87    6    2  

Male taket i garasjen (lecaplank)

 2     0
Hei! Lurer på om noen har råd til valg av produkter og fremgangsmåte for maling av tak av lecaplank. Veggene er lecablokker som jeg har tenkt å pusse med Hey'di hvit for å få det slett og fint. Når det gjelder taket er jeg usikker på om det lar seg gjøre å pusse, eller om man bare burde male med murmaling? Eller er slemming et alternativ?

Taket var tidligere ikke tett, så det vises saltutslag i tak og vegger. Dette skal nå være helt tett, og har fått tørke en god stund etter det ble lagt Protan membran.

Råd tas i mot med takk!
Male taket i garasjen (lecaplank) - IMG_1999.jpg - kthoring

   #2
 5 130     Akershus     0
Nå er jo normalt leca noe av det mest takknemlige å behandle. Vanlig puss eller slemming sitter som bare det, samme med maling. Jeg behandlet min mur kun med vanlig jotaplast, matt, sto i flere tiår uten problem. Når det gjelder å dekke flekkene i taket er jeg mer usikker, tror ikke vanlig maling dekker dette uten gjennomslag. Du bør antagelig bruke maling beregnet på flekker, som sperregrunn av et eller annet fabrikat. Er taket tett, kan du bruke rimelig takmaling utenpå dette.
HSt
   #3
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Er alt knusk tørt så er det mye maling som fungerer med f.eks Jotaplast er en kjempe tabbe hvis det bare er et snev av fukt (f.eks kapilært oppsug)
   #4
 298     Rogaland     2
Syns du må ta utganspunkt i at det ikke alltid vil være tørt. Så prøv Silikat, eller hvit pustende slemming.

Signatur
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Takk for råd!

Det er sikkert lurt å anta at det ikke nødvendigvis er 100% tørt, selv om taket nå er tettet. Spørs om slemming eller kalkmaling er tingen, tror dere dette vil dekke flekkene? Er det særlig forskjell i finishen mellom feks. Hey'di Hvit slemming og Hey'di kalkmaling?
   #6
 298     Rogaland     0
Begge bør ta flekker, men holder en knapp på slemmingen.
Signatur