39,945    12    12  

Minimum tykkelse betongplate

 58     2
Hei.
Noen som vet hvor tykk en betongplate i et hus må være?
Skal støpe ned varmekabeler, og vil ha en passe rask regulering av dem.
Huset har ingen bærende vegger vist det har en betydning.

   #1
 425     2
Er det plate på mark du mener? Denne bør ikke være tynnere enn 100 mm for en bolig ihht byggforsk, men 80 mm blir en del brukt. Har også sett at er blitt støpt ned varmekabler i bare en 50 mm plate. Men kan ikke gå god for at dette holder over tid.
  (trådstarter)
   #2
 58     0
Det er plate på mark jeg mener ja. Er det noen som har erfaring med 50 mm plate? Har 100 mm plate med kabeler i nå og det er veldig treigt og regulere.
jaf
   #5
 6,305     tromsø     1
På nytt er det vel mulig med 20cm-30cm isopor og ingen støp...http://www.glava.no/bolig-fritidsbolig/konstruksjoner/gulvkonstruksjoner/overgulv-direkte-pa-polystyren2/
Legg isopor rett på avrettet sand. Raskere gulv for å kunne endre tempratur får du ikke, en panelovn er nok. Gulvarme kan legges øverst som vannrør i isopor.....det finns tråder om det. Å støpe 10cm gulv med kabel er vel ikke vanlig, da legger en isolasjon i  mellom og varme i øverste lag.....
  (trådstarter)
   #6
 58     0
Fin fin den løsningen. Men nå ønsker jo jeg og bruke varmekabel. Er 50 mm plate er ok? Eller finnest det bedre måter som ikke er fordyrende?
jaf
   #7
 6,305     tromsø     1
Vannvarme i øverste isoporlag med ferdige spor i...eller varmekabel med avrettningsmasse....over isopor...Ingen støping nødvendig

   #9
 1,231     Bergen     2
Slenger meg på denne tråden.

Jeg planlegger 5 cm isolasjon og 10 cm plate i en garasje, og 10 cm isolasjon og 5 cm plate i tilstøtende verksted (som skal holdes noe varmere). Forskalingssnekker sa det gikk fint med 5 cm når jeg ikke skal kjøre biler inn der (støpes om noen uker).

Begrenser tykkelse på isolasjon+plate for å vinne takhøyde og for ikke få altfor høy kant inn i garasjen.
   #10
 40     Østlandet     1
Man kan etablere ulike tykkelser på isolert gulv på grunn. Her ønskes det så tynn påstøp som mulig pga rask regulering av temperatur. Men er ikke en rask regulering unødvendig? Er det ikke slik at man stiller inn termostaten på romtemperaturen på feks 18 grader så holdes den tempen uavhengig av tykkelsen på betongen? Jeg trodde det bare var en fordel å ha litt tykkelse på betongplata, da får man også mer nytte av betongens gode termiske egenskaper? Man kan feks la kablene varme på tider av døgnet når strømmen er billig og så holder betonggulvet varmen i x antall timer mens strømmen er dyr? Mulig en elektriker kan svare bedre på dette.
Vedr praktisk tykkelse på gulv av plasstøpt betong så skal gulvet armeres med 5-6 mm armeringsnett. Nettene legges med overlapp og enkelte steder blir det da 4 nett i tykkelse (i hjørnene) som da bygger en del i høyde. Armeringstykkelse + varmekabler + en 15 - 20 mm overdekning av armering på underside og overside gjør at betongen min får denne tykkelsen: 20+20+5+20=65mm (20 bet under arm+4 lag arm der 4 nett møtes+5mm varmekabel+20mm overdekning)
Signatur