13 982    12    0  

Liten betongmur i hagen og bygging av forskaling

 212     0
Hei.
Skal lage en mur i hagen på ca 50 cm høy. Den blir nesten ikke synlig så tenkte bare å finne frem blandemaskinen og kjøpe noen sekker med sement og støpesann. Men er det noen som vet hvor langt jeg kommer med en sementsekk?
Litt kjipt å ikke kjøpe nok når jeg setter i gang.
Tenkte å ha den på ca 15-20 cm.
Så må det vel også bygges en litten forskaling. Hva er greit material til å bruke her. kommer vel ikke til å bruke det så mange ganger, så har ikke lyst å betale allverdens.

slt
   #2
 699     0
Blandingsforhold ca 1 : 4 er greit for hagemur, men gi blandingen noen minutter ekstra i maskinen når så høyt grusinnhold.  En sprut Zalo i blanderen gjør betongen mer plastisk og reduserer vannbehovet (sterkere betong).
sementsekk og bygging av forskaling. - Blandetabell-1.jpg - slt
   #3
 21 499     Enebolig     0
Er det ikke like greit å kjøpe sekker med ferdigblandet til en såpass liten mur? Fylle på litt med steiner og jern.
gas
   #4
 140     0

Blandingsforhold ca 1 : 4 er greit for hagemur, men gi blandingen noen minutter ekstra i maskinen når så høyt grusinnhold.  En sprut Zalo i blanderen gjør betongen mer plastisk og reduserer vannbehovet (sterkere betong).Det er vel ikke helt riktig at en sprut zalo gir sterkere betong? Du skal være veldig forsiktig med å tilføre såpe i blandingen, fordi det tilfører luft. For mye luft gir en svak betong, tenk deg en stratos.
Det blir gjort av murere fordi mørtelen blir lettere å jobbe med når man murer tegl, men det er kun snakk om små mengder.

Det er bare å arrestere meg hvis jeg tar feil  Smile
   #5
 22 352     Akershus     0
Små luftporer kan faktisk gjøre betongen mere frostbestandig.

Luftbobler er ikke bra. Disse fjernes med vibrator.

Zalo i betong har jeg ikke erfaring med...
  (trådstarter)
   #6
 212     0
Her var det mange tips men (alltid et men ;D)
Den tabellen du heviste til sa meg egentlig ikke så mye. Menes det at den "blandingen" gir 75 liter betong?

Ang hvor lang muren blir, så er det ca 4 meter lang, ca 50 cm høy og 15 cm tykk.
   #7
 899     Bergen     0
Du trenger da 300 l betong.  Da trenger du ca 23 stk 25 kg  sekker tørrbetong. Eller 3 stk 40 kg sekker sement + 270 kg sand + 240 kg stein.

slt
   #8
 699     0
Det er vel ikke helt riktig at en sprut zalo gir sterkere betong? Du skal være veldig forsiktig med å tilføre såpe i blandingen, fordi det tilfører luft. For mye luft gir en svak betong, tenk deg en stratos.


Zalo brukes her som plastiserende tilsetningsstoff. Det gjør at en kan redusere vannmengden, øker synken og forbedrer bearbeidbarheten.  Mindre vann gir bedre v/c (vektforhold mellom vann og sement) og sterkere betong.
Tilførsel av Zalo bidrar til å fjerne luft fra blandingen (bedre synk).  (Stratos er tilført luft, ikke Zalo)
Ulempen er at festeevnen til visse overflatebehandlinger ikke blir optimal uten grundig skylling evt. syrevask og/eller priming.
  (trådstarter)
   #9
 212     0

Du trenger da 300 l betong.  Da trenger du ca 23 stk 25 kg  sekker tørrbetong. Eller 3 stk 40 kg sekker sement + 270 kg sand + 240 kg stein.


Prismessig så kommer jeg vel best ut med sement, sand og stein?

og så var det forskalingen. Hva anbefales å bruke til dette?
   #10
 212     Sør-Trøndelag     0
Har du ett grustak slik at du kan hente tilslaget selv med en henger, så er det helt klart billigere å blande selv!

Jeg må si jeg aldri har hørt om bruk av Zalo, og effekten er der nok, men om det er "forsvarlig" vet jeg ikke. Jeg kan se for meg at det ble brukt av murere, men i betong? Mulig det..

Jeg gikk til innkjøp av en dunk SP-tilsetningstoff (super plastiserende), og der jeg kjøpte det var det overaskende billig; tror jeg betalte 100-150 for 10liter (dette var hos Trondheim mørtelverk).. Og man bruker ikke mer enn ca 1-2dl pr 100L betong.. Så det er jo litt overkill mtp mengde, men du kan jo forsøke å finne pris og vurdere selv. Som slt skriver blir betongen sterkere, mye sterkere, da vannmengden har alt å si for betongstyrken.
Signatur