tcp
   #11
 990     0
Når vi første er inne på dette temaet så lurte jeg på om noen har gode råd :

Jeg har lagt 5 cm inntil mur og knotte plast uten på isoporen.
Skal gå med isoporen helt opp til kledningen. Hvor dan løses overgangen med puss og knotteplasten. En kan jo ikke pusse over knotteplasten(dette har vel med at det skal kunne være lufting mellom isoporen og knotteplasten) ?


   #12
 22,342     Akershus     0
Jeg har avsluttet med "platonlist" (husker ikke helt hva den heter) og pusset isolasjonen over denne.
tcp
   #13
 990     0

Jeg har avsluttet med "platonlist" (husker ikke helt hva den heter) og pusset isolasjonen over denne.


Har du bilder av prossessen/ferdig ?
Hadde vært fryktelig takknemmelig for bilder her  :-\
Gjorde du dette selv eller fagfolk ? I tilfelle fagfolk, pris ?


   #14
 22,342     Akershus     0
Har dessverre ingen bilder nå, men hvis jeg husker skal jeg ta et bilde eller to.

Dette ble gjort flere ganger av forskjelige folk. Jeg har pusset litt selv på isopor og brukt andre. Jeg har mye erfaring med mur og puss, men jeg mener at de fleste skal kunne klare det. Det er viktig at platene festes godt til veggen, ellers vil pussen kunne sprekke ved belastning. Videre er det viktig at det brukes puss som hefter godt på isopor. Jeg/vi har brukt mye forskjellig så det skal ikke være så vanskelig å få noe til å sitte, men dette bør du ta opp med de som skal gjøre det eller selge deg pussen.

Det er også viktig at pussen armeres. Her er det også mye å velge mellom.
   #16
 31     0
Sjekk bloggen min (http://bolig.bergslokken.no/default.aspx?p=2). Vi har benyttet 25 cm Thermomur fra Jackon på huset (hvor vi nå har bodd i ett år). I disse dager bruker jeg Thermomur på den nye garasjen. Et perfekt byggesystem, etter min mening. Bare å passe på at det er riktig satt opp og stivt nok før fylling av betong, så går dette greit. Til et bolighus ville jeg kanskje fått et firma til å gjøre jobben.
Vet ikke hvor du holder til, men Byggstarter (http://www.byggstarter.no) fra Østfold gjorde jobben for oss. Veldig fornøyd med de.
   #17
 22,342     Akershus     0

Kan det armeres med hønsenetting ?
Je det kan brukes hønsenetting. Jeg har brukt dette selv, men det kanskje litt ut. Det fungere når det brukes tykk puss.

Det er vanligere å bruke glassfiber/plastnett og tynnere puss. Dette kan du få meget pent hvis du avslutter med edelpuss. Det vi brukte ble kjøpt i utlandet, men det finnes nok her i landet også.

   #18
 1,110     Oslo / Østfold     0
Kjøpte et hus for 3 år siden, femtitalls. Var klar over at det var fukt i kjeller med svært råteangrepet innerkledning. Ble av megler anbefalt drenering og grunnmursplast (knotteplast). Første vinter brukte jeg betydelig strøm for å holde temperaturen over frysepunktet. (Bruker huset som fritidsbolig). Fant en anbefaling om grunnmursisolasjon. Ringte Jackon som gav særdeles god service. Flere forklarende samtaler pr. telefon med en ingeniør. Gravde rundt huset første sommer. La nye rør (med spylegren på hvert hjørne, samt også insp.kom),ny drensmasse og JACKON grunnmursplater med fiberduk. Spanderte 10cm. plater under grunn. Hadde problem med de medfølgende festeanordningene. satt ikke i platen eller løsnet fra veggen. La i stedet et bord horisontalt med stempling mot grøftesiden. Limte platene sammen. Stod slik et par måneder før tilbakefylling. La fiberduk mellom drensmasse og fyllmasse. Første vinter var fortsatt disse platene helt opp til kledningen. Merket klar bedring i kjeller. Vannet som rant inn over gulvet i vårsmeltingen ble borte. Ikke lenger nødvendig med oppvarming. Varmelekasjen fra vv-berederen er tilstrekkelig for kjellerens 60 kvm. Neste sommer ble platene kappet i bakkehøyde, monterte overgangslist og Jackon plater 5cm. 200 kg (rosa) fra grunn og opp til kledning. Dette fordi 10cm. bygging på grunnmuren gikk dårlig sammen med kledningen. 5cm. passet bedre da grunnmur og kledning nå flukter. Limte disse platene med fliselim samt også 6 bolter/store skiver pr.plate. 200 kg.slik at skivene ikke skulle trekkes gjennom. Rubbet platene godt med stålbørste før pussing med Heydi fiber. Brukte opptrekkerbrett, la samtidig inn glassfiberarmering som ble slettet med brettet. Etter et døgn ble nok et lag Heydi fiber lagt på. Fulgte fremgangsmåten etter databladet. Seiset med Heydi KZ. Til slutt rullet jeg 2 "strøk" med Heydi hvit. Har nå stått vel et år, finner ikke sprekker eller riss. Kjelleren er tørr og temperaturen over frysepunktet uten oppvarming. Det negative må være at jeg i dag, etter varmeperioden, fortsatt bare har 14 gr.C i kjelleren. Kan skyldes at jeg ikke har noen ventiler åpne. Har installert absorbsjonsavfukter som gir meg konstant 60% rel.fukt. Dumt da å ha åpne ventiler når utefukten passerer 80-90. Men jeg har jo bad i denne kjelleren så 14 gr.C føles kaldt. God isolasjon er det i allefall i disse platene. Vannet holder de også ute.
Siste redigering: Friday, June 27, 2008 11:39:43 AM av akeleie