#11
 54     Fosen     0
Hei har byggeblogg innpå her ja, på medlemmers prosjekter: Mohns topp.

La plasten helt ut ja kappa plasten jevnt med topp L element. Mange bruker å føre denne videre opp men for å få pussa golvet ordentlig så kappa jeg. Brukte 2x12 mm, med ekstra forsterkninger i hjørner å på bærevegger, jeg trakk også armeringsmattene helt ut. Ble støpt på fjell/steinfylling ville vurdert mere armering ved løsere grunn.

   #12
 526     0
Grovstøpen var kanskje litt overkill som mye annet på dette huset men hovedgrunnen til grovstøpen var å beskytte isopor mus mus og lignede. Legging av isopor og L-element gikk jo også mye greiere.

Vi brukte 2x12mm arm.jern i bunn på ringmur 1 lag armeringsmatter under vannbåren varme rørene og 1 lag over rørene. Øverste matten ble trukket helt ut mot L-element og 2x12mm arm.jern ble hengt opp i denne.
Signatur
   #13
 20     0
Brukte L-element til laftet hytte. Fungerte greit, bortsett fra at sjåføren ødela flere veggelementer, noen var røket i limimgen og noen hadde ikke synlig skade som medførte at de veltet når betongen ble fyllt i. Levrandøren nektet for at skaden påført i transporten var årsaken. Hele lasset med isopor og elementer ble kastet av lastebilen, og lå strødd som etter slipp fra fly. Vil ikke anbefale Vartdal, som har en elendig kundebehandling.
Ringmur - L-elementer - Vartdal1.jpg - erduptur
  (trådstarter)
   #14
 557     Fetsund     0
Jeg har nå akkurat blitt ferdig med å støpe gulv og jeg har brukt Sundolitt sine L-elementer.

Oppsettinga gikk veldig greit, de er enkle å bære rundt, selv for én person. Vind var ikke noe problem, selv i ganske kraftig ettermiddagsbris (østlandsvariant..). Støpinga gikk veldig greit, betongmannen ville fylle ringmuren først og la den herde en times tid, for å få litt vekt nedi L-elementene. Dette passet bra med å bruke første betongbil til dette, mens når neste bil kom, så startet støp av resten.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med valget av L-elementer.