519    20    1  

Legge glassplate under peisovn

 29     Storslett     0
Hei!

Vår 2-åring var uheldig og mista noe tungt på glassplata under peisovnen som gjorde at denne følgelig gikk i tusen knas. Vi har funnet ny erstatningsplate, men utfordringa er hvordan man da får denne skvisa under ovnen igjen? Spesielt siden denne også skal/burde ha silikon for å tette.

Hvordan går man frem for å gjøre dette? Røret fra ovnen er vel både limt og føringa inn i pipa er jo sikkert også gjort noe med som gjør det ganske lite reversibelt å foreta denne operasjonen? Noen tips?

   #1
 3 089     Akershus     0
Normalt er ikke dette festet, det er bare tredd i hverandre. Har opplevd både det dere har opplevd og fjernet ildsteder i forbindelse med eksempelvis nytt gulv. Dersom det har sittet siden Gammel-Eriks tid, kan det sitte som f...

Normalt skal det være fullt mulig å trekke ildstedet frem på gulvet og trekke ut stussen fra ovnen som går inn i røykrøret inn i pipa...


.Thag
Signatur
HSt
   #2
 25 389     Lillestrøm kommune     0
Normalt er det en glassfiberlisse som brukes til å tette mellom rørene men jeg ser av tråder her at noen bruker ting som egentlig er beregnet på andre ting (feste av dørpakninger osv)
  (trådstarter)
   #3
 29     Storslett     0
Her er bilder av dette røret:

Legge glassplate under peisovn - 20191202_120435.jpg - mflage

Synes det var mye mørtel og greier her til at det virker spesielt smart å bare dra ut stussen her.?

Legge glassplate under peisovn - 20191202_120451.jpg - mflage

Her er slik røret ser ut opp fra peisovnen.
   #4
 101     1
Æsj, det der er jo ikke spesielt forskriftsmessig utført.

Opp til deg hvor mye du har lyst til å gjøre ut av jobben. Du kan prøve å forsiktig løfte hele peisen en halv centimeter så du får løs platen under og satt inn en ny en, eller sette i gang prossessen med å sørge for at pipegjennomføringen er forskriftsmessig utført. Da må hullet utvides to centimeter, innmuringsstuss monteres, så kan eksisterende rør tres inn i denne. Fordelen med å gjøre det skikkelig er selvfølgelig at det er vesenlig enklere å flytte peisen i fremtiden.
   #5
 2 581     I huset mitt     0
Det der så ikke bra ut nei.
Det er jo en grunn til at det skal brukes røykrørsinnføring i piper, røykrøret ekspanderer jo i varmen, etc så den installasjonen der ser ikke forskriftsmessig ut nei.

I tillegg så er det jo grist med pakningsmateriale på røykrøret opp fra ovnen, så gjør man om på dette så kan det bli veldig pent etterpå.Wink

Her er eks på hvordan røykrøret skal føres inn i pipa:
https://byggebolig.no/peis-ovn-pipe-brannmur-brensel/hvor-langt-inn-skal-et-roykror-inn-i-en-roykrorsinnforing

Ved ordentlig løsning på røykinnføring i pipa så kan ovn dras frem/flyttes lett ifm vedlikehold eller uhell som oppstått for trådstarter med den glassplata under.
  (trådstarter)
   #6
 29     Storslett     0
Æsj, det der er jo ikke spesielt forskriftsmessig utført.


Forskriftsmessig? Lukter jeg fagfolk og $$ her? Hvem er det som gjør slike jobber?
   #7
 101     0
Du gjør dessverre ikke det.

Murere gjør forøvrig slike jobber.

.. Og glade amatører. Har murt inn innmuringstuss her hjemme, og til naboen, av alle ting. Det er ikke veldig vanskelig, men noe grisete. Proft kjernebor i riktig størrelse er sikkert også praktisk, men ikke noe man akkurat plukker med seg på jernvaren for en engangsjobb.

Fordelen med å gjøre det skikkelig er som tidligere nevnt at pipa di ikke sprekker i fremtiden, og at å løsne ovnen for ulike grunner er trivielt.

TSt
   #8
 7 485     0
Det er ikke noe problem å gjøre det selv men det tar tid. Men kan være at det er røykinnføringsstuss men at de har burt helt inn mot yttermantel etterpå rundt røret. Det kan vi ikke se.
   #9
 101     0
TSt tja, det lar jo seg gjøre, men det er usannsynlig med tanke på det flaket med puss som har løsnet fra røykrøret. Har sett den før, og da var håndverket tilsvarende tvilsomt lenger inni pipa..
TSt
   #10
 7 485     0
En kan ikke konkludere med dette, men løfter en frem ildstedet kan en kjenne gjennom røykrøret om det iallfall ser og følges ut som om det er koblet til innermantel. Selv fant jeg et 3/4 slått hull i innermantel på ene ildstedet og andre ildstedet var det murt en firkantet sak inntil. Så hos meg er det første ildstedet remontert med godkjent røykrør og andre hullet er blendet siden jeg uansett vil ha høyt røykrør her på et nytt ildsted.