22 891    27    0  

Porebetong og Ytong Energy+

 17     0
Hei,
Ser Ytong lanserer Energy+ blokker nå på våren. Vi er i startfasen på planlegging av husbygging og må si at jeg syns porebetong virker interessant (har lest de fleste trådene her på forumet og det som finns på nettet).

Er det noen som har erfaring med å bygge i porebetong (ser det har stoppet litt opp i en annen forumpost)? Det som jeg er mest skeptisk til er at så vidt jeg har forstått så må de beskyttes mot fuktighet under byggeperioden og behandles med utvendig puss for å bli vanntette/avstøtende. Hvordan er dette å vedlikeholde, ser for meg en enorm regning hvert 15-20 år når murpuss på utside skal vedlikeholdes...

Innvendig krever det vel også litt mer planlegging med tanke på føringer av rør og ledninger som er større en at de kan freses inn i betongen.

Jeg er interessert i å få vite eventuelle andre ulemper dere har funnet eller opplevd selv med porebetong :)

De store fordelene så vidt jeg ser er at det er raskt og "enkelt" å sette opp, naturlig pustende materiale og enkelt oppbygd (slipper ekstra isolasjon, vindsperre, lekting, gips, etc).

Har etterspurt mer info/priser fra leverandør, kan oppdatere saken med info når den kommer.

Legger ved link til Produktark for Energy+:
http://www.ytong.dk/dk/docs/102370_1_YTONG_ENERGY_DATABLAD.pdf

   #1
 81     son     0
Jeg driver og planlegger porebetonghus. Søknad sendes kommunen neste uke.

Jeg kommer til å lage en del av innerveggene i bindingsverk. Bare baderom og bærevegger blir i porebetong. Rør til kjøkken, sentralstøvsuger og vannbåren varme vil gå i skjult anlegg i bindingsverkveggene. Men i tykke porebetongvegger kan du skjære inn ganske store rør i slisser. Det er bare å sage, etter som jeg forstår.
   #2
 4 156     Oslo Vest     0
Jeg har solgt en del hus i porebetong og min erfaring er at dette er et utmerket byggemateriale. Ofte blir det brukt syntetisk murpuss i fra STO og siden den er gjennomfarget så skal du ha en mer eller mindre vedlikeholdsfri fasade. Vi bruker denne murpussen på våre hus i massivtre og tradisjonelle bindingsverkhus for de som ønsker så lite veldikehold som mulig.

Du kan lese mer her http://www.stonorge.no/
Signatur
   #4
 53     0
hei.

vi skal bygge i porebetong i løpet av 2011 (har sendt søknaden forrige uke ;D)
vi var lenge i tvil mellom leca eller porebetong, men etter mye lesing her på forumet og andre steder endte vi på porebetong.
dette ble også billigere en leca isoblokk for oss.

vi har jo ingen erfaringer ennå, men deler gjenrne da den tid kommer.

lykke til med planleggingen
   #5
 311     Hedmark     0
Den store fordelen med porebetong er at  en slipper sement-lukta i huset.  Den henger gjerne i i mange år... (Og så var det dette med miljøet da, sement er ikke akkurat miljøvennlig i produksjonen...)
   #6
 221     tja     0
Hei Incognito, og event. andre som kan svare??Planlegger selv et hus i porebetong og lurer på dette med murpuss ute og inne. Er utvendig murpuss noe en kan gjøre selv, eller er det såpass komplisert at en bør overlate dette til fagfolk? Er selv tidligere byggeleder (for restaureringer på trehus) så jeg er jo ikke helt grønn, men har ikke erfaring med mur, og definitivt ikke med porebetong.

Ser at det kritiseres på andre forum at STO benytter murpuss med plast? Og for meg rimer heller ikke dette med vegger som skal puste. Med mindre denne plasten "puster". Altså er diffusjonsåpen. Finnes det andre (og bedre eller like gode løsninger) eller er STOs løsning også benyttet i Tyskland på tilsvarende bygg?

Ellers lurer jeg på innvendig puss. Dette kan vel ikke være anderledes enn for pussing av gipsplater i trehus? Eller?


Mvh

   #7
 311     Hedmark     0
Jeg vet ikke noe om STO's puss, men i Tyskland brukes nok mest Alsitop som er vannavstøtende og diffusjonsåpen.  Jeg har 5 mm Alsitop T som første lag og så 3 mm Alsitop F med fargepigment som et ekstra Det er et tysk produkt som importeres til Norge av Rebygg AS i Sandvika.
Jeg tror ikke det er umulig å pusse selv, men en er avhengig av "flyt" i pussen for ikke å få skjolder, dvs. pussen må ikke tørke for mye før du går videre på en vegg og den må gjøres ferdig i "one go".
Min arkitekt anbefalte i hvertfall to kanskje tre menn, en som blandet og to som pusset.

   #8
 169     Østlandet     0
Av alle muroppgaver er pussing den enkleste, avhengig av hva slags struktur du vil ha i pussen, selvfølgelig. Men å smekke opp et par bord i høyde med tykkelsen du ønsker i hver ende av veggen, smøre på med puss, og rette av med et bord er noe til og med jeg greier, enda jeg er en mureramatør.

Få litt hjelp av en proff murer til å komme igang, så har du det inne Smile
   #10
 311     Hedmark     0
spare spare hehe

Jeg tror du må regne litt på besparelsene.  Hva koster Serpo per kilo? Alsitop koster omlag 20 kroner kiloet og du får det med fargepigment i. Det gjør at maling og fremtidig maling og igjen fremtidig maling er unødvendig. Armeringsnett trenger heller ikke brukes...
Gjør et lite overslag ås ser du hva du kommer best ut meg...