200    7    0  

Hvordan få fin vegg ved isolering og drenering.

 26     0
Vi har en ganske stygg vegg mot nord, som vi nå skal få fikset på.
Planen er å grave opp, isolere, utbedre drenering, og så isolere hele veggen.

Hovedspørsmålet er egentlig hvordan dette skal bli fint.  Veggen er veldig stor i dag (og stygg).
Har hatt en håndverker på befaring, og han foreslår å pusse hele veggen, (utenpå xps + netting)

Siden huset ligger så høyt i terrenget, så har jeg vurdert å få ha panel på store deler av murveggen for å få en "vennligere" utseende. Det som er panel idag, hadde jeg ikke tenkt å gjøre noe med. 

Har dere noen forslag? 

Ang den tekniske løsningen, så blir det xps og så knotteplast under bakken og xps og fibernett + pussing over bakken. Håndtverkeren sa at 5cm isolasjon burde holde, men jeg tenker jo at 10cm bør være minimum?
Og, er det smart å ha xps plater hele veien, eller bør det være billigere eps plater over bakken (hvor det ikke er trykk)
Hvordan få fin vegg ved isolering og drenering. - IMAG5318.jpg - Claus18
Hvordan få fin vegg ved isolering og drenering. - IMAG5088_2.jpg - Claus18

   #1
 2 720     Vestlandet     0
10cmer lurt når du først er i gang. Prisdifferansen totalt vert ikkje stor.

Eg la xps på alt under bakken og over bakken. Eg ser for meg at ettersom den er ein del hardare, er ikkje pussen så utsatt for skade/avskalling, ved støt o.l. over bakken.
Signatur
GR
   #2
 791     Rogaland     0
I dag anbefales maksimalt halvparten av isolasjonen på innsiden av en murvegg (gjerne alt utvendig). Det er selvfølgelig for å unngå kondensdannelse på innsiden. Har hatt samme problem selv, pussen sprakk opp og det så ikke bra ut. Har nå 70 mm glava på innsiden og 100 mm EPS og grunnmurspapp (knotteplast) på utsiden. Smile

Jobben er den samme enten du bruker 50 eller 100...
TSt
   #3
 7 099     0
Det er jo plass til 10 her, må jo ha noe beslag e.l. på toppen uansett. Bruker en plater uten fas forskyves skjøtene men XPS har ofte det. Dekke den godt til med puss pga brannfaren.
  (trådstarter)
   #4
 26     0
Da blir det nok 10cm.
Men må bare finne ut hvordan jeg gjør med utekrana. Kommer ikke til innefeste Sad

Og en annen ting, hvor viktig er det at veggen (under bakken) er åpen og tørker før man legger på xps? En leverandør så tre uker lufting, men har mistanke om at den billige leverandøren ikke planlegger dette i det hele tatt..
TSt
   #5
 7 099     0
Det kan være lurt med lufting når en har isolasjonen inn mot muren og grunnmursplast utenpå. Det fordi selve muren tørker opp litt dårligere på denne måten.
   #6
 10 360     Akershus     0
Muren tørker i veldig liten grad utover uansett. Knotteplasten gir et lite mellomrom der fukt som kondenserer kan renne ned i dreneringen. Knotteplasten skal avsluttes med tett list øverst, og det er ingen som helst sirkulasjon av luft mellom vegg og knotteplast. En slik sirkulasjon ville i det meste av året uansett bare ført til mer fukt, da varm og fuktig luft ville kondensert nede i den kaldere bakken.
Signatur
TSt
   #7
 7 099     0
Det er derfor de har kommet til at det er best med isolasjonen på innsiden av knotteplasten. Men plater direkte på veggen gjør at denne tørker lite. Men er det gravd opp så vil det jo tørke opp hvis det står åpent. Så er det vått så skader ikke dette.