kilene i årevis, hvis en ikke har det for travelt eller låner dem bort...Det er best å kile når naboen har festet hele natten og må ligge om morgenen å høre når grunnmuren sprekker under ham... Smile Først en brutal piano lyd i smidd-stål og så den ekle sprekke lyden..
  (trådstarter)
   #57
 31     Trondheim     0
Tror jeg går for "Ole-Brum metoden"! (Ja takk, begge deler). Først "en salve" med Fjellsprekk, og så fjellkiler.
Takk for engasjement og gode råd. Men det siste innlegget var ikke noe godt "salgsargument" jaf. Jeg deler soverom med kona over rommet  Smile

  (trådstarter)
   #58
 31     Trondheim     0
Da er bergnabb og fjell under gulv fjernet, med en høyde opp til taket på 2,80 m. Så har jeg fylt på med 15 cm grovpukk og 12,5 cm singel.  Planen er at jeg oppå der skal ha 5 cm trykkfast isolasjon, fuktsperre og 7,5 cm støpt gulv. Gulvet støpes 15 cm inn under hullet i grunnmuren (som er 17-25 cm dypt) og skal tettes med 15 cm Leca. Hulrommet bak Leca-steinen fylles med løs Leca, og event. Rockwool grunnmursplate.

Er det noen som vet om jeg bør forankre Leca-veggen i gulvet, eventuelt i berget bak? Hvordan gjør jeg i tilfelle det? 
Fjerning av bergnabb i kjeller - bilde.JPG - Odds
jaf
   #59
 6,408     tromsø     0
Jeg la duk, singel og betong fra pumpebil. Isopor over. Glava kaller det flytende gulv. Flytende gulv gir ikke kuldebro.fra Glava Flytende gulv i kjeller:

Om man vil ha en enklere løsning, er det mulig å legge EPS eller XPS på gulv med en sponplate over. Det er viktig å bruke EPS med høy trykkfasthet, min. Glava EPS S 150. Dampsperre legges over EPS/XPS. Deretter legges 22 mm gulvsponplater som trykk- og lastfordelende sjikt over. Deretter monteres ønsket overgulv.
Denne løsningen gjelder for bygg i risikoklasse 1,2 og 4 og brannklasse 1.
http://www.glava.no/bygg/isolering-av-kjeller/isolering-av-kjellergulv/