15,723    26    1  

Hvor bør membran ligge på terasse med støpt dekke?

 997     0
Har garasjetak som er av betong, og som skal brukes til terrasse. Det blir lagt isolasjon på dekket/taket og ett nytt dekke/terrassegulv på isolasjonen igjen. Det blir selvfølgelig også sluk i terrassegulvet.
I den forbindelse lurer jeg på hva som er beste løsning av:  :)

1 *Isolasjon, sveisemembran (og sluk), plast(glidesjikt), 5-7 cm fiberarmert påstøp og evt frostsikre fliser.

2  *Isolasjon, fiberarmert påstøp, membran (og sluk), frostsikre fliser rett på membran.

Signatur

   #1
 301     sørum     0
Hei.
Jeg ville gått for nr 1 da det er en løsning som har vist seg og holde når self ting blir gjort riktig.Vedr nr 2 så er denne nyere og ikke like utprøvd .Bare husk og legge isolasjonen med fall mot sluk så vannet blir borte.
Signatur
   #2
 212     Sør-Trøndelag     0
Jeg mener forslag nr. 1 er best; da får du beskyttet membranen med en gang etter den er lagt og påstøp er vel den beste beskyttelsen en membran kan ha. Jeg ville lagt ett lag 50mm xps opp membanen/ under plasten for å beskytte membranen under arbeidet med påstøpen.
Signatur
   #3
 410     Trondheim     0
Du bør ha membran rett under flisene utendørs både fordi det er en stor påkjenning for for underlaget å stå å bli vått/fryse og fordi du kan få problemer med div utslag på flisene som salt og alkalieutslag.

"Frostsikre" fliser ikke nødvendigvis gode nok for norsk klima de er teste under mye mindre krevende forhold og er beregnet for å holde i land der det kan bli frost noen netter i løpet av et år. Du må spørre på en seriøs butikk om de har erfaringer med den typen fliser du ønsker å legge utendørs, hvis ikke kan det hende du må meisle det opp igjen om noen år.

Det er meget krevende å legge fliser utendørs i praksis vil alle fliser som ikke har 100% limdekknig før eller siden bli sprengt løs/i stykker av frost. For å få 100% limdekknig må en bruke et flytelim og smøre begge sider dvs underlaget og flisa og selv om en gjør dette skal det godt gjøres å ikke ikke få noe luft under. Underlaget må være veldig godt om dette skal kunne gjøres uten veldig mye merarbeid. pga det ikke skal være noe annet en lim under flisa har en ingen andre justerin s mulighet enn å ta opp flisa igjen å legge på mer eller ta av litt lim.

Lurer også på hvorfor du skal ha fiberarmert påstøp? Hadde brukt vanlig armert betong kan legges ned til 4cm tykkelse (bare husk å si i fra at du skal legge den så tynt så de kan justere tilslaget). Regner med du mener fiberarmert avrettningsmasse når du skriver fiberarmert påstøp, det er nesten ummulig å legge avrettningsmasse med fall 1:50 og det er mye dyrere enn betong. I tilfelle du ikke viste det er det krav til minimum fall 1:50 over hele flaten.
   #4
 9,677     Kysten     0
Det som brukes endel i utlandet men ikke i norge synes jeg er en god løsning. De legger isolasjon membran snur en knotteplast plate med knastene opp og en fiberduk på så en veldig mager betong som vannet dreneres gjennom og flis på der igjen. Unngår frostsprenging på flisen og tar bort mye av vanntrykket på membranen. Slik må du ha i tillegg (mente sluk.) Smile
   #5
 3,955     0
Ett spørsmål vedr. dette....

Er det normalt å legge normalt bjelkelag med sponpl.elite som så blir dekket med sveisemembran - og deretter påstøp?

Hvem leverer slike sveisemembraner forøvrig?

På dette feltet er jeg så godt som blank....
   #6
 9,677     Kysten     0
I dette tilfellet blir det lagt på betong med isolsjon på betongen. Da blir det som ett kompakt tak. Sveisemembran kan legges på sponplategulv, jeg skal ha det men da er det ikke isolert. Lufting av konstruksjonen kan være et problem dersom det er boligrom under og isolert mellom bjelkene med difftett membran på.

Taktekkere sveiser membranene PVC eller asfaltmembran.
   #7
 3,955     0
jeg fikk anbefalt å ha lufting I selve konstruksjonen ... legge/lage ventiler i bjelkelaget slik at luften fikk forflytte seg - samt at man hadde tilfredstillende ventilasjon inn i bjelkelaget også..... vetta fxx hvordan jeg skal ordne akkurat det...

   #8
 410     Trondheim     0

Det som brukes endel i utlandet men ikke i norge synes jeg er en god løsning. De legger isolasjon membran snur en knotteplast plate med knastene opp og en fiberduk på så en veldig mager betong som vannet dreneres gjennom og flis på der igjen. Unngår frostsprenging på flisen og tar bort mye av vanntrykket på membranen. Slik må du ha i tillegg (mente sluk.) :)


Det finnes spesial betong uten finttilslag som drenerer meget godt fungerer nesten som lecakuler kan nok brukes de fleste steder der det er underliggende fall evt rett på bakken. Men er en forholdsvis ny løsning tror ikke jeg ville prøvd dette på huset mitt på noen år enda.
   #9
 9,677     Kysten     0
Kommer an på vindforholdene rundt huset ditt. Det som skjer i ett skrått tak er jo at varmluft stiger og forvinner i møne. På et flatt tak eller en terrasse så vil ikke det skje. Da kan du dra nytte av vindkreftene. Hvis du først legger en lekt som følger alle bjelkene og krysser over dem igejn med et nytt lag med lekter da vil luftingen kunne draes igenom fra minst tre sider og luftingen vil bli vesentlig bedre enn uten krysslufting.
   #10
 9,677     Kysten     0
"Det finnes spesial betong uten finttilslag som drenerer meget godt fungerer nesten som lecakuler kan nok brukes de fleste steder der det er underliggende fall evt rett på bakken. Men er en forholdsvis ny løsning tror ikke jeg ville prøvd dette på huset mitt på noen år enda."

Det er denne som brukes i utlandet. Ser nesten ut som leca. Hvorfor er du skeptisk hvis det legges på et plant underlag?