1 191    20    4  

Senke gammelt kjellergulv, hvor langt ned kan jeg støpe nytt?

 15     0
Hei,

Vi vurderer å senke gulvet i kjelleren vår. Huset er fra 1929 og det er litt (men ikke veldig) fuktig i kjelleren. Jeg har prøvepigget for å sjekke hva ståa er under dagens gulv. Den gode nyheten er at det gamle gulvet er syltynt, veldig enkelt å pigge, stort sett løse masser under og ikke veldig fuktig. 

Det som gjør meg litt mer betenkt er at grunnmuren ikke går veldig langt ned under dagens gulv.

Spørsmålet er: Greier jeg å få til akseptabel takhøyde (som for meg er minimum 220 cm) uten å måtte underfundamentere?

Har forsøkt å tegne opp dagens situasjon og ønsket resultat skjematisk - er dette opplegget realistisk? Takknemlig for alle innspill! Smile
Tar det for øvrig for gitt at vi må drenere rundt huset, men usikker på hva som bør gjøres først - drenere eller senke gulvet ..?
Senke gammelt kjellergulv, hvor langt ned kan jeg støpe nytt? - Kjeller ny.png - MagnusK
Senke gammelt kjellergulv, hvor langt ned kan jeg støpe nytt? - Kjeller nå.png - MagnusK

   #1
 2 731     Vestlandet     0
Flott skisse!

Her bør det absolutt vera realistisk å få om lag 220cm takhøgd utan understøyping av grunnmur.
Eg ser det er lagt inn eit skikt med pukk under nivå på grunnmur. Kor heldig eller trygt det er kan ikkje eg uttala meg om.

Du vil få ei kuldebru gjennom bankett. Beste løysing for det er eg usikker på.

Eg har forøvrig planar om eit veldig likt prosjekt.
Signatur
   #2
 200     Trøndelag     0
Om du bytter ut støp med Heydi fiberarmert på kjellergulv sparer du 5 cm der og, kom med bil og pumpet det inn til meg.
men dem 5cm koster kr.
  (trådstarter)
   #3
 15     1
Takk for tilbakemelding.

@Komlo , tanken med pukk/singel nederst var bare for å avrette før isolasjonen legges, mulig jeg tar feil med i og med at massene som ligger der per i dag virker å være relativt løse tenker jeg det ikke bør være noen fare (evt kan jeg være nøye med å avrette de massene som ligger der isf å bruke singel). Ser poenget ditt med kuldebro, men spørs om jeg bare må leve med det dersom jeg skal unngå jobben med å underfundamentere. Hører gjerne mer om hvordan prosjektet ditt går for øvrig Smile

@Fonn , mener du å bruke Heydi fiberarmert til hele påstøpen? Hva er fordelen med dette produktet kontra andre? Så vidt jeg forstår bør påstøpen være minst 7 cm, helst et par cm mer..
   #4
 200     Trøndelag     0
Jeg har en kjellergulv på 110 kvadrat, fikk pumpet inn i 2 omganger da faren er stor for at isopor flyter opp.
fiberarmert på alt ja, fordelen er at du bare trenger 3cm kontra 7-10cm betong.
   #5
 2 731     Vestlandet     0
Eg får akkurat same utfordring som deg med banketten. Om eg senker golvet til ønska nivå, får eg ein kloss a banketten som stikk opp/inn i rommet. Det gjer jo innreiing av rommet ein del vanskelegare. Eg har ikkje funne ei god løysing for dette endå.

Eg lurar på om det vil gå greit å fjerna nokre ca av toppen på banketten, og då få den på nivå med betonggolvet. Men det vil vera veldig mykje arbeid.

Eit ana alternativ er jo å fora inn veggen 10cm i staden for 5cm,for å skjula banketten i veggen. Det vil vel og verta litt utfordringar med botnsvill høgare på vegg osv.

Eit siste alternariv for min del vert å leva med 5cm mindre takhøgd enn planlagt.
Signatur
   #7
 2 731     Vestlandet     0
Du bør absolutt ikkje fjerne noko av banketten.

Ser jo at den har ein funksjon.

Hjå meg vert det kanskje snakk om å fjerna ca 4x4cm på toppen av ein bankett på om lag 38x21cm. Om t.d. 10cm betongsåle ligg nedst, vil dette kunna bidra til same funksjon (armering inn i bankett).
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 15     0
@prosjektet Tenker du det bør gjøres for å unngå kanten som da vil stikke opp langs veggen - eller er det en annen grunn til at du anbefaler å fjerne en del av banketten?

Som @Komlo er inne på kan man jo evt fore ut veggen og skjule kanten på den måten.

Ser poenget ditt med å spare inn takhøyde @Fonn, på den annen side må vel påstøpen uansett være tykkere enn 3 cm om man skal støpe inn varmekabler.

En annen ting: Ser på flere andre tråder her at det er ulike meninger om risikoen ved å pigge opp gulvet og drenere langs veggen på utsiden, altså at grunnmuren kan bli ustabil underveis. Noen som har tanker om dette? Folk gjør jo dette rundt forbi hele tiden, men har veldig sjelden hørt at det går galt. I mitt tilfelle er eksisterende kjellergulv så tynt og porøst i utgangspunktet at det umuilg kan være særlig mye hold i det. Men man bør kanskje gjøre henholdsvis pigging/senking av gulvet og dreneringen i en bestemt rekkerfølge?
   #9
 2 731     Vestlandet     0
Prosjektet skreiv at du absolutt ikkje må fjerna ein del av banketten.

Kor langt inn i rommet stikk banketten?
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 15     0
Aha, jeg blingsa. Da er vi enige Smile

Banketten stikker 10 cm ut. Ikke all verden, og som du sier kan man jo evt fore ut - bare passe på ikke å legge for mye isolasjon ref "regelen" om mer isolasjon på utsiden enn innsiden av grunnmuren.

Får en entreprenør på befaring nå i dag, får høre hva de ville gjort.