#41
 997     0
Tror ingen kommer opp mot 700kN/m2 på et hus. det tilsvarer jo 70tonn med belastning, og det er jo nesten et halvt hus. Nå er vel riktig nok vedvarende belastning på xps700 noe lavere, men tipper xps200- 300 er mere enn nok.

Jeg legger xps400 under innvendige bærevegger og punktlaster. Kunne ha gått for xps200 de fleste steder, men ett av punktlastene kommer i grenseland for vedvarende belastning for xps200 og fikk en grei pris på xps400 og da gadd jeg ikke kjøpe forskjellige typer. Legger 10cm xps under bærevegger og 30cm s80 i gulvet.

Er litt usikker på hvor jeg skal plasere plasten, ser fordelen med å legge den beskyttet mellom isolasjonslagene, men har hørt at det legger seg mye mere fukt i gulvet under støyping. Fukten trekker ned i mellom isoporen og trenger lang tid på å komme seg ut. Og da kan man få "sickbuilding" syndrom, eller hva det nå heter... Er i allefall viktig å la gulvet tørke ordentlig før man legger overgulvet/parkett o.l

Et spørsmål... Er det ikke en fordel å støpe gulvet med SKB? må vell være best om betongen er så tynn at den flyter seg nesten i vater selv? Noen som vet hvilken betong som egner seg best til gulv?
Signatur

   #42
 22,342     Akershus     0
Vanlig betong flyter som bare det hvis du bruker vibrator, men steinene kan stikke litt opp hvis det ikke glattes.

   #43
 18     0
Hos oss ble det gjort slik:
pukk
10cm Jackopor isopor
0,2mm plast
10cm Jackopor
rør til vannbåren varme
armeringsnett K131
7cm betong med fiber

Der pipa skal være og under støttevegger skjærte jeg meg ned til pukken med motorsag. ca 60cm mellom hvert kutt(rektangler, for da er det lettere å få ut bitene) dette ble gjort før rør og armeringsnett ble lagt... ;D
   #44
 822     Ullensaker     0
Gulvbetong bør ha en synk på 20-22 hvis du ikke skal støpe med fall. Denne er meget flytende. Ingen poeng i å bruke SKB på gulv hvis det ikke er veldig tett med armering da. SKB er dyrere.
   #45
 997     0
Hvor høyt må armeringsnettet være i gulvet? Kan jeg legge det på 2cm stoler også legge 20mm vannrør med 3cm overdekkning på røra? armeringsnettet kommer da 2cm fra bunn og 5cm fra topp av støp.
Signatur
   #47
 5,112     Troms     0
Henger meg på her. Vi har akkurat ferdig med grunnarbeid for å støpe såle. Vi har brukt S80 isolasjon fra Sundolitt, samt 5 cm Bewi isolasjon med utfresning for vannrør.

Det hele blei slik:

10 cm S80 isolasjon Sundolitt, 0,2mm plast, 10 cm S80 Sundolitt, 5 cm Bewi isolasjon med spor for pex vannrør (Roth 16x2mm).
Totalt blir det da 25 cm markisolasjon. Over her kommer armeringsnett 12mm og en 5-6 cm betongstøp. Bærevegg rett på 10cm isolasjon (skjært vekk 15 cm).

Virker solid spør du meg.
Signatur

   #48
 57     Sandnessjøen     0

Skal i gang med dette sjøl nå umiddelbart og kommer til å legge:
-10 cm s80
-plastduk
-10 cm s80
-vannrør
-armeringsnett

Under bærevegger legger jeg 5 cm trykkfast isolasjon og armerer med Ø 10 kamstål som jeg har til overs. Evt Ø 6 mm hvis jeg må kjøpe mer.

Men jeg lurer på?
Kan man legge tur og retur rør for vannbåren varme i støpen under bæreveggene??
Eller må disse gå i døråpninger?

Noen som har svar? Nei lurer veldig på det samme. For jeg har gjort det

   #49
 35     Alta     0
kan jo være en fordel med mere betong,dvs mindre isopor under bærevegger, bæringer etc. vi bruker å lage utsparinger der i allefall.
mener om du bruker flytbetong, så lønner det seg om armeringa ligger i øverste del av betongen,for best resultat. ikke heelt sikker men.
ville nok ikke hatt no mindre enn 8cm støyp. men nu vet ikke æ kosn den fiberarmerte betongen e.
   #50
 35     Rogaland     0
Jeg var og kikket på et hus under oppføring her endag og de hadde en løsning jeg likte:

Under alle bærevegger hadde de støpt en 40cm bred såle rett på grovpukken. Toppen på denne var i høyde med toppen på grusen. Oppå denne var den satt på 20cm høye "isopor" forskalingsblokker som seff var fylt med betong og sikkert armert.

Dermed fikk de ingen (eller ihvetfall veldig liten) kuldebro.