12 811    27    0  

Membran - Garasje i to plan

 11     0
Hei!

Vi driver og innreder garasje i to plan (mekkeverksted under). Vi har nå kommet så langt at vi skal legge isolasjon og støpe påstøp på betongelementene. Vi vet at vi må ha en eller annen form for membran for å hindre vann i å trenge gjennom, men hva? Har vurdert følgende:

Vanlig plastfilm (dobbelt lag) på betongelementene og isolasjon og betong oppå
Smøremembran og duk på betongelementene og isolasjon og betong oppå
Maxbo anbefalte et produkt kalt Betongtett som smøres oppå påstøpen og treneger inn i betongen og tetter den. Jeg kontaktet produsenten og han sa det skulle fungere ypperlig i en garasje! Litt skeptisk, det høres jo flott ut men.
Ordentlig membran som sveises eller vilkes sammen. Dette er dyrt synes jeg...

Noen tips?
Siste redigering: 30. mai 2008 22:37:28 av ian928

   #1
 22 352     Akershus     0
Skal du ha membran mellom etasjene eller over garasjen? Hvor mye fall er det?
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Vi skal ha membran eller ihvertfall en form for tetning mellom etasjene. Det blir parkert biler i øverste etasje som vil dra med seg snø og vann og vi vil ha et mekkeverksted under.
   #3
 22 352     Akershus     0
Det burde holde med god/vanntett betong og fuktsperre/sealer hvis du har fall.
  (trådstarter)
   #4
 11     0
Høres glimrende ut! Hvor mye fall må vi ha tror du? Det er ganske langt, over 8m fra bakvegge og frem til porten. Holder 1cm/m? Mer enn det begynner å bli problematisk synes jeg...

   #5
 22 352     Akershus     0
Jeg har ca 1 cm/m i min garasje og det funker fint. Jeg har plasstøpt dekke og har ikke behandlet det med noe. Ikke noe vann har dryppet ned.
   #6
 4     0
Enig med at 1cm/m holder, men du bør absolutt stålglatte gulvet. Det vil du ha igjen for senere med tanke på rengjøring samt at overflatevann renner letter av. Fuge inn mot vegg må du selvsagt tette med en god fugemasse som tåler eventuelt olje og diesel.

   #8
 409     trøndelag     0
jeg har betong dekke som tak over garasjen,bestilts vanntett betong fungerer supert. er 100% tett. det vart stålet med helikopter 5-6 ganger til det vart blått.
men jeg skall smøre det med epoksy senere for renholdets skyld,
dekket er 20cm tykt Wink
  (trådstarter)
   #9
 11     0
Hei og takk for mange gode tips! Har flere spørsmål:

1 Er det stor prisforskjell på vanntett og vanlig betong? Hva er betegnelsen når jeg skal bestille?
2 Er det håpløst å pusse med vanlig brett? Har pusset en trapp for hånd før, det tok mange timer og var et slit, dette er 70kvm Shocked Har faktisk et steingammelt helikopter som en entreprenør satte igjen hos oss (med Sachs-motor!) Min bror prøvde å bruke det, men det var sånn kast i det at han ga opp. Bør jeg prøve å reparere dette kanskje? Kjekt å ha da!

Når det gjelder tetting mot veggene har jeg lagt opp beslag som jeg skal støpe mot. Tenkte å fuge med silikon mellom beslaget og betongen.
   #10
 22 352     Akershus     0
Du bør være kjapp på labben hvis du skal pusse. Husk at betongen blir hard. Hvis det er varmt kan det gå fortere enn du ønsker. Jeg vil tro at B30 er tett nok, men hør med betong leverandør. De all slags tilsettningstoffer så de kan lage en betong som passer til deg og ditt bruk.