33,727    11    10  

Isolere gulv over krypkjeller

 5     Trøndelag     1
Hei alle,
etter noen kalde vintre med dertil kalde føtter må jeg nok krype til krypkjeller'n  Cool og se på muligheter for å isolere gulvet nedenfra. Veldig usikker på hvordan og ikke minst hva som bør brukes her. Er derfor veldig mottakelig for tips av dere ekspertene:)

Rommet på bildene er ca 4x3m og det varierer mellom 60-90cm under gulvet(taket).
Det er ikke cc60 mellom bjelkelagene...

Det er tørt og fint, og veldig luftig når jeg var der inne isted. Skjønner godt at det blir kaldt her ja.

Hva er enklest å gjøre med dette slik det er? I tillegg til å isolere selve gulvet, bør jeg også legge isopor mot mur?
Isolere gulv over krypkjeller - kryp1.JPG - 911gt2
Isolere gulv over krypkjeller - IMG_0363.JPG - 911gt2
Isolere gulv over krypkjeller - kryp3.JPG - 911gt2

   #1
 1,725     Trondheim     2
Det første du bør gjøre er å fjerne alt drit du har liggendes på bakken, organisk materiale slik som det er der , er be om muggproblemer.

Plast og isopor/XPS på bakken, støp over(forhindrer rotter + fukt fra bakken) , ev. XPS rundt veggene. Da kan man redusere ventilasjonen noe da temperaturen i krypkjelleren stiger (mindre risiko for kondensering om sommeren)

MVH
Sakke
  (trådstarter)
   #2
 5     Trøndelag     0
Hehe..joda all "drit" som du sier skal selvfølgelig bort. Etterlatenskaper fra forrige eier som ligger der.
Det var mest løsning på gulv-isolering jeg var mest ute etter da. Grunnen har jeg noenlunde klart for meg ;)

Ser at Rockwool har noen plater som kan skrus fast..? RockVegg..slipper kanskje å lekte ned da..noen med erfaring fra disse?
   #3
 1,725     Trondheim     2
Problemet med  å isolere gulvet er at du da senker temperaturen i krypkjelleren, dette øker risikoen for kondens på sommeren.  Gjennom å ta opp temperaturen i selve krypkjellen på vinterstid gjennom isolasjon i grunn og vegger så får du varmere gulv også....

ANnet alternativ er å skru opp f.eks rockwool plater eller ev  XPS i undersiden av gulvet, da senker du tempen i selve krypkjelleren (mindre varmetap fra rommet over) ikke et problem på vinteren, men krever litt andre løsninger på sommeren.

Krypkjeller er et vanskelig tema.....

MVH
Sakke
  (trådstarter)
   #4
 5     Trøndelag     1
okei, da skjønner jeg mer av det første svaret, takk for tips :)

Ja krypkjeller er vanskelig, i dette tilfellet har det stått slik siden -86 og det finnes ikke antydning til fukt eller råte, bare iskalde gulv om vinteren. Uansett skal jeg tenke meg godt om før jeg gjør noe.
   #5
 1,725     Trondheim     1
Ja, det er det som er litt av roblemet. Hvis du ikke har problem nå, så kan du fort få det når du endrer noe.... vanskelig å  gi noe entydig svar. Tips: søk på svenske sider, det finnes en del arbeider/materiale runt "krypgrund" å få tak i  "efterisolering av krypgrund" kan vara bra start på søk...

MVH

Sakke
   #7
 8,022     Bærum     0
Jeg isolerte vår krypkjeller med 10cm EPS. Målinger gjort før og etter viste knapt noen endring av luftfuktighet.

Selv om en krypkjeller er kjøligere enn omgivelsene om sommeren er det ikke slik som mange inbiller seg at det er iskaldt der nede og at varm sommerluft som plutselig strømmer inn gjennom ventilene finner det for godt å kondensere på blanke overflater.

Temperaturen i krypkjelleren stiger om sommeren og synker til en minimumsverdi om vinteren - uavhengig av hvor kaldt det er ute. Jordvarmen gir et varmetilsig som gjør at det alltid er plussgrader nedi der.

Det er mye større temperaturforskjell mellom krypkjeller og utemiljø på en kald vinterdag enn en varm sommerdag.

I skrivende stund har vi 18 grader ute, og 12 grader i krypkjelleren her. Luftfuktigheten ute måler jeg til 63% og i krypkjellerens fuktigste område måler jeg 67%.

På varme sommerdager med dagtemperaturer på 25 grader over lengre perioder stiger temperaturen i krypkjelleren enda mere. Differansen i temperatur  sommerstid mellom utemiljø og krypkjeller er ikke nok til at forskjellen i luftfuktighet avsettes som kondens.

Slik TS beskriver forholdene i aktuell krypkjeller ville ikke jeg kviet meg for å isolere 10cm i alle fall.


   #8
 13     Lyngdal     0
Er det vanlig og bruke isopor som isolasjon der? Jeg skal til med samme selv og tenkte bare bruke glava?  ???
   #9
 1,806     Trondheim     1
isopor/ XPS / EPS må dekkes inn i brannisolerende materiale.

Synes forslaget med Rockwool plater skrudd i taket, men man dekker disse med vindsperre / isbjørnpapp fra undersiden kan fungere godt.
   #10
 8,022     Bærum     0
Jeg har etasjeskille av betong, så jeg hadde ingen betenkeligheter med å bruke isopor. Men også med et etasjeskille av tre har du helt andre problemer den dagen ilden har spist seg gjennom gulvet og isoporen antenner. Er du ikke ute av huset lenge før det er du uansett dau.