92    7    0  

Pusse XPS

 32     0
Hei!

I fjor fikk vi byttet drenering rundt eneboligen, og isolert med Jackon Drensplater. Det begynner å bli tid for å få pusset platene, slik at det begynner å se greit ut rundt om husveggene.

I den forbindelse var jeg usikker på hva som bør bli brukt som puss på dette? Vil vanlig mørtel være godt nok til dette med armering mellom 2 sjikt, eller bør man gå for noe annet som er mer egnet for XPS?

Tar hjertelig i mot innspill! Smile

TSt
   #2
 11 879     0
Men pass på det er et som heter Heydi Fiberpuss og det er et annet produkt. Armeres med netting og hjørne lister etc. Følg bruksanvisning.
  (trådstarter)
   #3
 32     0
Er overhode ikke noe murer eller den slags. Har drevet litt med det på skole/jobb/hjemme, men er det noen grei måte å få et jevnt lag? Tannbrett, for så å pusse glatt?
   #4
 31     Sandnes      0
Mener dem bruker opptrekksbrett for murpuss, har ikke gjort noe slikt selv men har sett folk bruke slikt til murpuss.

Klaske på fiberpuss med skvettskjei og gjevne ut med opptrekksbrett, eventuelt glattebrett.
  (trådstarter)
   #5
 32     0
Ja, er vell kanskje oftest dette som brukes, men tenker det er fort gjort for en hobbymurer og få ulik lagtykkelse. Ikke at det gjør meg noe om det blir noen mm forskjell på en side, men greit å få det noenlunde bra Grin
   #6
 2 887     Sørlandet     0
Ta håndsaga og risp xps for bedre heft og feste. Slip bort skjøter og ujevnheter. Spyl av støvet. 

Kutt nettet i passe biter.

Dekk til bakken og bland opp en god murbalje med fiberpuss. B


Ta det første laget med det groveste tannbrettet du kan finne. Er brettet for lite må du bruke torpedobrettet. Bak så inn fiberduken med fingrene og stryk over med torpedobrettet så duken forsvinner. Ikke tenk så mye på lagtykkelse og ujevnheter/tykkelse på mørtelen enda. Det jevner seg.

Vent til i morgen.
Dra på ett lag med tannbrettet. Jevn dette tio med torpedobrettet og pussebrett. Vent noen timer til tørken er perfekt og bruk svampebrett og vaskekar for finishen og siste utjevning.

Vent til kvelden og ettervann om bødvendig
Vent til imorgen. Ettervann.

Vent to uker også maler du med silikat eller silikonharpiksmaling. (Ikke murmaling)

Weber har noen youtube videor ute som er fine
HSt
   #7
 31 621     Lillestrøm kommune     0
Første laget er lett, legg på riktig mengde men ikke så farlig med litt som stikker ut. Når du legger i duken så glattes ting ut. Heydi foreslår en fuktet kost også på dette trinnet.

Siste laget er mer trøblete så har ingen bedre forslag enn det som er gitt over. Er massen for hard så løsner den fra underlaget når du prøver å glatte den ut.