HSt
   #11
 37,454     Lillestrøm kommune     0
Nei, det går ikke å pusse XPS/EPS som ligger utenpå grunnmursplast.  Det forutsettes jo at det blir noe skjøter her og XPS/EPS må jo innfestes i noe stabilt (=veggen) før dette kan pusses.  Hvis dere virkelig mener at det går, kjører dere feste for EPS/XPS gjennom grunnmursplasten inn i veggen ?

Når jeg pusset en KUB mur som hadde stått en stund så riflet jeg overflaten litt med en snekkersag (blad på  tvers med alle tennen inn) før jeg kostet løs alle løse partikler.
Benyttet standard fiberarmert puss der et glassfibervev ble lagt inn i første laget.

   #12
 270     Østlandet     0
Grunnmursplast er beregnet til bruk utenpå murer under bakkenivå, og har ingenting bak fiberpuss å gjøre.
Fiberpuss påført silikat-maling eller silikat-puss er derimot beregnet for bruk over bakken, og kun over bakken. Og med det menes det et stykke over bakken. Fiberpuss skal avsluttes min 20 - 30 cm over bakken. Grunnmursplast avsluttes gjerne rett under bakkenivå. Feltet opp til fiberpussen beslås gjerne med et blikkbeslag som har en liten kant som felles inn i leca'n rett under fiberpussavsluttningen...
   #13
 305     Spydeberg     0
Mange meninger rundt dette. Jeg skal etterisolere et gammelt murhus fra 56 og kle det med luftet kledning. Snakket med en gammel byggmester i går som fortalte at det vanlige var å ha grunnmursplast helt opp til dit den horisontale lekta kommer (ca. 30 cm over ferdig terreng). Her setter man på et lite blekk over grunnmursplast/xps/puss med noen graders fall ut slik at fukten nedenfra ikke blir stående og pumpe inn i den horisontale lekta men kan kondensere der og ledes ut langs undersiden av blekket. Den horisontale lekta monteres først når grunnmur over bakkenivå er pusset og blekket over er montert.
Først har jeg tenkt å feste styrofoam med isolasjonsplugger. Om denne festes noe tettere vil nok styrofoamen bli stum nok til å påføres fiberpuss selvom grunnmursplasten ligger bak. Jeg har lest at fiberpuss systemet er godkjent for påføring på Eps også (den er jo ikke spesielt stum). At grunnmursplasten da blir perforert har vel ingen betydelse da dette skjer over terreng (Jeg har tenkt å borre m et par graders fall ut slik at vann ikke kan ledes med isopluggen inn). Under terreng er det jo drensmassene som klemmer isolasjonen inntil grunnmursplast og grunnmur. Jeg synes dette høres ut som en fremragende god løsning. Noen som har gjort det på denne måten her?
   #14
 270     Østlandet     0
Hva menes du med lufttett kledning?
Horisontal lekte - for hvilken funksjon?
Hva mener du med stum?
   #15
 305     Spydeberg     1
Jeg skrev luftet Kledning. Ikke lufttett. Alstå kledning med 23mm luftespalte (mellom utlektning/isolasjon/vindsperrre og kledning) gjennom musebånd nede og opp til gesimskasse oppe. Kledningen vil bestå av fasadeplater.
Den horisontale lekta er til å sette den vertikale utlektingen oppå. Den vil også holde glavaen på plass samt gi meg noe å klemmme vindsperra på + feste musebånd i, samt ekstra feste for fasadeplatene. Oppbretten på blekket vil komme bak den horisontale lekta.
Med stum eller stom mener jeg at det ikke fjærer ved belastning/trykk.
   #16
 305     Spydeberg     0
Det blir 50mm pusset styrofoam på de nederste ca. 30cm, og 70mm glava/utlekting på resten. Blekket vil bli skjult av fasadeplatene som vil stikke ned forbi dette. Ca 30mm på utsiden av ferdig pusset xps.